Barn HLR

Behöver du eller er verksamhet få kunskap i hur man utför hjärt och lungräddning på barn? Gå en kurs i Barn HLR. Orsaken till att barn behöver hjärt och lungräddning är oftast syrebrist, vilket i sin tur kan leda till hjärtstopp. Barnet är då i behov av både inblåsningar och bröstkompressioner som hjälper hjärtat att pumpa ut blod till kroppen. Ju tidigare du påbörjar hjärt och lungräddning desto större är chansen att barnet överlever ett hjärtstopp. Lär dig hur du utför hjärt-lungräddning på barn och känn trygghet i att du besitter den kunskap som krävs om någonting skulle hända.

Du kan gå en kurs i barn HLR för priser från 490 kr. Vi har samlat kurser i barn HLR från ett stort utbud av utbildningsföretag för att du ska kunna jämföra och hitta en kurs i barn HLR i en stad nära dig.

Letar du eller er verksamhet efter en kurs i barn HLR? Fyll i formuläret här nedan så hjälper vi dig/er att direkt komma i kontakt med professionella utbildningsföretag som erbjuder passande kurser i hjärt-lungräddning för barn.

Skickar...

Vi hjälper dig att hitta passande kurser i Barn HLR

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Hjärt-lungräddning Barn

  Första Hjälpen Konsulten

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  Stockholm
  Stockholms län
  -

  Barn-HLR med hjärtstartare, instruerad av brandmän

  Franklin Brand & Hälsa

  Kompetensutveckling
  1-3 timmar
  Företagsanpassat
  Löpande
  Rikstäckande
  -

  HLR på barn

  Securitas Sverige AB

  Kompetensutveckling
  1-3 timmar
  Företagsanpassat
  Kundanpassad
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  Stockholm
  Stockholms län
  -

  HLR utbildning barn

  HLR Center

  Kompetensutveckling
  1-3 timmar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (6 st)
  -

  Första hjälpen och hjärt-lungräddning på barn

  HLR-Teamet

  Kompetensutveckling
  1-3 timmar
  3-7 timmar
  Företagsanpassat
  Kundanpassad
  Rikstäckande
  Stockholm
  Stockholms län
  -

  Barn HLR instruktörsutbildning

  Svenska Livräddningssällskapet Göteborg

  Kompetensutveckling
  3-7 timmar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Göteborg
  Västra Götalands län
  2500 SEK

  Barn HLR

  Svenska Livräddningssällskapet Göteborg

  Kompetensutveckling
  1-3 timmar
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Göteborg
  Västra Götalands län
  490 SEK

  Barn HLR

  Gå en kurs i barn HLR för att lära dig hur du utför hjärt-lungräddning på barn. Du lär dig hur du ska agera i en situation där ett barn är i akut behov av hjälp och kan därmed förebygga olycksfall. Nedan har vi listat mer praktiskt information om varför man bör gå en kurs i barn HLR, priser på en barn HLR kurs och varför HLR kan skilja sig åt beroende på barnets ålder.

  Varför gå en kurs i barn HLR?

  Att ha kunskap om hur du utför hjärt-lungräddning på barn kan vara livsavgörande. Om ett barn sätter i halsen och/eller får syrebrist och hjärtstopp vet du hur du ska agera, vilket kan skapa trygghet hos dig som vuxen. En kurs i barn HLR ger dig kunskap i hur du ska gå tillväga om ett barn drabbas och efter avslutad kurs besitter du kunskap som kan rädda ett barns liv.

  Vem ska gå en kurs i barn HLR?

  Oavsett om du har barn omkring dig dagligen eller mer sällan är kunskap i barn HLR viktigt. En kurs i hjärt-lungräddning för barn passar alla vuxna, oavsett om du är närstående till ett barn eller arbetar med barn. Att veta hur du går tillväga vid hjärt-lungräddning på barn kan rädda liv. Därför är det vanligt att kurser i hjärt lungräddning för barn riktar sig till en bred målgrupp. Det är av extra vikt att personer som arbetar på exempelvis skolor och idrottsklubbar besitter denna kunskap eftersom de möter barn dagligen i sitt arbete.

  Hos Studier.se kan du hitta kurser som både riktar sig till företag och till privatpersoner.

  Barn HLR pris

  Priset för en kurs i barn HLR kan variera beroende på utbildare och kurs. Det finns kurser från 490 kr. Många av kurserna är även företagsanpassade vilket ofta innebär att priset är kundanpassat.

  Hjärt och lungräddning barn

  Vill du lära dig hur man gör HLR på barn? Gå en kurs i barn HLR. Hjärt och lungräddning på barn skiljer sig beroende på barnets ålder, där gränsen dras mellan barn som är 0-1 år gamla och barn som är 1-18 år gamla, enligt HLR-rådet. En kurs i hjärt-lungräddning för barn visar hur du ska gå tillväga beroende på om det är ett spädbarn eller ett äldre barn som behöver hjälp. Du får rätt kunskap för att kunna förebygga dödsolyckor till följd av hjärtstopp. Kurserna innehåller en blandning av praktisk och teoretisk kunskap och efter avslutad kurs kan du få ett certifikat. Kursen brukar vara runt tre timmar lång. Exempel på kursinnehåll för en kurs i hjärt-lungräddning för barn ser du här nedan:

  • L-ABC (Livsfarligt läge, Andning, Blödning och Cirkulationssvikt)
  • Kontroll av livstecken
  • Medvetandekontroll
  • Andningskontroll
  • Stabilt sidoläge
  • Bröstkompressioner och inblåsningar
  • Hjärtstartare

  HLR bebis

  Genomförandet av HLR på bebis är annorlunda om man jämför med hjärt och lungräddning på barn över 1 år. Åldern påverkar hur du kontrollerar barnets andning, hur du ger inblåsningar och hur du genomför bröstkompressionerna, enligt HLR-rådet. Vill du få kunskap i hur du går tillväga vid hjärt och lungräddning på spädbarn finns det kurser att gå. Många kurser inom hjärt-lungräddning på barn behandlar hur du utför HLR på barn under 1 år. Hitta och jämför HLR kurser för bebis här på Studier.se för att hitta en som passar dina behov.

  Första hjälpen barn

  Första hjälpen innebär den hjälp som behöver ges innan sjukvårdspersonal anländer till platsen. Hjärt-lungräddning ingår som en del av första hjälpen för barn. Genom att utbilda dig i första hjälpen vet du hur du ska gå tillväga om ett barn är i behov av hjälp. Vid kritiska situationer såsom att ett barn sätter i halsen eller slår sig så pass illa att det leder till medvetslöshet kan det kännas tryggt om du snabbt vet hur du ska agera. Gå en barn HLR utbildning för att lära dig praktiska kunskaper som kan förebygga olycksfall.

  Första hjälpen spädbarn

  Vill du lära dig första hjälpen för spädbarn? Kunskap om första hjälpen är viktigt för att kunna agera snabbt vid kritiska situationer. Öka din trygghetskänsla genom att lära dig stegen för hur du ska agera om ett spädbarn förlorat medvetandet. Sådan kunskap kan minska olycksfallen genom att du som förälder, annan vuxen eller person som arbetar med barn kan hjälpa till om en kritisk situation inträffar. Kurser i hjärt och lungräddning för barn ger dig kunskap för att kunna rädda liv.

  Vill du läsa mer om HLR-utbildningar?

  Nedan har vi listat mer information om bland annat hjärt lungräddning för vuxna och HLR-utbildningar i olika städer.

  Letar du eller er verksamhet efter en kurs i barn HLR? Fyll i formuläret här nedan så hjälper vi dig/er att komma i kontakt med professionella utbildningsföretag som erbjuder passande kurser i hjärt-lungräddning för barn!