Kost & Hälsa | studier.se

Kost & Hälsa

Du är vad du äter. De allra flesta skriver nog under på att kosten är en viktig…... Läs vidare

Filtrera din sökning:

Utbildningsform:

Typ:

Start:

Visar 1-2 av 2 träffar

Visar 1-2 av 2 träffar

Kost & Hälsa

kosten

Du är vad du äter. De allra flesta skriver nog under på att kosten är en viktig del i att behålla en god hälsa. Ändå är det inte fullt så enkelt att alltid göra goda kostval. Om du utbildar dig inom kost och hälsa kan du göra en insats och hjälpa människor till bättre matval.

Vad är kostvetenskap?

Ur en akademisk synvinkel är kostvetenskap studerandet av människan och maten. Det är en disciplin med tvärvetenskaplig utgångspunkt där humaniora och samhällsvetenskap blandas med naturvetenskap. Forskningen kan röra människans vanor, tankar och val som rör mat och måltider, samt kommunikation och lärande i vardagsliv och skola. Kostvetare forskar också om ämnen som kost och hälsa hos barn, celiaki och övervikt och fetma.

Utanför den akademiska världen kan kostvetenskap kort och gott beskrivas som läran om hur man ska äta. Har du läst kostvetenskap kan du till exempel arbeta som kostvetare, kostekonom och dietist. Kombinerar du dina kunskaper om kost med studier i pedagogik kan du även arbeta inom skolan, till exempel som hemkunskapslärare.

Angränsande ämnesområden

Letar du efter utbildningar och kurser som låter dig arbeta med att laga mat? I sådana fall kan du leta i kategorierna restaurang, turism & service eller mat & dryck. Arbetar du redan inom ett yrke med koppling till kost och hälsa? Du hittar utbildningar och kurser för kompetensutveckling i kategorin livsmedel & kost.

Vill du kombinera ditt kostintresse med en passion för idrott & träning? Som personlig tränare får du hjälpa dina kunder till ett hälsosammare liv. Personliga tränare med kunskap om samspelet mellan kost och träning är eftertraktade på arbetsmarknaden.

Jämför utbildningar