Konsthantverk | studier.se

Konsthantverk

Konsthantverk Är du intresserad av lära dig att tillverka föremål och produkter?  Eller vill du fördjupa dig…... Läs vidare

Filtrera din sökning:

Utbildningsform:

Typ:

Start:

Visar 1-1 av 1 träffar

Visar 1-1 av 1 träffar

Konsthantverk

skulpturKonsthantverk

Är du intresserad av lära dig att tillverka föremål och produkter?  Eller vill du fördjupa dig i äldre föremål och tekniker? Kanske vill du vägleda andra i skapande verksamheter? Inom konsthantverk finns många möjligheter.

Personlig utveckling genom konst

Att arbeta med formgivning av föremål kan för många ha stor betydelse för den personliga utvecklingen. Det är även ett sätt att uttrycka sig kreativt. En viktig del av utbildningarna är att utveckla egna idéer och att reflektera kring det egna skapandet. Utbildningarna ställer krav på vilja till konstnärlig utveckling och eget engagemang.

Att arbeta med inom konsthantverk

Som avslutning i utbildningarna kan du i flera fall välja mellan ett examensarbete eller ett gesällprov. Områden att arbeta inom kan vara trä, vävning, textil, metall, keramik. Det kan även vara teckning, skulptur eller måleri. Många av studerande väljer att efter utbildningen starta egen firma och arbetar med textil och konstnärlig verksamhet i egen ateljé.

En ny utbildningsform

Konst och kulturutbildningar är en ny utbildningsform. Det finns både långa och korta utbildningar och de bedrivs av privata skolor. Många kända artister och konstnärer har gått på skolorna.  På studier.se kan du jämföra och hitta den utbildning som passar dig. Det finns även senare många möjligheter att sedan läsa vidare på högskole- och yrkesnivå inom konsthantverk.

Jämför utbildningar