AI-utbildning

En AI-utbildning kan bli ditt nästa kliv framåt i din karriär! Har du ett brinnande intresse för modern teknik? Med dagens snabba utveckling inom artificiell intelligens (AI) skapas idag en stor efterfrågan på bra kompetens inom just detta område. Utforska med oss och upptäck varför en AI-utbildning inte bara utvecklar färdigheter, utan också ger dig verktygen att gestalta en hållbar och progressiv framtid.

Skickar...

Vi kan hjälpa dig hitta rätt utbildning!

 • Spar tid - vår personal hjälper dig!
 • Fyll i dina uppgifter, gör en förfrågan och få snabbt svar från upp till 5 aktörer
 • Få direktkontakt med utbildningsaktörer på distans, online eller i din stad
 • Jämför och välj den utbildning som passar dig bäst!
 • Din förfrågan är helt gratis!

  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Mjukvaruutvecklare inriktning AI

  NBI/Handelsakademin

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2024
  Flera orter (5 st)
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Ingenjör AI och maskininlärning

  Teknikhögskolan

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2024
  Distans
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  AI inom marknadsföring – kundanalys

  Webbdagarna Academy

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Onlineutbildning
  Öppen utbildning
  Flera orter (4 st)
  8 950 SEK

  /imagine – Konsten att skapa bilder och film med generativ AI

  IDG Academy

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Onlineutbildning
  Öppen utbildning
  Stockholm
  Stockholms län
  8 950 SEK

  Pythonutvecklare inriktning AI

  Teknikhögskolan

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2024
  Flera orter (4 st)
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Utvecklare inom AI och Maskininlärning

  IT-Högskolan

  Yrkeshögskola
  2 år
  Program
  HT 2024
  Göteborg
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Kandidatprogrammet i tillämpad AI

  Mälardalens universitet

  Högskola/Universitet
  3 år
  Program
  HT 2024
  Eskilstuna
  Södermanlands län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  AI – Artificiell intelligens

  Vad är då AI? AI hänvisar till system och datorprogram som är skapta för att utföra arbetsuppgifter som annars kräver en människa för att utföra. Dessa system är utformade för att analysera data, dra slutsatser, lära sig från erfarenhet och anpassa sig till ombytliga förhållanden. Man delar ofta upp AI i 2 olika typer, den ena är ”Svag AI”. Detta är vad man kallar AI-system som är specialiserade för en specifik uppgift, ansiktsigenkänning och röststyrning är exempel på svag AI. Den andra typen av AI är ”Stark AI”, detta är den framtida visionen för vad AI ska kunna göra för oss. Målet skulle t.ex. vara att denna form skulle ha förmågan att utföra vilken intellektuell uppgift som helst som en människa kan. Men detta är idag bara en vision och inte en verklighet, ännu.

  AI implementeras inom många branscher idag för att effektivisera och förbättra verksamheter.

  AI-utbildning

  Artificiell intelligens är inte längre bara en futuristisk vision; det är verklighet. Att förstå och behärska AI är inte bara en fördel utan en nödvändighet. Arbetsmarknaden behöver individer med bred kompetens inom AI, och en utbildning inom AI är din biljett till att bli efterfrågad i dagens moderna samhälle.

  Fördelar med AI-utbildning:

  1. Efterfrågad kompetens: Utvecklingen går ständigt framåt, fler och fler företag använder sig av automation och därmed eftersöker AI-kunniga att anställa.
  2. Attraktiva framtida karriärmöjligheter: En AI-utbildning öppnar dörrar till utvecklande och spännande roller inom områden som AI-utveckling, datavetenskap och maskininlärning.
  3. Teknologiskt management: Skaffa dig den kunskap som krävs för att vara i framkant av teknologiska trender och leda digitala transformationer.

  Det är viktigt att notera att olika AI-utbildningar kan ha olika inriktningar beroende på nivå (grundläggande, medel eller avancerad) och syfte (till exempel inriktat mot mjukvaruutvecklare, dataanalytiker eller beslutsfattare). Innan du väljer en AI-utbildning bör du överväga dina egna mål och vilken typ av kompetens du vill utveckla inom området artificiell intelligens.

  En AI-utbildning kan omfatta en rad olika ämnen och färdigheter för att förbereda individer för att arbeta inom området artificiell intelligens.

  Några vanliga områden som täcks i under en AI-utbildning:

  1. Maskininlärning (ML)
   – är den delen av artificiell intelligens (AI) som har som fokus på att utveckla system och datorprogram som kan lära sig och utveckla sig själva utan att vara uttryckligt programmerade för varje specifik uppgift. Den följer inte strikta instruktioner utan utvecklar maskininlärningssystemets mönster och insikter från data, vilket gör det möjligt att förutse och fatta beslut baserade på dessa mönster.
  2. Grundläggande AI
   – Grunder och definitioner för AI. Vad är AI? Genomgång av utvecklingen inom AI, hur det börja och hur det ser ut nu.
  3. Grundläggande datavetenskapliga ämnen:
   • Programmering: Vanligtvis inom språk som Python, Java eller C++.
   • Datastrukturer och algoritmer: Viktigt för att förstå effektiv databehandling.
   • Databaser: Grundläggande kunskaper om att hantera och manipulera data i databaser.
  4. Datahantering och Analys:
   • Insamling och förberedelse av data för AI-projekt.
   • Användning av verktyg som Python och bibliotek som NumPy och Pandas för dataanalys.
  5. Etik och samhällspåverkan:
   • Diskussioner om etiska frågor inom AI, inklusive rättvisa, ansvar och integritet.
   • Förståelse för samhällspåverkan av AI-teknologier.

  Investera i din framtid genom att skaffa dig den kompetens som behövs för att blomstra i en digital värld. Med en AI-utbildning kommer du inte bara att förstå de grundläggande koncepten utan också kunna tillämpa dem i verkliga situationer. Ta det första steget mot en spännande karriär och anmäl dig till vår AI-utbildning idag.

  Studera på distans – AI-utbildning

  Flera utbildare idag erbjuder AI utbildningar på distans. Detta ger dig en frihet att studera i din egen takt och på dina egna villkor. Dessa utbildningar sker oftast via olika onlineplattformar där du får tillgång till bl.a. förinspelat material, hjälp från ansvarig för utbildningen och uppgifter.

  Du kan gå kortare kurser för kompetensutveckling eller längre studier på utvalda Yrkeshögskolor, för mer info angående yrkeshögskolor kan du besöka Yrkeshögskolan.se.

  CSN

  I Sverige idag är dem flesta yrkeshögskoleutbildningar berättigade till studiemedel från CSN. Många av yrkeshögskolorna är kostnadsfria men det som kan kosta är material och kurslitteratur.

  Omställningsstudiestöd

  Från och med 1 oktober 2022 går det att söka Sveriges nya omställningsstudiestöd. Stödet riktar sig till personer som är mitt i arbetslivet och som vill vidareutbilda och kompetensutveckla sig. Med stödet är det möjligt att få 80 procent av lönen i bidrag upp till ett visst maxbelopp, det finns också möjlighet att låna pengar.

  Andra likande utbildningar

  Har du ett intresse för systemutveckling och data/IT? Missa inte att kolla in andra utbildningar inom samma ämne, lär dig grunderna med en Programmering utbildning eller lär dig det mest vanliga programmeringsspråket med en Javautvecklare utbildning

  Läs mer om fler populära utbildningar

  Underhållstekniker utbildning

  Att gå en underhållstekniker utbildning skapar många bra alternativ för en stabil framtida karriär inom underhåll av maskiner och...

  Eventkoordinator utbildning

  Letar du efter en spännande karriär inom evenemangsbranschen? En Eventkoordinator utbildning kan vara din biljett till en spännande resa...

  Automationsteknikerutbildning

  Automationsteknikerutbildning är idag en utbildning som har ökat i antal och utvecklas ständigt i takt med dagens teknikdrivna samhälle....

  Ljud och musikproduktion utbildning

  Oavsett om du vill jobba som musikproducent, ljudtekniker eller vill skapa din egen musik, ger en ljud och musikproduktion...

  Elkraftsingenjör

  Elkraftsingenjör är ett ytterst eftersökt yrke bland dagens arbetsgivare och vem vill inte vara med och utveckla framtida hållbara...

  Mäklare utbildning

  Drömmer du om en framgångsrik karriär som mäklare? För att kunna arbeta som fastighetsmäklare behöver du som minst en...

  Korta YH-utbildningar

  Korta YH-utbildningar är ett utmärkt alternativ för dig som egentligen inte vill spendera mycket tid bakom skolbänken, men samtidigt...

  Grundläggande behörighet på yrkeshögskola

  En grundläggande behörighet på yrkeshögskola är det initiala som alltid krävs för dig som vill studera på yrkeshögskola. Det...

  Hantverksutbildning

  En hantverksutbildning är för dig som inte har tummen mitt i handen och ett gott öga för detaljer. Det...

  IT-kurser

  Vill du utveckla dina kunskaper inom ett IT-relaterat område? Oavsett om du är nybörjare och vill lära dig grunderna...