Utbilda dig till personlig assistent!

Publicerad 1 februari 2020

Vill du tillbringa din arbetstid med att hjälpa och underlätta för någon som verkligen behöver det? Vill du utbilda dig och arbeta med ett givande yrke med mycket kontakt med människor?

På Framnäs folkhögskola i Norrbotten finns ett program med inriktning mot att bli personlig assistent, där du får lära dig precis det. När du arbetar som personlig assistent är dina huvuduppgifter att hjälpa brukaren med de behov som han eller hon inte kan göra själv. Det kan till exempel handla om personlig hygien, måltidshjälp eller på- och avklädning.

Gör dig redo för arbetslivet

På Framnäs folkhögskola får du lära dig hur du ska hantera brukarens svårigheter, hur du använder hjälpmedeln som finns, vad lagstiftningen säger, läkemedelshantering och hur du på ett bra sätt bemöter brukaren och hans eller hennes anhöriga. Du får lära dig om din arbetsmiljö och hur du håller du i fysiskt bra form för att prestera så bra som möjligt, och inte skada dig när du arbetar. Kort sagt, allt du behöver för att bli redo för arbetslivet!

Praktik ingår

En praktikperiod per termin ingår också i utbildningen, som sammanlagt är 36 veckor lång, inklusive lovdagar. För eleverna finns studentboende att hyra, en restaurang med dagens lunch och närhet till Piteå. Från skolan har du utsikt över Inre fjärden, där Bottenvikens vatten fryser på vintern.

För att se utbildningens prospekt och få mer information, klicka på läs mer och se om du är redo att ta steget att bli personlig assistent!