Topplista: 10 utbildningar för dig som vill gå en lärlingsutbildning

Publicerad 5 september 2018

Utbildningar för dig som vill gå en lärlingsutbildning

Ska du börja på gymnasiet? Vill du gå i Göteborg? Välj ett program som innebär att du får chansen att vara lärling. Du ökar dina chanser till att få jobb efter gymnasiet och får mycket praktiska ämnen på schemat! Att vara lärling innebär att du följer arbetsplatsens tider och rutiner de dagar du praktiserar. Ute på företagen är du en i teamet och du får lära dig alla viktiga moment inom ditt framtida yrke.

1. SvetsteknikLärlingsgymnasiet

Idag finns det brist på duktiga svetsare. Gå en lärlingsutbildning på gymnasiet där du förutom gymnasiegemensamma ämnen och programspecifika ämnen så som Industritekniska processer, Människan i industrin, Produktionskunskap och Produktionsutrustning även läser ämnen som är specifika för svetsteknik.

2. Elteknik – Lärlingsgymnasiet

Gå ett program där du får kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät. Inriktningen Elteknik kan leda till yrken efter gymnasiet som elektriker verksam inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är till exempel hisstekniker och larmtekniker.

3. Husbyggnad – Lärlingsgymnasiet

Vill du arbeta med nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler efter gymnasiet? Då är denna lärlingsutbildning något för dig!

4. Anläggningsfordon – Lärlingsgymnasiet

På lärlingsprogrammet Anläggningsfordon får du utöver gymnasiegemensamma ämnen även kunskap i att utföra arbeten med lastmaskin, grävmaskin, teleskoplastare, hjullastare. Som anläggare måste du vara beredd på att åka över ett stort område.

5. Hotell och turismprogrammet lärling – Aniaragymnasiet

Detta är utbildningen för dig som vill arbeta med resor, människor och spännande kulturella möten. Du får ute på din praktik kunskap inom service, evenemang och ledarskap.

6. Byggnadsplåtslagare – Lärlingsgymnasiet

Vill du bli plåtslagare? Plåtslageri har gamla traditioner och plåtslagare är hantverkare med stor yrkesstolthet. På lärlingsprogrammet byggnadsplåtslagare får du lära dig att arbeta kreativt och ofta utan ritningar, du kommer att få tillverka och montera plåtdetaljer efter kundens önskemål.

7. Mark och anläggning – Lärlingsgymnasiet

På detta lärlingsprogrammet får du lära dig att utföra ledningsarbeten med vatten – och avloppsledningar samt lära dig att planera och medverka vid schakt-, fyllnads-, packnings-, isolerings – och dräneringsarbeten. Du får praktisk erfarenhet att utföra anläggningsarbeten, planteringsarbeten samt skötsel och underhåll av gröna ytor.

8. Handelsprogrammet lärling – Aniaragymnasiet

Lärlingsutbildning inom Handel är en grundläggande yrkesutbildning där du får arbetslivserfarenhet och en yrkesexamen samtidigt. Aniaragymnasiet samarbetar med samarbetar idag med ca 600 företag. Exempel på vart du kan få ha din praktik är Wasséns, Stadium, 7-Eleven, Willys, Lagerhaus och ICA.

9. Produkt- och maskinteknik – Lärlingsgymnasiet

Att vara lärling på produkt och maskintekniska lärlingsprogrammet får du komma ut på en verkstad för den praktiska delen. Där lär du dig av en duktig verkstadsmekaniker företagets produktion, olika maskiner, CNC/CAD-teknik, skärande bearbetning, svetsning och verktygsteknik.

10. Måleri – Lärlingsgymnasiet

Vill du arbeta med renoveringar och att skapa vackra rum som människor trivs i? Vill du även arbeta med färgens alla kulörer? Då är lärlingsprogrammet Måleri någonting för dig. Du får praktisk erfarenhet från en målarmästare ute på ett företag.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.

Fyll snabbt i formuläret så skickar vi upp till 5 förslag på utbildningar inom 2 timmar!