Topplista: 10 utbildningar för dig som vill arbeta inom vården

Publicerad 5 augusti 2018

Utbildningar för dig som vill arbeta inom vården

Är du en person som brinner för att arbeta med människors hälsa och att få dem att må bra? Vi listar här olika utbildningar och kurser för dig som vill arbeta inom vården.

1. Parkinson – CH Företagsutbildning AB

Vad är det som händer i kroppen vid Parkinsons? På denna kurs får du lära dig om symtom och annat som rör sjukdomen samt vad du kan göra för att hjälpa den drabbade. Kursen är till för dig som är personlig assistent, närstående eller andra som har personer i sin närhet som har Parkinsons. CH Företagsutbildning AB tar emot grupper om 10-15 personer för att genomföra kursen under 1 dag tillsammans.

2. D-HLR Instruktörsutbildning – Svenska ledargruppen AB

Är er organisation i behov av att själva utbilda i D-HLR? Den här kursen ger dig, enligt Svenska rådet för hjärt- lungräddning, instruktörsbehörighet i att utbilda personer i D-HLR. Det är en kurs som utförs under 3,5 timmar med 4 kursdeltagare eller 5 timmar med 5-6 deltagare och kostar 4390 kr.

3. Medicinsk sekreterare – Vårdyrkeshögskolan

Idag finns det stor efterfrågan på medicinska sekreterare. En medicinsk sekreterares huvudsakliga arbetsuppgift är att dokumentera patientjournaler men de kan också ingå ekonomihantering, data- och statistikbearbetning samt personaladministration i arbetsuppgifterna. I rollen som medicinsk sekreterare ingår även uppgifter som journalskrivning och hantering, service och bemötande samt dokumentation och receptionsarbete. Att studera till medicinsk sekreterare tar 2 år på en yrkeshögskola.

4. Undersköterska – Cady Training Academy

På Cady Training Academy kan du läsa till undersköterska på distans! Sitt hemma och få den kunskap du behöver för att kunna hjälpa och arbeta med omvårdnad av människor på t.ex. sjukhusavdelningar, vårdhem och vårdcentraler. Utbildningen kostar 12 800 kr och tar ca 1,5 år.

5. Medicinsk fotvård – Axelsons Gymnastiska Institut AB

Att arbeta som fotterapeut är ett fritt yrke. Du har nära kontakt med patienterna och får mycket uppskattning i retur! Du får med denna utbildning goda möjligheter att söka dig till ett friskvårdsföretag, en massageklinik eller ett lyxigt spa alternativt öppna egen fotvårdsmottagning.

6. KBTonline – Feelgood

Genom programmen Stresshjälpen, Oroshjälpen respektive Ångesthjälpen, som förmedlas via internet, kan din medarbetare få KBT-verktyg för hantering av sin hälsa, vilket är till nytta för både individ och organisation. Kontakta Feelgood för mer information om denna behandling, som är evidensbaserad och har visats ha effekt för samtliga problembilder!

7. Tandsköterska – Vårdyrkeshögskolan

Om några år kommer 20-40% av våra tandsköterskor gå i pension. Detta betyder att det kommer råda en stor efterfrågan på personal i tandläkarbranschen! Ta chansen och utbilda dig inom ett yrke där du definitivt kommer att få arbete och bli uppskattad då munnen och våra tänder är en stor del av våra sinnen.

8. Arbetstider och hälsan – Metodicum

Under 1 dag får du lära dig hur hälsan kan bevaras trots skiftarbete eller oregelbundna och obekväma arbetstider. Du får lära dig vad arbetsgivaren kan göra, vad den anställde kan göra och hur man skapar långsiktigt hållbara scheman. Utbildningen kostar 6900 kr och ges i Stockholm.

9. Specialisering i beroende- och medberoende – HumaNova

Är du terapeut? Se hit! Detta är en vidareutbildning för dig som terapeut där du får fördjupa dina teoretiska kunskaper samt utöka metod och verktygslådan för att bättre rustad kunna möta klienter med beroende och medberoende-problematik. Kursen är på deltid, kostar fr 24 900 kr och pågår i 1-2 år.

10. Medicinstudier utomlands – EduPlanet

Studera till läkare eller tandläkare utomlands. Visste du att ungefär var fjärde svensk läkarstudent, ca 2 500 personer studerar medicin utomlands!? Anledningen till detta är framför allt bristen på läkare i Sverige. En annan anledning är att många av de utländska utbildningarna är det betydligt lättare att komma in på så som i öststatsländerna.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.

Fyll snabbt i formuläret så skickar vi upp till 5 förslag på utbildningar inom 2 timmar!