Sveriges populäraste YH utbildningar 2024

Publicerad 2 maj 2024

Vad är en Yrkeshögskola?

Yrkeshögskolan är en utbildningsform som är skapad efter näringslivets behov. Utbildningarna tas fram tillsammans med företag som verkar i branscher där efterfrågan på arbetskraft med rätt kompetens, är stor. Ett koncept som visat sig vara mycket lyckat både för studerande och för företag. Det finns idag YH utbildningar på flera olika orter i Sverige och även inom många olika inriktningar. Vi har samlat de mest populära YH utbildningar här nedan.

För vem passar en YH utbildning?

En YH-utbildning är mer praktiskt inriktad och kortare jämfört med en högskoleutbildning. Utbildningen är specialiserad mot en yrkesroll och startar endast om det finns ett konkret behov på arbetsmarknaden. Utbildningsformen passar dig som vill byta karriär eller lära dig ett nytt yrke på kort tid. Den passar även för dig som arbetat inom branschen en tid och vill höja din kompetens eller byta arbetsroll. YH-utbildningar kombinerar teori med praktiskt lärande ute på arbetsplats, så kallat Lärande i arbete (LIA). Många ser LIA-perioden som den största fördelen med en YH-utbildning eftersom du får arbetslivserfarenhet från branschen och får in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden.

IT-Högskolan

IT-branschen lockar med goda jobbutsikter och efterfrågar ny kompetens och nya yrkesroller. IT-Högskolan möter effektivt upp dina ambitioner och gör en spännande IT-karriär möjlig. Med campus i Göteborg och Stockholm är vi en högskola med tydlig inriktning på data och IT, samt starka branschkontakter. Vi erbjuder utbildningar inom IT som leder till drömyrken, och våra studenter får tillgång till de bästa praktikplatserna, vilket ger dem ett försprång på arbetsmarknaden. Våra kvalitetsutbildningar, som även inkluderar distanskurser, har byggt upp IT-Högskolans höga anseende i branschen. Ansök idag! Utbildningarna erbjuds i Stockholm, Göteborg och på distans.

UPH ACADEMY

UPH arbetar med kvalitetssäkring av terapeuter inom häst-, hund- och humanutbildning. Vårt mål är att personer med förtroende ska kunna vända sig till terapeuter utbildade av UPH och få adekvat behandling.

Vi betonar alltid vikten av att söka läkar- eller veterinärvård först för en grundlig utredning, och därefter vid behov följa upp med terapeutisk behandling. Våra utbildningar och vårt material tas fram i samarbete med experter som veterinärer, fysioterapeuter och sjukgymnaster. Våra elever är medlemmar i SFKM.

På UPH kan du gå hästutbildning, hundutbildning och utbildningar inom djurvård.

Sälj & Marknads­högskolan

Sälj & Marknadshögskolan grundades 1996 och är idag en av Sveriges viktigaste aktörer när det gäller högre utbildning i försäljning och marknadsföring. Efter en utbildning hos oss har du stora möjligheter till anställning i just den bransch som intresserar dig. Drivna säljare och digitala marknadsförare efterfrågas i alla branscher!

Här kan du gå utbildingar som digital marknadsförare, e-commerce Manage och key Account Manager.

Flygteknik Technical Training

Med landningsbanan utanför dörren och hangarerna fulla med flygplan och helikoptrar erbjuder vår flygteknikerutbildning en direkt väg in i en spännande bransch. Du får även möjlighet att ta de certifikat som krävs för att arbeta internationellt.

Under utbildningen omsätter du teori till praktik i en realistisk miljö med tillgång till mekaniska verkstäder och lackverkstad. Våra erfarna lärare från flygbranschen arbetar med dig på allt från Cessna- och Piper-plan till ett flygfärdigt SAAB 2000 med modern teknik.

Hermods

På Hermods vill de att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll och bransch. Oavsett vad du är ute efter så säkrar du din framtid på arbetsmarknaden genom att studera en yrkeshögskoleutbildning hos Hermods. De erbjuder utbildningar inom: Bygg & Måleri, Data IT & Teknik, Ekonomi & Juridik, Inköp & Logistik, Marknadsföring & Försäljning, Media & Kommunikation, Transport & Fastighet, Trädgård, Vård & Omsorg. På Hermods finns det något för alla!

Berghs School Of Communication

Berghs har utsetts till ”School of the Year” vid sju tillfällen i den internationella tävlingen Future Lions i Cannes. Skolan är eftertraktad och Bergs erbjuder flera olika utbildningar inom marknad & kommunikation. Studentena kan snabbt omsätta sin kunskap i handling, och 97% är i jobb inom den disciplin de utbildat sig inom sex månader efter avslutad utbildning. Berghs erbjuder flexibla utbildningar för dig som student. De flesta utbildningar är anpassade efter dig och går både dagtid, kvällstid och på distans. Ett utmärkt alternativ för dig som har tajt om tid!

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.