Drömmer du om att bli läkare? EduPlanet hjälper dig komma in!

Publicerad 4 mars 2022

Funderar du på att studera till läkare, tandläkare eller veterinär utomlands? Du är inte ensam. Ungefär var fjärde svensk läkarstudent studerar medicin utanför Sveriges gränser idag! EduPlanet hjälper flest svenskar att studera medicin utomlands och är kända för sin genuina och effektiva studievägledning.

EduPlanet hjälper dig att ansöka till universitet där du har störst chans att komma in

Med EduPlanet kan du ansöka till flertalet högt ansedda universitet över hela Europa. Flera av deras universitet tillämpar också antagningsprov istället för att ansöka på gymnasiebetygen, vilket innebär att alla har möjlighet att komma in på sin drömutbildning! EduPlanet har alltså medicinuniversitet som har både ansökan via gymnasiebetyg och antagningsprov. Utifrån dina förutsättningar framställs en unik ansökningsstrategi för att pricka in studiealternativet där du har bäst chans att komma in. Du blir alltså guidad genom den väg som passar dig bäst för att nå din drömutbildning i medicin.

Varför studera medicin utomlands med hjälp av EduPlanet?

Anledningen till att många söker sig till EduPlanet för att få hjälp att läsa medicin utomlands är att de är de som kan detta bäst i Sverige. Framför allt bristen på läkare, tandläkare, veterinärer och utbildningsplatser inom dessa yrkesområden i Sverige har gjort att det är många som vill läsa medicin utomlands. Många av de utländska utbildningarna är också betydligt lättare att komma in på och håller mycket hög standard. Det har gjort att universitet i till exempel Baltikum och Östeuropa gått starkt framåt och idag är klart populärast.

Anledningar att ta hjälp av EduPlanet för att studera medicin utomlands:

  • Störst i Sverige på Medicin utomlands
  • Gratis ansökningshjälp
  • Prov & betygsantagning
  • Personlig vägledning
  • Antagningsbedömning
  • Egna PreMed kurser
  • Facebook-grupper för Medicinstudenter
  • Budgetering av studierna

Studera läkare utomlands med Eduplanet

EduPlanet hjälper flest svenskar att studera medicin utomlands och är kända för sin genuina och effektiva studievägledning.

EduPlanets medicinuniversitet i Europa

EduPlanet har flertalet medicinuniversitet runt om i Europa med studenter från hela världen, där du kan studera till läkare, tandläkare, veterinär, apotekare eller fysioterapeut. Utbildningarna håller en hög standard och är även godkända för studiemedel från CSN. EduPlanet hjälper dig kostnadsfritt hitta och ansöka till rätt skola och utbildning. Här är några av de mest populära medicin-universiteten du kan söka till, läs mer om dem på länkarna:

Ge dig själv de bästa förutsättningarna för att klara universitetens antagningstest med EduPlanets egen PreMed-kurs

Om det bästa för dig är att ansöka till ett medicin- eller veterinärprogram via antagningsprov kan EduPlanets PreMed-kurs hjälpa dig att komma in. 95% av de som går denna online-baserade PreMed-kurs klarar skolornas antagningsprov och kommer in!

Syfte med kursen är att förbereda dig för att klara antagningstestet till något av de medicinska universiteten. Kursen ger dig även de bästa förutsättningarna för att du ska få en bra start på dina medicinska studier. Den ansvarige läraren har mycket lång erfarenhet av forskning och undervisning inom dessa områden och är en mycket uppskattad lärare. Från läraren får du även veta vad universiteten brukar ta upp i sina antagningstester, samt vad som inte kommer med så du inte behöver lägga tid på saker i onödan.

Läs mer om EduPlanets PreMed-kurs här!

Premed kurs eduplanet antagningtest läkare utomlands

Med EduPlanets PreMed-kurs får du de bästa förutsättningarna för att klara de internationella medicinuniversitetens antagningstester.

Medicinstudier utomlands inom EU ger dig rätt utbildning för att arbeta i Sverige

Det är ett tryggt val att studera medicin utomlands i ett EU-land, eftersom det finns särskilda läkardirektiv inom EU. Dessa direktiv innebär att varje medlemsstat godkänner ditt utbildningsbevis från ett annat EU-land, samt ger tillstånd att arbeta som läkare eller tandläkare utan att ställa särskilda krav på kompletterande utbildning eller särskilda språkkunskaper.

För att få arbeta som läkare eller tandläkare efter att du har avslutat dina studier utomlands måste du ansöka om en yrkeslegitimation hos Socialstyrelsen. Socialstyrelsen fungerar också som en informationsenhet gällande frågor kring legitimering och du kan vända dig till Socialstyrelsen om du har fler frågor om hur det fungerar med yrkeslegitimation.

Vill du veta mer om EduPlanet?

Läs mer om EduPlanets olika utomlandsstudier här och skicka gärna in en intresseförfrågan om du är intresserad av att studera på någon av EduPlanets många medecinuniversitet.