Läs upp dina betyg på Framnäs folkhögskola

Publicerad 1 februari 2019

Investera i din framtid: skaffa grundskole- och gymnasiekompetens på Framnäs folkhögskola

Idag är det svårt att ta sig fram på arbetsmarknaden utan ett fullständigt betyg från grundskolan och gymnasiet, men om du tillhör denna utsatta grupp som saknar de viktiga betygen, betyder inte det att det är kört. Du kan fylla på din behörighet genom att läsa ”allmän linje” på Framnäs folkhögskola i Norrbotten!

Anpassas efter dina behov

Vilket av de olika alternativ som ges som är bäst för dig beror på vad du vill ha ut av din tid på folkhögskolan. Behöver du bättra på dina grundskolebetyg finns en ”baskurs”, vill du läsa upp dina gymnasiebetyg kan du välja mellan samhällsinriktning och konstinriktning, för att göra dina studietid så rolig och personlig som möjligt. Hur länge du studerar beror på dina förkunskaper och din målsättning, och du kan välja mellan en studietakt på 50, 75 eller 100 %. För att kunna söka ska du vara 18 år.

Här finns också ett projekt som heter SMF – studiemotiverande folkhögskolekurs – som riktar sig till dig som är mellan 16 och 24 och saknar fullständiga betyg och arbete. I ett samarbete med arbetsförmedligen skapas de meriter du behöver för att ta dig ut på arbetsmarknaden.

Vackra omgivningar

Framnäs folkhögskola ligger vackert vid Bottenvikens Inre fjärden, nära Piteå. En mysigare plats för att uppnå sin grundskole- och gymnasiekompetens är svårt att föreställa sig. De erbjuder också intressanta lokala tillvalskurser som friskvård och hälsa, naturupplevelser, öppen kör, med mera. Kreativitet och personlig utveckling är viktigt på Framnäs folkhögskola, liksom fokus på bättre läs- och skrivförmåga.