Kombinera jobb och studier: En guide till balans och framgång

Publicerad 3 februari 2023

Att hitta en bra balans mellan arbete och utbildning kan vara svårt, men det behöver inte vara en omöjlig uppgift. Med lite planering, disciplin och rätt förutsättningar kan du uppnå en bra balans. Genom att välja en utbildning som erbjuder flexibilitet, som en distansutbildning, blir det enklare för dig att anpassa ditt schema.

NTI-skolan erbjuder utbildningar som är utformade för att passa din livssituation och dina behov. Med deras flexibla distansutbildningar kan du studera från vilken plats som helst, när som helst. Det ger dig frihet att kombinera studier med jobb och andra aktiviteter.

Tips för att jobba samtidigt som man pluggar

Det finns många strategier och tips som andra studenter använder för att lyckas balansera både studier och arbete. Genom att implementera dessa strategier kan du uppnå en balanserad livsstil och framgång i både studier och arbete.

Här är 10 tips för dig som vill studera samtidigt som du jobbar:

  1. Skapa en planering som inkluderar både jobb och utbildning, för att veta hur du ska fördela din tid.
  2. Ta hjälp av tekniska verktyg och hjälpmedel, så som påminnelser och planeringsverktyg, för att effektivisera tiden.
  3. Prioritera! Bestäm vad som är viktigast för dig och se till att avsätta tid för dina prioriterade punkter.
  4. Sätt upp klara och realistiska mål att fokusera på som är hållbara i längden.
  5. Visualisera din framgång för motivation och drivkraft att fortsätta arbeta hårt för att nå dina mål.
  6. Disciplin och självkontroll är också viktigt. Behåll fokus och håll fast vid din studieplan.
  7. Fokusera på en sak i taget för ökad sinnesro och bättre koncentration. Undvik att tänka på jobbet när du pluggar och vice versa.
  8. Kommunicera med din arbetsgivare om ditt behov och upplägg. En öppen kommunikation skapar en större förståelse och minskar stress.
  9. Glöm inte bort din egna hälsa och välmående! Säkerställ att du får tillräckligt med sömn, motion och rätt näring för att orka med.
  10. När det känns tungt får du inte glömma av att studierna är en investering som kommer att ge dig värde resten av ditt liv.

Hitta ett upplägg som passar dig

Att hitta en personlig lösning som passar ens behov och rutiner är avgörande för att nå framgång i allt från arbete till studier och personlig utveckling. Adán, som studerar hos NTI-skolan, är ett bra exempel på någon som har lyckats hitta ett personligt upplägg som fungerar i längden.

Adán läser både Naturkunskap 1b och Engelska 5 med NTI-skolans distansupplägg för att göra det möjligt att bli antagen till utbildningen till sjuksköterska. Genom att läsa kurserna på distans hos NTI-skolan kan Adán förbereda sig inför sin framtida karriär som sjuksköterska, vilket kanske inte hade varit möjlig med en platsbunden undervisning.

”Om jag jobbar kväll läser jag på dagen och tvärtom. Jag tycker att det är väldigt smidigt!”, berättar Adán.

Det finns ingen universell lösning som fungerar för alla, och det som passar en person kan vara helt fel för en annan. Därför är det avgörande att du hittar din egen unika lösning som fungerar för dig.

NTI-skolans distansutbildningar

NTI-skolan har utbildningar som är speciellt utformade för att passa dig som söker efter en utbildning anpassad till din livssituation och behov. Alla NTI-skolans utbildningar på distans kan göras från vilken plats som helst och när som helst, vilket gör det enkelt att kombinera med jobb och andra aktiviteter.

En av fördelarna med NTI-skolans utbildningar på distans är den höga graden av flexibilitet. Studenter kan välja att studera i sin egen takt och i sitt eget tempo, vilket gör det möjligt att anpassa studierna efter arbete och familjebehov.

Den digitala skolan erbjuder en hög kvalitet på deras utbildningar, med kompetenta lärare och en pedagogisk metod som har bevisat sig vara effektiv. Studenter har även tillgång till en personlig lärare som finns tillgänglig för frågor och stöd under kursens gång.

Deras flexibla distansutbildningar gör det möjligt för dig att få en yrkesinriktad utbildning, eller läsa till kurser, samtidigt som du fortsätter att arbeta. Är du på jakt efter en utbildning som passar just dina behov och livssituation, kan NTI-skolan vara värd att undersöka närmare.