IT-Högskolan – Här startar din IT-karriär!

Publicerad 4 oktober 2021

Vill du gå en IT-utbildning och göra karriär inom IT?

Brinner du för IT och vill göra karriär och jobba inom IT-branschen? Starta din IT-karriär hos IT-Högskolan! Inom IT-branschen finns det stor efterfrågan på utbildad personal och nya yrkesroller. Det är goda chanser att få jobb efter avslutad utbildning. IT-Högskolan erbjuder kvalitativa IT-utbildningar inom data och IT och finns i Göteborg och Stockholm. De erbjuder även flera utbildningar på distans för de som föredrar det. De har goda branschkontakter inom IT-branchen vilket gör att man erbjuds bra praktikplatser vilka kan leda till drömjobbet redan under studierna. IT-Högskolan har ett bra förtroende inom branschen.

IT-Högskolan utbildningar

Nedan ser du exempel på utbildningar som du kan läsa hos IT-Högskolan. Oavsett om du vill bli programmerare eller bli utbildad IT-projektledare har IT-Högskolan utbildningarna för dig. Exempel på utbildningar som du kan studera på IT-Högskolan är UX-designer, Javascriptutvecklare, .Net-utvecklare, webbutvecklare och Javautvecklare.

 • UX-designer
 • Javascriptutvecklare
 • IT-projektledare
 • .NET-utvecklare
 • Frontendutvecklare
 • Javautvecklare
 • Webbutvecklare
 • Applikationsutvecklare
 • Webbutveckling med React
 • Molnutveckling med AWS och integrationer
 • Agil testautomatiserare
 • Programmering grundkurs
 • Programmering fortsättningskurs
 • Social Media-koordinator

IT-Högskolans yrkeshögskoleutbildningar

När du studerar på yrkeshögskola läser du en yrkesinriktad utbildning där du får både teoretisk och praktisk kunskap inom det område du vill jobba med. När du läser en yrkeshögskoleutbildning via IT-högskolan har du möjlighet att få praktikplats via skolans branschkontakter inom IT-branschen. Majoriteten av IT-Högskolans studenter har ett jobb vid avslutade studier. Du har rätt till CSN och erhåller en Yrkeshögskoleexamen.

Ansökan till IT-Högskolan

Hur ansöker man till IT-Högskolans IT-utbildningar? Du ansöker via deras ansökningssystem Alvis. Du skapar där en profil och kan följa ansökan ända fram till antagning. Du har möjlighet att söka flera IT-utbildningar via IT-Högskolan samtidigt. Nedan ser du en kort guide över hur ansökan går till:

 1. Ansökan
 2. Behörighet
 3. Antagningsprov
 4. Antagning
 5. Kursstart

Studera på IT-Högskolan – Varför ska man välja IT-Högskolan?

Det finns flera anledningar till varför du ska studera på IT-Högskolan. Så varför ska man välja IT-Högskolans utbildningar? De har en stark koppling till IT-branschen med lärare och gästföreläsare som jobbat inom IT-branschen. De erbjuder även möjligheten att få praktikföretag på drömföretag inom IT-branschen. Nedan ser du sju anledningar till varför ska välja IT-Högskolan.

IT-Högskolan berättar om sju anledningar till varför man ska plugga IT via dem

 • IT är framtiden: Vi utbildar studenter efter näringslivets behov
 • Snabb väg till drömyrket inom IT: komplett yrkesutbildning på 1,5-2 år
 • Gräddfil till de bästa IT-praktikplatserna och sedan jobben inom IT
 • 80 % av våra IT-studenter har jobb på sin examensdag
 • Tillgång till vårt nätverk, vår företagspool med IT-branschens ledande företag
 • Yrkesval med stor bredd: från UX-designer, specialiserad utvecklare och apputvecklare till IT-projektledare
 • Flexibla IT-studier:Studera på plats hos oss eller på distans

Är du redo att ansöka?

Är du redo att ansöka? Besök IT-Högskolans profil och läs mer om respektive utbildning som du är intresserad av. Du kan då läsa mer om respektive IT-utbildning samt eventuella behörighetskrav. Du kan då även skicka en intresseanmälan på respektive utbildning om du vill ha mer information om ansökan och behörighet.

Programmering grundkurs

Vill du lära dig att programmera men vet inte hur du ska börja? Då är IT-Högskolans Programmering grundkurs rätt start för dig!

Programmering grundkurs är första steget för dig som inte har programmerat tidigare och vill få en grundläggande förståelse för programmering i allmänhet. Kursen ger dig teoretiska och praktiska kunskaper i programmering som du direkt kan omsätta i verkligheten. Kursen kräver ingen tidigare programmeringskunskap. Kanske väcker en grundkurs i programmering ett intresse för IT-branschen och för vidare IT-studier?

Kort om olika IT-utbildningar hos IT-Högskolan

Gå en utbildning hos IT-Högskolan och bli…

UX-Designer
Vill du bli UX-designer? Gå en utbildning till UX-designer! UX står för User experience och är en heltäckande process från varumärke, design, användarvänlighet till funktioner, målet är en optimal användarupplevelse. Du gillar beteendevetenskap och vill bidra till en bättre användarupplevelse av olika system och produkter. Du är nyfiken och intresserad av hur människor använder teknik och vill arbeta med människors olika användarupplevelser av webbsidor, applikationer, system och produkter. Matchar beskrivningen dig? I så fall är IT-Högskolans utbildning UX-designer perfekt för dig!

Javascriptutvecklare
Vill du bli Javascriptutvecklare? Gå en utbildning till Javascriptutvecklare! Som JavaScript-utvecklare arbetar du med att skapa ett välfungerande webbgränssnitt och avancerade funktioner på webben. JavaScript är det populäraste och vanligaste programmeringsspråket på webben. Du gillar webbutveckling och vill bli expert inom programmeringsspråket JavaScript. Du vill hålla dig uppdaterad med de senaste teknologierna för att skapa kraftfulla funktioner på webben. Du gillar förändring och när det händer saker. Matchar beskrivningen dig? I så fall är IT-Högskolans utbildning JavaScript-utvecklare perfekt för dig!

IT-projektledare
Som IT-Projektledare blir du den som leder och coachar ditt team framåt för att levererar IT-lösningar av hög kvalité. Du kommer bli bra på samarbeten, helhetstänkandet och vad som skapa nytta för kunden. Vardagen som IT-Projektledare blir varierande och ställer olika krav på dig som ledare och person, vilket skapar stor möjlighet till personlig utveckling.

.Net-utvecklare
Som .NET-utvecklare jobbar du i team med att skapa och vidareutveckla IT-system och applikationer på en avancerad nivå. Du är expert på programmeringsspråket C# och de tillhörande komponenterna samt att du kan webbutveckling vilket gör dig fullstack utvecklare.

Frontendutvecklare
Som Frontendutvecklare skapar du snygga och användarvänliga webblösningar till webben, smartphones och surfplattor. Du är ansvarig för att användarupplevelsen blir bra för användarna och att lösningen fungerar på ett bra sätt.

Javautvecklare
Som Javautvecklare arbetar du i större system med vidareutveckling eller med att skapa nya features. Du är expert på världens största programmeringsspråk Java men kan också databashantering och webbutveckling som gör dig till fullstack-utvecklare.

Webbutvecklare
Som webbutvecklare arbetar du med att skapa webbplatser på ett snyggt och användarvänligt sätt. Med IT-Högskolans webbutbildning blir du expert på WordPress och andra CMS för att snabbt skapa avancerade hemsidor med en tilltalande design.

Applikationsutvecklare
Som applikationsutvecklare tar du fram och underhåller appar till olika mobila enheter. Du behärskar att skapa appar native med Swift till iOS och Android men också via olika webbverktyg som t.ex. React Native. Du lär dig fler programmeringsspråk vilket ger dig en bred grund att stå på och det öppnar många dörrar som utvecklare. Det här är vår bredaste utbildning där du lär dig flera programmeringsspråk vilket gör att du själv kan välja din inriktning i yrkeslivet.

Vill du veta mer om IT-Högskolan?

Skicka en intresseanmälan till IT-Högskolan genom studier.se för frågor eller mer information!