Gymnasieinriktningar du inte visste fanns i Stockholm

Publicerad 3 november 2018

10 Gymnasieinriktningar i Stockholm du kanske inte visste fanns

Gymnasievalet kan för många vara det svåraste valet man behöver göra som tonåring. För att göra det lättare för dig att redan på gymnasienivå kunna utbilda dig till något du vill arbeta med i framtiden, listar vi här 10 gymnasieinriktningar du inte visste fanns i Stockholm. 10 stycken inriktningar där kanske en av inriktningarna leder dig till ditt drömjobb.

Gå ut gymnasiet med flagga i topp och inte med ånger för ditt gymnasieval!

Gymnasieinriktningar du inte visste fanns i Stockholm

1. InfluencerThoren Innovation School

Är du en kreativ person som vill bli proffs på digitala/sociala medier? På gymnasieprogrammet Creative Program på Thoren Innovation School kan du välja inriktningen Influencer. På programmet får du lära dig att skapa texter och content som engagerar dina följare. Inriktningen Influencer är den perfekta inriktningen om du vill jobba som influencer i framtiden, men den är också en mycket bra inriktning om du vill arbeta som copywriter, journalist eller med text på ett eller annat sätt i framtiden.

2. Youtuber Thoren Innovation School

Att ha en egen YouTube-kanal blir mer och mer som att ha en egen tv-kanal. Du styr själv vad du vill lägga upp och hur du vill engagera och attrahera nya följare. Vill du bli framtidens nya PewDiePie och skapa filmklipp på ett professionellt sätt som fångar tittare? Då är detta den perfekta inriktningen för dig, oavsett om du vill starta egen youtube-kanal eller om du i framtiden vill jobba med filmproduktion.

3. Simhopp Stockholms Idrottsgymnasium

På Stockholms Idrottsgymnasium finns en mängd olika NIU-idrotter för dig som idrottar på elitnivå. Nytt för läsåret 2019/2020 är Simhopp! Detta betyder att under dina 3 år på gymnasiet kan du läsa/utöva simhopp på minst 400 poäng. Förutom träning inom din idrott så erhåller du bl.a. kunskaper om hur din kropp fungerar i tränings- och tävlingssammanhang och du lär dig att använda och utvärdera träningsmetoder för att utveckla din prestationsförmåga.

4. Musikalinriktning – Kulturama Gymnasium

På Kulturama Gymnsium och på det estetiska programmet kan du välja inriktningen musik med profilen musikal! På utbildningen läser du då både musik, sång och teater!! Den perfekta utbildningen för dig som älskar att stå på scen och underhålla!

5. Civilingenjör – JENSEN gymnasium Norra

Vill du arbeta som civilingenjör i framtiden? Teknikprogrammet på Jensens gymnasium är universitets- och högskoleförberedande vilket är perfekt för dig som vill vara med och forma framtidens tekniska utveckling. Utbildningen har en bred inriktning inom IT, där du får fördjupade kunskaper i webbutveckling, datakunskap och programmering.

6. Multi-musiker – Stockholms estetiska gymnasium

Spelar du många instrument? Du kan nu fördjupa dina kunskaper i dessa instrument (sång räknas som instrument). Stockholms estetiska gymnasium erbjuder nu en inriktning där du kan läsa inte bara ett instrument utan 3 st under dina 3 år på gymnasiet!

7. Flygteknikprogrammet – Arlanda gymnasiet

Har du ett intresse av allt som flyger? Flygteknikprogrammet på Arlanda gymnasiet kan då vara något för dig. Utbildningen är ett yrkesprogram som ger dig en yrkescertifiering, där du utan svårighet även kan läsa in din högskolebehörighet. Programmet öppnar även dörren för andra karriärer, du kanske vill arbeta som pilot, flygtekniker eller flygplansplåtslagare i framtiden?

8. Hund – Djurgymnasiet Stockholm

Är ditt stora intresse hund? Djurgymnasiets inriktning Hund ger dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper om människans bästa vän! Gymnasiet har ett eget Hundcenter där det i dagsläget finns ca 30 hundar. På hundcentret kommer du att spendera mycket studietid för att lära dig allt värt att veta om olika hundraser, skötsel och vård av hund, deras beteende, historia och betydelse för människan.

9. Stylist – S:t Martins gymnasium

Är din stora passion make-up, naglar och hår? På stylist-programmet får du utveckla din kreativitet och fördjupa dina kunskaper inom hårdesign, makeup, extensions, manikyr, färg och form, försäljning och service. Skolan har en egen salong där du kommer att få öva praktisk men även teoretiskt. Utbildningen leder till yrkesexamen med möjlighet att göra examensprov och bli diplomerad nagelterapeut.

10. Automationstekniker/elektrikerS:t Eriks gymnasium

Vill du bli elektriker eller kanske automationstekniker? S:t Eriks gymnasium erbjuder en inriktning där du får lära dig allt om Automationsteknik! Du får på programmet lära dig allt om hur man styr, mäter och reglerar med datorns hjälp och hur detta systematiseras för olika industri- och energiprocesser samt fastighetsautomation. Du utbildas till att bli en problemlösare med hjälp av datorn och hur man kan lösa problem i instrumentkretsar och hur man programmerar en dator för att styra t ex en robot, avancerade maskiner, belysning och larm. Du kan efter utbildningen få ett elcertifikat ’Elektriker industri’ enligt Elbranschens Centrala Yrkesnämnd (ECY).

Studier.se reserverar sig för eventuella fel i denna lista om gymnasieinriktningar du inte visste fanns i Stockholm.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder en söktjänst av olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Du kan söka på utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.