De populäraste programmen HT14

Publicerad 3 maj 2014

De mest eftertraktade programmen och kurserna inför hösterminen 2014 går nu att utläsa i Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik – och vilken ort som dominerade syns också tydligt. Över 2200 personer sökte läkarprogrammet på Karolinska i Stockholm.

Topp tre HT2014

Oförändrat från HT13

De programmen som passerade tvåtusen placerade sig i topp tre, efter läkarprogrammet kom Stockholms universitets juristprogram och Handelshögskolan i Stockholms kandidatprogram Business & Economics. Det betyder att ställningen är oförändrad från föregående år, då samma program låg i topp. Den enda skillnaden är att det i år är ännu fler sökande till samtliga program.

Populära kurser

Ingen annan studieort tog sig alltså in på topp tre för programmen – Stockholm dominerade. När det gäller de populäraste kurserna ser det dock inte likadant ut. Där saknas vår huvudstad helt i topp tre. Istället tar andra stora lärosäten medaljplatserna – Malmö högskola, Uppsala universitet och Högskolan i Jönköping. Bland programmen är juridik-, ekonomi- och läkarlinjerna populärast, och intresset för lag, rätt och siffror märks också i kurstopplistan, i kamp med visuell kommunikation.

Du kan alltid kontakta oss på allautbildare.se om du undrar något mer om antagningsförfarandet.

– Lisa Jagemark,
copywriter på allautbildare.se