Boråsregionens bästa Gymnasieskolor 2019

Publicerad 4 februari 2019

Är du osäker inför gymnasievalet?

Bor du i Boråsregionen och har börjat fundera på gymnasieskolor som går att välja? Det kan vara svårt, vi vet! Ibland kan det vara skönt att få lite mer information för att skaffa sig en bättre bild av vad varje gymnasium har att erbjuda. Boråsregionen består av nio kommuner som tillsammans har ca 20 stycken gymnasieskolor. Alternativen i regionen är med andra ord många och vi hoppas att vi kan hjälpa dig med valet. Därför har vi samlat några av regionens bästa gymnasieskolor för att du ska kunna hitta och jämföra den som passar dig allra bäst!

Vilken inriktning ska du välja?

Att välja skola är en stor utmaning, men en kanske ännu större utmaning är att ta reda på vilken inredning du ska välja, helt enkelt vad du ska studera de kommande tre åren. Gymnasievalet kan vara avgörande beroende på vad ditt steg efter gymnasiet blir. Om du vill studera på högskola eller om du vill söka arbete direkt efter din gymnasieutbildning. Därför är det av stor vikt att fundera på om du är mest intresserad av en teoretisk inriktning som förbereder för högskola, eller om du vill ha en mer praktisk inriktning som leder till arbete? För dig som är kluven finns det också bredare program som också har fler valmöjligheter. Ja, möjligheterna är många! Men det absolut viktigaste är att du väljer gymnasium utefter vad du själv vill och vad du själv är intresserad av. Ta första steget redan här genom att se över de skolor vi har samlat, som du kan jämföra här nedan.

LBS Kreativa Gymnasiet, Borås.

Här flödar kreativitet och idéer!

Från och med januari finns skolan i fantastiskt kreativa lokaler i centrala Borås. Här får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. På LBS kommer du att trivas och om du blir LBS:are kan du plugga på något av de spännande, högskoleförberedande programmen skolan erbjuder. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, system-, musik och spelbranschen.

Praktiska gymnasiet, Borås.

Utbildning som leder till jobb!

Praktiska gymnasiet hjälper dig att hitta din väg in i arbetslivet. Här har du även möjlighet att läsa in högskolebehörighet, om du skulle vilja läsa vidare, eller lära dig något annat yrke i framtiden. Skolans samarbete med de olika branscherna gör att de håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Gymnasiet utbildar för att det ska leda till jobb. De tror att det du kan lära dig på en arbetsplats, ska du också få möjligheten att lära dig där. Givetvis med stöttning från både lärare på skolan och handledare på arbetsplatsen. På skolan får du de teoretiska kunskaperna och chansen att pröva och öva på ditt yrke.

Drottning Blankas Gymnasieskola, Borås.

Den lilla, personliga gymnasieskolan!

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når skolan tillsammans med sina elever framgång. Mitt på gågatan hittar du skolan. I ljusa lokaler erbjuder DBGY dig en spännande och utvecklande gymnasietid med en utbildning inom ett kreativt område. Skolan är liten och personlig, vilket gör att alla lär känna varandra, en skön och positiv stämning råder på skolan och möjligheten till inflytande är stor. Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola! Här kan du välja mellan programmen: Ekonomi, Krimonologi, Frisör och Hår- och makeupstylist.

Mer om våra utbildningar

Studier.se erbjuder flera olika typer av utbildningar, både för privatpersoner och företag. Vi erbjuder utbildningar i hela Sverige och från Sveriges bästa utbildningsanordnare. Tveka inte att höra av dig till oss för att få hjälp med att hitta en utbildning som passar just dig.