Är du nyfiken på vart kändisarna från Västerås gick gymnasiet?

Publicerad 5 april 2019

Här gick kändisarna i gymnasiet!

Funderar du på vilket gymnasium i Västerås du ska gå på? Eller så tycker du bara det är intressant att veta vart kända personer från Västerås gick gymnasiet? Då har du hittat helt rätt! Här nedan har vi sammanställt en blandning av: artister, idrottsatleter, youtubers & influencers och letat fram vart de gick gymnasiet. Blir du också känd om du går på något av dessa gymnasium? Kanske, kanske inte! Men man vet ju aldrig!

Västerås kändis-gymnasium

Carlforsska

Carlforsska gymnasiet har producerat många kända profiler. Bland annat en av Sveriges härligaste influencers –Maja Nilsson Lindelöf, om det är någon som kan sätta ett leende på dina läppar är det hon. Även tassledrottningen Maria Montazami gick gymnasiet på Carlforsska.

Carlforsska är en lagom stor skola med fräscha lokaler och ett brett utbud av program. Skolan ligger nära Västerås centrum och har ca 1200 elever och över 200 medarbetare. Carlforsska är känt för sin vänliga och öppna atmosfär, deras välutbildade lärare undervisar elever för framtiden genom att erbjuda studier i en stimulerande miljö. Studieresor, projekt, grupparbeten, lektioner, utflykter och arbetsplatsförlagt lärande är bara några av de olika lärometoder skolan använder sig av.

Rudbeckianska

Du kan omöjligt ha missat stjärnskottet Daniel Redgert. Han är en framgångsrik entreprenör som verkar lyckas med allt han tar sig för. Hans bok ”Vem fan är han?” blev också en dundersuccé. Kanske kom drivet redan under hans tid på Rudbeckianska.

Sveriges första gymnasium ligger i härlig kulturmiljö mitt i Västerås. Redan år 1623 grundades skolan av biskop Johannes Rudbeckius. I dag lever historia och tradition sida vid sida med moderna undervisnings-metoder och ett aktivt idrotts- och kulturliv. På Rudbeckianska gymnasiet uppskattas traditioner. Klasslag möter lärarlag i volleyboll-turneringar och fotbollscuper, och vid jul bjuder lärarorkestern upp till juldans och eleverna till julshow. På våren är det Svartåns Å-race och Å-drag som gäller.

 

Wenströmska

Både Loreen & Mattias Zackrissons har gett publiken gåshud under olika tillfällen. Vem kunde liksom låta bli under Loreens framträdande i Melodifestivalen eller Mattias prestation under semifinalen i EM 2018? Även om deras karriärer och passioner skiljer sig mycket åt har de sin bakgrund på Wenströmska gymnasium.

På Wenströmska gymnasiet kan du välja bland många yrkesförberedande och studieförberedande program. Vill du bli civilingenjör, lärare, elinstallatör, rörmokare, kock, arbeta i byggbranschen då är det rätt skola för dig! Skolan är också en mötesplats där du kan delta i olika aktiviteter när du behöver avkoppling från skolarbetet. Du kan besöka skolans gym och idrottshall med klättervägg eller sjunga i skolans kör. Allt, i en lugn och trygg atmosfär.

 

Kopparlundsgymnasiet

Humordrottningen Johanna Nordström får inte bara alla att vika sig av skratt med sina videos på Instagram utan även när hon är iväg på sin stand-up turné. Det är ingen högoddsare att hon var klassens skämtare även under sin tid på Kopparlundsgymnasiet.

Kopparlundsgymnasiet vill ge unga människor möjlighet att utvecklas genom att få tilltro till sig själva och sina förmågor, ta ansvar för sina egna studier och förstå att inget är omöjligt. Skolan vill att alla ska känna glädje och lust, det är då människor lär som bäst och utvecklas mest. Kopparlundsgymnasiet är en friskola utan vinstintresse. Skolan är idéburen och alla eventuella överskott används till eleverna och skolans verksamhet. Därför har skolan en stabil ekonomi och kan garantera alla elever en kvalitativ utbildning.

Photocred:
@majanilssonlinelof
@mariamontazamiorginal
@danielredgert
Loreen:IMDB
Johanna: Nöjesguiden
Mattias: Svenska Olympiska kommitén