Är du nyfiken på vart kändisarna från Skåne gick gymnasiet?

Publicerad 5 mars 2019

Här gick kändisarna i gymnasiet!

Är du i tankarna på vilket gymnasium i Skåne du vill gå på? Eller kanske bara allmänt nyfiken på vart de kända personerna från Skåne gick gymnasiet? Då har du hittat rätt. Vi har samlat en härlig blandning av: idrottsatleter, artister, youtubers och komiker och tagit reda på vart de gick gymnasiet. Frågan är om du också blir känd om du går på något av dessa gymnasium? Vem vet – du kanske är på tur!

Kändis-gymnasium i Skåne

Polhemskolan

Sminkdrottningen och youtube-stjärnan Felicia Aveklew har väl inte någon missat om man varit aktiv på internet det senaste? Hennes intresse för smink startade redan innan hennes tid på Polhemskolan.

Polhemskolan är unik – för sitt ovanligt stora utbud av kurser och profiler och sin mångfald av människor, intressen och drömmar. Här ingår du i ett större sammanhang samtidigt som du får alla möjligheter att uppnå dina egna mål för framtiden. På Polhem är det alltid något på gång. Liv och rörelse, diskussioner, idrottstävlingar och modevisningar.

 

 

Lars-Erik Larsson gymnasiet

Eurovision-vinnaren Måns Zelmelöw är ju inte bara grym på att sjunga utan skulle även vinna över de allra flesta i en dance battle. Kanske startade hans musikintresse redan på Lars-Erik Larsson gymnasiet?

Skolan utformades efter mönster av Stockholms Musikgymnasium (fortsättningen på Adolf Fredriks Musikklasser), men på LEL breddades musikprofilen och kom att innehålla körsång, ensemblespel, musikteori, musikhistoria och dans. Skolans grundtanke är att musik och fysisk aktivitet (dans och idrott), som i schemat varvas med de rent teoretiska ämnena utvecklar eleverna.

 

 

Borgarskolan

Zlatan – Ja, vad mer behöver man säga? Den som inte vet att Zlatan är en av världens bästa fotbollsspelare har uppenbarligen legat under en sten stora delar av sitt liv. Förhoppningsvis har han haft nytta av Borgarskolans internationella profil under sina år utanför Sverige.

På Malmö Borgarskola är du en del av en kreativ gemenskap, där det internationella perspektivet blir närvarande under hela din studietid. Skolan erbjuder nationella gymnasieutbildningar både på svenska och engelska, samt det internationellt ansedda International Baccalaureate (IB) programmet.

 

 

Spyken

Mångsysslaren och entreprenören Carolina Gynning har många strängar på sin lyra. Sociala medier, programledare och konstnär är bara några av hennes expertiser. Om det var på Spyken som kreativiteten startade vet man aldrig, men kanske det bidrog?

Mitt i Lunds centrum ligger gymnasieskolan Spyken. Spyken har traditioner sedan 1800-talet, men är samtidigt en modern skola. I skolans utbildningar är de måna om att ge kunskap och kompetens som gör eleverna väl rustade att möta framtiden i fortsatta studier eller yrkesliv. Skolan har drygt 1 100 elever, men trots detta upplever de som går på Spyken att skolan har den lilla skolans atmosfär av trygghet och gemenskap. På skolans gemensamma innegård kan alla mötas och umgås.

 

Filbornaskolan

Den första Erik ut på listan är högaktuella Erik Saade. Inte bara kan han sjunga utan levererar även som programledare. Innan Eriks succékarriär gick han på Filbornaskolan i Lund.

På Filbornaskolan får du möjlighet att utvecklas utifrån din talang. Filbornaskolan erbjuder en studiemiljö som kännetecknas av närhet mellan personal och elever. Det är en skola med många möjligheter och en mångfald av program; två yrkesprogram, tre högskoleförberedande program, introduktionsprogram samt gymnasiesärskola. Filbornaskolan ligger i östra delen av Helsingborg, mellan Filborna Arena och Filborna skogspark. Nära till en topputrustad träningsanläggning, fotbollsplaner samt möjlighet till sköna naturupplevelser.

 

 

Söderportgymnasiet

Erik Hagberg aka snygg-Erik tror vi ingen har missat som hänger på Instagram. Med en lysande modellkarriär och olika tv produktioner i bagaget verkar det som att inget kan stoppa denna stjärna. Han gick tidigare på Söderportgymnasiet.

Söderportgymnasiet har en vision – att alla elever som lämnar gymnasiet ska känna att de har utvecklats optimalt utifrån sina förutsättningar. Ta för dig av de unika möjligheter som Söderportgymnasiet erbjuder förutom deras kursutbud. Skolan har bland annat en internationell prägel samt möjlighet till entreprenörskap genom Ungt företagande. Kinesiska som språk erbjuds på skolan och de satsar stort på både idrott och IT. Bredden i utbudet ger många en chans att ”hitta rätt” och samtidigt som skolan värnar om djupet i utbildningarna siktar Söderportsgymnasiet mot toppen med spetskompetensutbildning.

 

Photocred:
@feliciaaveklew
@erichagberg
@carolinagynning
@ericsaadeofficial
Zlatan: Kieran McManus/Rex