Är du nyfiken på vart kändisarna från Linköping & Norrköping gick gymnasiet?

Publicerad 5 mars 2019

Här gick kändisarna i gymnasiet!

Funderar du på vilket gymnasium i Linköping eller Norrköping du ska gå på? Eller så tycker du bara det är intressant att veta vart kända personer från Linköping & Norrköping gick gymnasiet? Då har du hittat helt rätt! Här nedan har vi sammanställt en blandning av: artister, idrottsatleter, youtubers & influencers och letat fram vart de gick gymnasiet. Blir du också känd om du går på någon av dessa gymnasium? Kanske, kanske inte! Men man vet ju aldrig!

Linköping & Norrköpings kändis-gymnasium

Anders Ljungstedts gymnasium

Mycket kändis-kvalitéer har kommit från detta gymnasium. Bland annat Angelica Blick & Samir Badran som gemensamt har över 1.8 miljoner följare på Instagram. Båda profilerna är experter inom sitt område och inspirerar mängder av människor varje dag.

Det finns många anledningar att välja Anders Ljungstedts gymnasium. På gymnasieskolan har de flera intressanta program och inriktningar som hjälper dig finna just din väg ut i yrkeslivet. Du är viktig, och därför får du som individ både stöd och motivation av deras engagerade personal. På Anders Ljungstedts finns både lärare, skolvärdar, andra elever och många fler som tillsammans engagerar sig för att skapa en trygg och inspirerande miljö där du kan utvecklas.

Katedralskolan

Musikgeniet Lars Winnerbäck gick på Katedralsskolan i Linköping. Vem har inte trallat på hans låt Om du lämnade mig nu? Kanske startade hans musikintresse redan här.

Tradition och utveckling är Katedralskolans motto. Det innebär att de som Linköpings äldsta gymnasium, grundat 1627, vill värna om de stolta traditionerna, samtidigt som skolan erbjuder en modern utbildning. Skolan har genom väl etablerade utländska kontakter sedan lång tid en internationell profil, som de vill bevara och vidareutveckla. Kontinuerligt elevutbyte med andra länder sörjer för den inriktningen liksom en gedigen språkundervisning och ett antal samverkansprojekt mellan språk och övriga ämnen.

 

Drottning Blankas Gymnasium

Tillsammans med hennes man Jocke så har Jonna Lundell nästan 900.000 följare på Youtube. De är outstanding i att skapa ny och kreativ content och deras följare är bland de trognaste som finns i branschen.

I augusti 2009 öppnades skolan, då som Plusgymnasiet, och hösten 2018 blev de Drottning Blankas Gymnasieskola. Skolan har ca 300 elever och har fräscha lokaler. Du hittar skolan på Norra Grytsgatan 3, bara ett stenkast från Strykjärnet och vägg i vägg med nybyggda Visualiseringscenter. På Drottning Blankas kan du läsa både yrkesprogram och högskoleförberedande program.

 

 

De Geergymnasiet

Med mittfältar-hjälten Ken Sema är Watford extremt giftiga och han är en viktig pelare för att laget ska lyckas. Vem vet, kanske hans fotbollsintresse började redan på gymnasiet?

På De Geergymnasiet är kreativitet det naturliga tillståndet. Det gäller oavsett vilket program du väljer. Du kommer under hela studietiden att få arbeta med att skapa nya uttryck. Uttryck som gör avtryck. De Geergymnasiet har en lång historia, redan 1868 blev de Norrköpings första gymnasieskola, på den tiden kallat Högre Allmänt Läroverk. Sedan dess har skolan utbildat blivande världsförbättrare, språksnillen, scenpersonligheter, gourmetkockar och fotbollstalanger för framtiden. För att bara nämna några. Dessutom har De Geergymnasiet haft flera nobelpristagare bland deras tidigare elever.

 

Kungsgårdsgymnasiet

Lovisa Worge blev snabbt en profil i Stockholm genom hennes briljanta arbete tillsammans med Bianca Ingrosso. Fortsätter hennes takt på samma vis framåt så finns det ingen hejd på vad den tjejen kommer åstadkomma. Kanske bidrog Kungsgårdsgymnasiet med lite bra & ha info inför karriären.

Kungsgårdsgymnasiet är Norrköpings första ekonomi-, handels- och hantverksskola och bildades 1915. Med denna långa tradition kan skolan tryggt säga att de är din bästa väg till en karriär och framtid. Och något som gör dina förutsättningar ännu bättre är skolans centralt belägna och nyrenoverade lokaler som är anpassade för alla de nya krav som ställs idag.

Photocred:
@angelicablick
@samirbadrans
Lars Winnerbäck: Carolina Byrmo
@jonnalundell
@kesema
@lovisaworge