Språk & Litteratur

Alla människor har någon sorts relation till språk och litteratur. I vår globaliserade värld blir språkkunskaper allt…... Läs vidare

Filtrera din sökning:

Utbildningsform:

Typ:

Start:

Visar 1-3 av 3 träffar

Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Spara Jämför

SFI - svenska för invandrare

Göteborgs folkhögskola

SFI på flera fortsättningsnivåer På Göteborgs Folkhögskola kan du läsa Sfi på B, C och D-nivå.…
Folkhögskola
Kurser
Göteborg
Läs vidare
Jämför

Skrivretreat, sommarkurs

Molkoms folkhögskola

Skrivretreat Vårt skrivretreat på Molkoms folkhögskola är en uppskattad kurs sedan flera år tillbaka. Sommarkursen…
Språk & Litteratur
Kurser
Sommarkurser Värmlands län
Läs vidare
Jämför

Teckenspråk - Göteborg

Mo Gård folkhögskola

Utbildningen På vår skola kan du läsa teoretiska ämnen som t ex svenska, matematik, engelska,…
Folkhögskola
Kurser
Löpande Göteborg
Läs vidare
Jämför

Visar 1-3 av 3 träffar

Språk & Litteratur

bok

Alla människor har någon sorts relation till språk och litteratur. I vår globaliserade värld blir språkkunskaper allt mer eftertraktade. Genom att utbilda dig inom språk och litteratur kan du göra dig själv eftertraktad på arbetsmarknaden samtidigt som du studerar ett roligt och engagerande ämne!

Du kan läsa språk- och litteraturvetenskap på högskola och folkhögskola

Att läsa språk- och litteraturvetenskap ger dig en bred kompetens som ger fördelar inom många olika yrkesområden. Du kan läsa språk och litteratur på högskola eller folkhögskola. Vad du ska välja beror på dina förutsättningar och dina framtidsmål. I vissa fall har du möjlighet att plugga på distans.

Är du inte helt säker på att det är just språk- och litteraturvetenskap som är din grej? Ett angränsande ämne är kultur & historia. Du kan hitta och jämföra utbildningar och kurser inom olika humanistiska ämnen på studier.se, den självklara digitala söktjänsten för dig som letar utbildning.

Framtidsutsikter

Några särskilda yrken som kräver avancerade kunskaper inom språk och litteratur är språkkonsult, tolk, språkvetare, redaktör, språkteknolog, förläggare, översättare och lektör. Även många andra yrken kräver hög språkkompetens, vilket innebär att studier inom humaniora sällan är bortkastade!

Vill du arbeta med språk bör du förbereda dig på hård konkurrens. Ett starkt kort som hjälper dig att konkurrera är utbildning. Här på studier.se kan du hitta och jämföra utbildningar och kurser från Sveriges bästa utbildare. Är du redan yrkesverksam med bakgrund i humaniora? I sådana fall får du inte missa att kompetensutveckla dig. Du hittar kurser som kan vara intressanta för dig i kategoriernaspråk, kommunikation & förhandling och retorik.

Jämför utbildningar