Självförsvar

En kurs i självförsvar bygger upp ditt självförtroende genom att visa dig din egen styrka. Men vad får du egentligen göra för att försvara dig själv? En självförsvarskurs lär dig inte bara vilka tekniker som du kan använda vid... Läs vidare

Inga kurser hittades med valda filter/sökord.

Tips!

  • Testa att plocka bort olika valda filter.
  • För att få bra träffar bör inga sökord vara kortare än tre bokstäver.

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå kurser åt dig. Helt gratis!

Kurs för din fritid?
Robin

Självförsvar

selfdefense

En kurs i självförsvar bygger upp ditt självförtroende genom att visa dig din egen styrka. Men vad får du egentligen göra för att försvara dig själv? En självförsvarskurs lär dig inte bara vilka tekniker som du kan använda vid en hotfull situation – du får också veta vilka rättigheter du faktiskt har. Hur fungerar lagen om nödvärn? Hur mycket våld får du använda? Hur ska du tänka för att våga försvara dig?

Feministiskt självförsvar och boxning visar övergripande tekniker som du kan använda som självskydd. Många förknippar också ordet ”självförsvar” med olika kampsporter – och visst stämmer det att självskyddande tekniker ingår i många av kampsporterna! En kampsport kan du med fördel också använda om för att hålla dig i form.

Liknande ämnesområden

Självförsvar är till lika delar psykisk som fysisk. Det innebär att självförsvar i mångt och mycket handlar om personlig utveckling. Du måste känna att du är värd att bli försvarad!

Vill du lära dig självförsvar för att hantera en inre otrygghet? I sådana fall kan vi med värme rekommendera att du förutom försvar också funderar på att lära dig tekniker inom mindfulness & stresshantering. Även om du bär på tungt baggage ska du självfallet inte behöva gå runt och känna dig otrygg. Här på studier.se hittar du också legitimerade terapeuter. Och du, ta hand om dig. Det är du värd.