Samhälle, Juridik & Psykologi | studier.se

Samhälle, Juridik & Psykologi

Är du intresserad av vad som får samhället att fungera? Utbildning eller kurser inom samhällsvetenskap, juridik och…... Läs vidare

Filtrera din sökning:

Utbildningsform:

Typ:

Start:

Visar 1-6 av 6 träffar

Skola Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Jämför

Juridik för platschefer

Nackademin AB

Kurs inom juridik för platschefer Vill du fördjupa dina kunskaper inom upphandling och de avtal…
Yrkeshögskola / Yrkesutbildning
Program
Löpande Stockholms län
Stockholm
Jämför

Socialpedagog

Distansinstitutet

Yrkesutbildning Socialpedagog Lär dig att stötta och hjälpa utsatta människor på ett professionellt sätt i…
Yrkeshögskola / Yrkesutbildning
E-Learning
Löpande Distans
Rikstäckande
Jämför

Samtalscoach

Distansinstitutet

Yrkesutbildning Samtalscoach En samtalscoach hjälper människor att skapa bestående förändring och utveckling genom effektiv kommunikation…
Yrkeshögskola / Yrkesutbildning
E-Learning
Löpande Distans
Rikstäckande
Jämför

Socialpedagog

Cady Training Academy

Socialpedagog på distans Vill du hjälpa och arbeta med människor? Vill du göra skillnad för…
Yrkeshögskola / Yrkesutbildning
Program
Löpande Distans
Jämför

Par och relationsterapeut

Cady Training Academy

Par och relationsterapeut på distans Vill du hjälpa människor deras relationer enskilt och/eller som par?…
Yrkeshögskola / Yrkesutbildning
Program
Löpande Distans
Jämför

Integrationspedagog

Cady Training Academy

Integrationspedagog på distans Det privata alternativet! Vill du arbeta med människor från olika kulturer världen…
Yrkeshögskola / Yrkesutbildning
Program
Löpande Distans
Jämför

Visar 1-6 av 6 träffar

Samhälle, Juridik & Psykologi

city

Är du intresserad av vad som får samhället att fungera? Utbildning eller kurser inom samhällsvetenskap, juridik och psykologi ger dig ökade kunskaper om centrala delar i omvärlden. Vidden av möjliga yrkesroller är stor. Det faktiskt finns något för de allra flesta!

Varför ska du lära dig om samhälle, juridik och psykologi?

Tänker du någonsin på hur människor reagerar i grupp eller på en arbetsplats? Funderar du på varför vi hanterar stress och obehag med olika beteenden? Händer det att du reflekterar över rollen som lagar och regler spelar i samhället? I sådana fall har du ett gott utgångsläge för att lyckas i en samhällsfokuserad karriär.

Samhälle och juridik

Är du främst intresserad av människan som samhällsvarelse, hur vi beter oss och fungerar (eller inte fungerar) i samhället? Läs ett kandidatprogram i kriminologi, kurser i statsvetenskap eller kanske bygg en egen examen i sociologi?

Drömmer du om att bli jurist? Juristprogrammet är 4,5 år och leder till en juristexamen. Som jurist arbetar du med rättsliga problem. Du förstår den juridiska modellen och kan tolka lagarna. Som jurist kan du arbeta som advokat, familjejurist eller som expert i organisationer som arbetar med försäkringar, avtal eller liknande.

Socialt arbete och psykologi

Några som arbetar inom sektorn socialt arbete är kuratorer, socialsekreterare, behandlingsassistenter och biståndsbedömare inom vården. Om du trivs i samtal med andra människor och är passionerad inför tanken att hjälpa andra så kan du trivas med ett socialt arbete. Ett sätt att ta dig till rätt jobb är socionomprogrammet, psykologprogrammet eller en yrkesutbildning för att bli behandlingsassistent. Ett annat sätt att hjälpa dem som mår dåligt eller har drabbats av en kris är att bygga på sin tidigare utbildning och bli samtalsterapeut.

Idag behöver stora företag och organisationer anställda personalvetare för att kunna behandla sina medarbetare på ett bra sätt. Den som är anställd med ett sådant ansvarsområde kallas ofta för beteendevetare, arbetsvetare eller just personalvetare. Har du läst ett program inom något av dessa områden kan du arbeta som personalchef, på en HR-avdelning eller liknande.

Kompetensutveckling och närliggande ämnesområden

Arbetar du redan i branschen och söker kompetensutveckling hittar du lämplig kompetensutveckling inom arbetsmiljö, juridik eller psykologi & mental utveckling.

För dig som är intresserad av andra sätt att arbeta med att hjälpa dina medmänniskor rekommenderar vi en titt i ämnesområdet medicin, vård och hälsa.

Jämför utbildningar