Kultur & Historia

För att kunna förstå vår samtid och förbereda oss för framtiden måste vi kunna förstå vårt förflutna. När…... Läs vidare

Filtrera din sökning:

Utbildningsform:

Typ:

Start:

Visar 1-4 av 4 träffar

Skola Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Jämför

Historia 3

ABF Komvux Stockholm

Historia 3 Under denna kurs kommer vi att fokusera på viktiga historiska arbetsmetoder som källkritik…
Vuxenutbildning/Komvux
Kurser
Löpande Stockholm
Jämför

Historia 2A

ABF Komvux Stockholm

Historia 2A I denna kurs flyttas fokus i viss mån bort från det kronologiska perspektivet…
Vuxenutbildning/Komvux
Kurser
Löpande Stockholm
Jämför

Historia 1B

ABF Komvux Stockholm

Historia 1B Kursen bygger vidare på grundskolans studier i historia. Kursen behandlar Sveriges och allmän…
Vuxenutbildning/Komvux
Kurser
Löpande Stockholm
Jämför

Filosofi 2

ABF Komvux Stockholm

Filosofi 2 Kursen tar upp de klassiska filosofiska frågorna som berör verklighetsuppfattning och kunskapssyn. Vi…
Vuxenutbildning/Komvux
Kurser
Löpande Stockholm
Jämför

Visar 1-4 av 4 träffar

Kultur & Historia

historia

För att kunna förstå vår samtid och förbereda oss för framtiden måste vi kunna förstå vårt förflutna. När du utbildar dig inom kultur och historia får du studera ett engagerande och roligt ämne som ger dig möjlighet att arbeta inom en mängd intressanta yrkesroller. Läs mer om vilka utbildare som erbjuder de kurser och utbildningar inom kultur och historia här på studier.se.

Du kan läsa kultur och historia på många olika sorters lärosäten

Du kan läsa kultur och historia på högskola, folkhögskola eller vuxenutbildning. Vad du ska välja beror på vilka förutsättningar du har och vilken framtid du ser framför dig. Några yrkesroller som du kan förbereda dig för genom att läsa kultur och historia är historiker, präst, arkeolog och arkivarie.

Sitter du i sitsen att det är dags att söka till gymnasiet? I sådana fall kan du med fördel titta på programmen Humanistiskt (HU) och Samhällsvetenskap (SA). Båda förbereder dig inför vidare studier inom kultur och historia.

Vanliga frågor

Funderar du över hur du ska finansiera dina studier? Behöver du ett flexibelt studieupplägg och känner att du skulle vilja plugga på distans? Många städer erbjuder så kallade vägledningscentrum. Där kan du få kontakt med studie- och yrkesvägledare. Det är personer som kan svara på dina frågor om studier och hjälpa dig att utforma en plan för din utbildning. Många skolor har också egna studievägledare anställda för att hjälpa sina studenter.

Är du inte helt säker på att kultur och historia är rätt ämnesområde för dig? Ett närliggande ämne inom det humanistiska fältet är språk & litteratur. Vill du koncentrera dig på din samtid kan du istället välja att studera samhälle, juridik & psykologi.

Jämför utbildningar