Göteborgs alla gymnasieskolor | studier.se

Göteborgs alla gymnasieskolor

Här har vi listat Göteborgs alla gymnasieskolor på ett och samma ställe.

Jämför och ta beslut om vilken skola som skulle passa just dig. Kanske frågar du dig, hur söker man gymnasiet? För dig har vi gjort en guide med fem steg, ta en titt och känn lugnet.

Angeredsgymnasiet

ANGERED

Angeredsgymnasiet erbjuder många vägar till studier. Dom har både flera studieförberedande- och yrkesförberedande program.

Läs vidare

Aniaragymnasiet

CENTRUM

Hos ANIARAgymnasiet är du och din utbildning i centrum. Skolan kombinerar närhet och trygghet med undervisning av högsta kvalitet. Här finns välutrustade moderna lokaler och 100% behöriga lärare.

Läs vidare

Aspero Idrottsgymnasium

KVIBERG

Aspero tror på att alla elever kan bli vinnare i flera aspekter: socialt, studiemässigt och idrottsligt.

Läs vidare

Bernadottegymnasiet

HEDEN/LORENSBERG

Om du är nyfiken på uniformsyrken och gillar rörelse och friluftsliv är Bernadottegymnasiet skolan för dig.

Läs vidare

Bräckegymnasiet

LINDHOLMEN

Vi har utbildningen för dig som vill arbeta inom byggsektorn. Vi erbjuder det nationella bygg- och anläggningsprogrammet med tolv olika yrkesinriktningar.

Läs vidare

Burgårdens utbildningscentrum

LORENSBERG

Burgårdens utbildningscentrum erbjuder 15 olika yrkesutgångar och dom ligger mitt på evenemangsstråket med Göteborgs bästa läge.

Läs vidare

CyberGymnasiet

ROSENLUND

På CyberGymnasiet ser man det som sin viktigaste uppgift att ge dig som elev den bästa tänkbara undervisning och stimulera din vilja att uppnå dina mål.

Läs vidare

Donnergymnasiet

ERIKSBERG

Donnergymnasiet är en skola för lärande och skapande. Deras mål är att eleverna skall få en mycket bra utbildning där de inspireras, stärks och uppmuntras längs vägen.

Läs vidare

Drottning Blankas Gymnasieskola

VÄSTRA NORDSTADEN

DBGY Göteborgs skola ligger endast en stenkast från Nordstan och centralstationen. I det gamla huset delar kreativitet, studiero, entusiasm och glädje på de fyra vackra våningarna.

Läs vidare

Ester Mosessons gymnasium

LINDHOLMEN

Skolan är Göteborgs första restaurangskola och startade redan 1928 av Ester Mosesson. På skolans salutorg säljs färska chark- bageri- och konditoriprodukter som eleverna har tillverkat.

Läs vidare

Framtidsgymnasiet

KUNGSHÖJD

På Framtidsgymnasiet Göteborg går det runt 300 elever uppdelade på fyra program. Dom arbetar till stor del med praktiska moment och anpassar sättet att jobba så att det liknar det arbetssätt som du möter när du kommer ut i arbetslivet.

Läs vidare

GTI:s gymnasieskola

VASASTAN

GTI grundades år 1927. Dom har än idag kvar några tekniska utbildningar med teknikprogrammet och det datatekniska programmet, men här finns även naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet.

Läs vidare

Gymnasieakademin

CENTRUM/BRUNNSPARKEN

Framtiden ligger för dina fötter och möjligheterna är oändliga. Vi vill på bästa sätt hjälpa dig ta vara på dessa möjligheter genom att erbjuda dig att bli en del av en personlig skola med en lång tradition, klar framtidsvision och stark gemenskap.

Läs vidare

Göteborgs Högre Samskola

LANDALA

Vill du gå på en skola med traditioner som skapar sammanhållning? Vill du ha möjlighet att läsa många praktiska/estetiska kurser fast du går på ett högskoleförberedande gymnasieprogram? Då är Samskolans gymnasium något för dig!

Läs vidare

Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium

LINDHOLMEN

GTG erbjuder utbildning för dig som har ett stort driv och intresse för ekonomi, teknik, naturvetenskap och matematik. Genom unikt samarbete med näringslivet ingår dessutom praktik och möjlighet till sommarjobb.

Läs vidare

Hermods Gymnasium

LORENSBERG

Hermods välkomnar dig till en familjär, kamratlig och centralt belägen skola där kvaliteten på din utbildning är det viktigaste av allt.

Läs vidare

Hulebäcksgymnasiet

MÖLNLYCKE

Med mottot ”Var den du är – Bli den du vill” erbjuder Hulebäcksgymnasiet ett brett utbud av utbildningar inom både Yrkesprogram, Högskoleförberedande program, Introduktionsprogram och Gymnasiesärskolan.

Läs vidare

Hvitfeldtska gymnasiet

LORENSBERG

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som vill erbjuda högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska satsar på profileringar inom naturvetenskap, matematik, samhällsvetenskap, handel, ekonomi, språk och musik.

Läs vidare

Ingrid Segerstedts gymnasium

LORENSBERG

Ingrid Segerstedts bedriver studier i samhällsvetenskapliga ämnen med speciell inriktning på Internationella studier och Journalistik. Deras lärare är unga och engagerade i sina ämnen, man arbetar med rollspel, projekt och ämnesövergripande teman och lägger stor vikt vid elevinflytande och elevdemokrati.

Läs vidare

International High School of the Gothenburg Region

LANDALA

The ISGR/IHGR provides a dynamic, supportive environment that prepares students for a successful future. ISGR/IHGR encourages its students to become democratic, responsible, knowledgeable world citizens, who are capable of interacting positively and productivelywith others.

Läs vidare

International IT College of Sweden

VASAPARKEN/VASASTAN

Den här skolan vill erbjuda svenska elever i Sverige möjligheten att förbereda sig för en internationell karriär redan efter gymnasiet. Deras inriktning på avancerad IT och avancerad engelska gör eleven redo att söka universitet, högskola eller jobb i ett engelskspråkigt land efter gymnasiet.

Läs vidare

IT-Gymnasiet

JOHANNEBERG

IT-Gymnasiet har funnits sedan 1998 och skolan i Göteborg är belägen på Chalmers Campus, Johanneberg. Här studerar 450 elever på tre program, IT-Teknik, IT-Design och IT-programmet. Det är fem klasser i varje årskurs och klasserna består av cirka 30 elever.

Läs vidare

JENSEN gymnasium

CENTRUM

Jensen blev “Årets UF-skola” i Göteborg 2015, alltså bäst på att utbilda i företagande och entreprenörsskap. Det är träning för verkligheten!

Läs vidare

Katrinelundsgymnasiet

HEDEN

Katrinelund är Sveriges största elitidrottsgymnasium. På skolan finns 13 olika idrotter representerade varav handboll och friidrott är riksrekryterande. För att komma in på skolan som elitidrottare krävs att du är rekommenderad av ditt förbund.

Läs vidare

Kitas Frisörgymnasium

CENTRUM

Kitas Frisör är en liten friskola med 90 elever som erbjuder en kreativ och inspirerande miljö. Utbildningen är yrkesförberedande, håller hög kvalitet och är till för dig som har höga ambitioner att bli en duktig frisör. Samtidigt kan du också läsa in högskolebehörighet för att ha fler möjligheter efter gymnasiet.

Läs vidare

Kitas Gymnasium

CENTRUM

Kitas består av tre små skolor med bara 250 elever per skola. Det gör att du som elev får en lugn och trygg studiemiljö med nära kontakt med dina lärare.

Läs vidare

Krokslättsgymnasiet

MÖLNDAL

Vill du studera på en personlig skola med engagerade lärare, där du blir sedd och accepterad för den du är? Vill du bidra till att göra världen lite bättre? Då kan Krokslättsgymnasiet vara skolan för dig.

Läs vidare

Kunskapsgymnasiet

GÅRDA

Vår skola är populär och antalet elever som söker till oss ökar. På våra fyra våningsplan pågår det verksamhet överallt. Lektioner och seminarier blandas med individuella handlednings­samtal och workshops, där våra lärare är redo att hjälpa dig med att komma ikapp eller att ligga steget före.

Läs vidare

LBS Kreativa Gymnasiet

VÄSTRA NORDSTADEN

LBS vänder sig till dig som är intresserad av media och som vill ha högskolebehörighet efter gymnasiet. Målet är att du efter dina tre år hos LBS ska känna dig ordentligt förberedd och säker inför framtiden.

Läs vidare

Lindholmens tekniska gymnasium

LINDHOLMEN

Är du intresserad av tekniska saker? Vill du veta hur saker fungerar? Vill du kunna laga grejer som går sönder, bygga om något eller konstruera något nytt? Lindholmens tekniska gymnasium är skolan för dig med minsta lilla teknikintresse vare sig det är teoretiskt eller praktiskt.

Läs vidare

LM Engströms Gymnasium

CENTRUM

LM Engströms gymnasium erbjuder utbildningar inom Ekonomi, Estet – Musik, Natur och Samhäll. Skolan har en kristen profil med anknytning till Svenska kyrkan. Skolan är centralt belägen bredvid Domkyrkan i Göteborg.

Läs vidare

Mikael Elias Gymnasium

VÄSTRA NORDSTADEN

Skolans mål är att deras elever ska känna lust att lära och mod att förändra. Därför vill dom skapa lärarmiljöer som väcker nyfikenhet, samhällsengagemang och möjligheter att lyckas. Dom är ett personligt gymnasium där lärarna ser dig och dina behov.

Läs vidare

Motorbranschens Tekniska gymnasium

VÄSTRA FRÖLUNDA

Motorbranschens tekniska gymnasium är ett fordons- och transportgymnasium för dig med ett verkligt stort intresse för mekanik, teknik och körning. Dom erbjuder sina elever en modern och uppdaterad utbildning som är väl anpassad till de kompetenskrav som ställs ute i arbetslivet.

Läs vidare

Munkebäcksgymnasiet

HEDEN

Munkebäcksgymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasium för musik, medier och design. Hos dom möter du kunnig och engagerad personal som står redo att hjälpa dig att utveckla din talang.

Läs vidare

NTI Mediegymnasiet

CENTRUM/BRUNNSPARKEN

På NTI-gymnasiet ska alla elever, både i och utanför klassrummet, bli sedda och respekterade för den de är. Deras skolor utmärker sig genom att ha en trygg och trivsam skolmiljö. Varje elev ska utmanas och inspireras att nå sin fulla potential.

Läs vidare

NTI-gymnasiet

VÄSTAR NORDSTADEN

NTI Gymnasiet Göteborg har som mål att kunna erbjuda utbildningar som ligger i framkant, oavsett bransch. Skolans pedagogik utgår ifrån individen, branschbehov och bygger på nyfikenhet och att det skall vara roligt att lära.

Läs vidare

Peabskolan

HÖGSBO

Peabskolan erbjuder dig det nationella bygg- och anläggningsprogrammet med inriktningarna husbyggnad samt mark och anläggning. Detta innebär att dom utbildar eleverna till träarbetare, murare, anläggningsarbetare och betongarbetare. Under utbildningstiden har man praktik på en Peabarbetsplats där man tas emot av en utbildad handledare som dessutom är en skicklig hantverkare.

Läs vidare

Plusgymnasiet

GULLBERGSVASS

Plusgymnasiet är en del av AcadeMedia som är Nordens största utbildningsföretag. AcadeMedia bedriver verksamheter i hela utbildningskedjan: förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Under ett år går 60 000 förskolebarn och elever samt 80 000 vuxenstuderande i någon av AcadeMedias verksamheter.

Läs vidare

Polhemsgymnasiet

LINDHOLMEN

På Polhemsgymnasiet får du ta eget ansvar, samtidigt som kunniga lärare finns som stöd. Vi lägger stor vikt vid förståelse och pedagogik som stimulerar till inlärning. Därför kallar vi Polhemsgymnasiet för en kunskapsskola.

Läs vidare

Praktiska Gymnasiet

MAJORNA

Praktiska Gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb.

Läs vidare

Realgymnasiet

JÄRNTORGET

Realgymnasiet är en del av Lärande i Sverige AB, en av de största fristående huvudmännen i Sverige. Lärande i Sverige AB:s mission är att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas under skoltiden – och i framtiden.

Läs vidare

Riksgymnasiet för Rörelsehindrade

ANGERED

Riksgymnasiet i Göteborg för ungdomar med rörelsehinder, är ett av fyra i landet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM och utgörs av tre delar: Skola, habilitering och elevhem.

Läs vidare

Rudolf Steinerskolan

TORPA

Rudolf Steinerskolan i Göteborg tillhör de skolor i Göteborg som uppvisar de bästa resultaten på de nationella proven och eleverna som lämnar årskurs 9 har ett slutbetyg som bedöms ligga långt över riksgenomsnittet.

Läs vidare

Rytmus

VÄSTRA NORDSTADEN

Rytmus är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Inom utbildningen strävar vi hela tiden efter att vara verklighetsförankrade och aktuella i såväl de estetiska som teoretiska ämnena.

Läs vidare

Schillerska gymnasiet

VASASTAN/LANDALA

Schillerska är en modern skola i historisk miljö där engagemang, nytänkande och bildning är centralt i skolans arbete. Nära samarbete mellan elever, personal och omvärld ger en aktuell och efterfrågad utbildning där varje elevs utveckling står i centrum.

Läs vidare

Sigrid Rudebecks gymnasium

VASASTAN

Rudebecks är en alldeles lagom stor skola med ca 430 elever. Tillräckligt stor för att du skall knyta många och nya kontakter, men ändå liten och personlig så att du som enskild elev skall komma i centrum.

Läs vidare

Sjölins Gymnasium

VASAPLATSEN

Vi erbjuder dig en modern skola med ett modernt arbetssätt, där vi utgår från verkliga fall och händelser. Väljer du att gå på gymnasiet hos oss, behöver du inte bestämma vilken inriktning du vill gå förrän under årskurs 2.

Läs vidare

SKF Tekniska Gymnasium

GAMLESTADEN

Grunden för SKF Tekniska Gymnasium är en utbildning som ger både högskolebehörighet och yrkesutbildning. Vi erbjuder två delvis olika inriktningar. Teknikprogrammet är högskoleförberedande och vårt industritekniska-program är yrkesförberedande.

Läs vidare

STS Student Travel Schools

CENTRUM

Genom att erbjuda utbildning och kulturella utbyten vill vi medverka till att skapa konkurrenskraftiga internationella medborgare med förståelse för olika kulturer och språk.

Läs vidare

Thoren Innovation School

GÅRDA

Hos Thoren Innovation School får du frodas i en stimulerande miljö där du utvecklar dig själv och dina idéer samtidigt som du får den bästa utbildningen inom teknik och IT.

Läs vidare

Yrkesgymnasiet

GÅRDA

Yrkesgymnasiet är rätt val för dig som vill lära dig ett yrke från grunden i en studieform där du jobbar mycket praktiskt.

Läs vidare