Är du nyfiken på vart kändisarna från Umeå gick gymnasiet?

Publicerad 4 april 2019

Här gick kändisarna i gymnasiet!

Velar du mellan vilket gymnasium i Umeå du ska gå på? Eller tycker du bara det är spännande att veta vart kändisar från Umeå gick gymnasiet? Då har du hittat helt rätt! Här nedan har vi sammanställt en blandning av: artister, idrottsatleter, youtubers & influencers och letat fram vart de gick gymnasiet. Blir du också känd om du går på något av dessa gymnasium? Kanske, kanske inte! Men man vet ju aldrig!

Umeås kändis-gymnasium

Dragonskolan

Denna skola är tät med kändisar, både idrottsatleter & musiker. Några av toppatleterna från skolan är svenska landslagets högerback Mikael Lustig som räddat oss under många landskamper. Ishockeytalangen Sebastian Aho gick även han på Dragonskolan. Och vem har inte trallat på megahiten Aqua aura? Kanske Fricky startade sitt musikintresse redan på Dragonskolan.

Dragonskolan är en av Sveriges största gymnasieskolor och här möts mer än hälften av Umeås gymnasieungdomar varje dag. Dragonskolan har Umeås största programutbud och erbjuder utbildningar av hög kvalitet inom det område som intresserar dig. De vet att du står inför ett viktigt val när du ska välja gymnasieutbildning. När du väljer Dragonskolan kan du vara säker på att de gör sitt bästa för att din tid här ska bli meningsfull och innehållsrik. Dragonskolan ger dig även stora sociala möjligheter för att knyta kontakter för resten av ditt liv.

Fridhemsgymnasiet

På Fridhemsgymnasiet, tidigare Östra Gymnasiet har det gått många drivna personer. Två av dessa är: Antonia ”Anty” Johnsson & Hanna Ljungberg. Anty är inte bara ett youtube-proffs utan även programledare på Studio Paradise. Finns det något hon inte kan? Vem har inte jublat av alla härliga mål som Hanna Ljungberg gjorde på plan?

På Fridhemsgymnasiet finns många utbildningar med fördelarna som den mindre skolan har: alla känner varandra, det är aldrig långt till bibblan, klassrummet eller fiket. Deras tanke är att du ska slippa plottriga scheman och hos Fridhemsskolan möter du engagerad personal och får vara i en spännande skola där eleverna trivs och känner sig trygga. De jobbar ständigt med att förbereda sina elever för deras framtida yrkesliv. Ledorden är: utveckling och omtanke och skolan vet att du kommer trivas hos dem om du skulle välja att gå här.

Midgårdsskolan

Tove Styrke blev folkkär över en natt genom sin medverkan i Idol. Kanske startade hennes intresse redan på Midgårdsskolan?

På Midgårdsskolan i Umeå får du utvecklas inom ditt intresseområde oavsett om det är musik, teater, film, dans, konst, design, företagande eller miljö. Skolan är Umeås kultur- och mediegymnasium och alla utbildningarna är högskoleförberedande, vilket innebär att du kan studera vidare efter gymnasiet. Är du intresserad av något av deras program men skulle vilja veta lite mer innan du bestämmer dig? Då är du välkommen att göra ett praktiskt skolorienteringsbesök (PRASO-besök) hos Midgårdsskolan. Under PRASO-besöket får du följa med en av programmets elevambassadör under en dag, vara med på lektioner, träffa lärare och elever, äta i matsalen och känna av stämningen.

Photocred:
Fricky:Pustervik
Hanna Ljungberg: Bildbyrån
Sebastian Aho: NHL
Mikael Lustig: Emmi Andersson
@anty
Tove Styrke: Emma Svensson