Särskild utbildning

Särskild utbildning är till för dig som har någon funktionsvariant som innebär att du behöver en specialutformad…... Läs vidare

Filtrera din sökning:

Utbildningsform:

Typ:

Start:

Visar 1-3 av 3 träffar

Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Spara Jämför

Särvux

Vuxenutbildningen Strömstad

För vem? Undervisningen inom särskildutbildning för vuxna riktar sig till dig som har funktionshinder. En funktionsnedsättning kan…
Vuxenutbildning/Komvux
Program
VT Strömstad
Läs vidare
Jämför

Lärvux - särskild utbildning för vuxna

Fenix Kultur- och Kunskapscentrum

Lärvux - särskild utbildning för vuxna På Fenix finns möjlighet till en god utbildning för…
Vuxenutbildning/Komvux
Kurser
HT Vaggeryd
Läs vidare
Jämför

Särskild utbildning för vuxna (Särvux)

Vuxenutbildningen i Marks kommun

Särvux är kommunens vuxenutbildning för personer över 20 år som har ett intellektuellt funktionshinder, en…
Vuxenutbildning/Komvux
Kandidat
VT Stockholms län
Läs vidare
Jämför

Visar 1-3 av 3 träffar

Särskild utbildning

stor-stipendie-allautbildare

Särskild utbildning är till för dig som har någon funktionsvariant som innebär att du behöver en specialutformad utbildning. Sådana funktionsvarianter kan vara till exempel autism, utvecklingsstörning eller betydande funktionsnedsättning. Du kan läsa mer om de olika formerna av särskild utbildning här på studier.se.

Gymnasiesärskolan, för dig som gått i grundsärskola eller träningsskola

Om du har avslutat dina studier på grundsärskola eller träningsskola så kan du söka till gymnasiesärskolan. Du går i gymnasiesärskolan under fyra år. Du får studera kärnämnen som svenska och engelska, samtidigt som du provar på olika estetiska ämnen och lär dig om kommunikation och omvärldskunskap. Du kan läsa mer om gymnasiesärskola på vår särskilda informationssida om denna.

Särvux är för dig över 20 år

Särvux är för dig som är över 20 år och vill studera på grund-, gymnasie- eller träningsskolenivå. Skolschemat anpassas efter dig som läser. Din kommun är skyldig att erbjuda särvux!

Andra utbildningar

Det finns också andra utbildningar för dig! Många folkhögskolor välkomnar dig med olika sorters funktionsvariationer. På folkhögskola kan du bland annat lära dig om konstnärligt & hantverk, djur & natur och idrott & träning. Det finns också fritidskurser som låter dig fördjupa dig inom mängder av olika ämnen. Ofta är utbildarna flexibla och har möjlighet att anpassa sitt utbildningsupplägg efter dig. Din funktionsvariant är inte ett hinder för att du ska få möjlighet att lära dig!

Jämför utbildningar