Särskild utbildning

Särskild utbildning är till för dig som har någon funktionsvariant som innebär att du behöver en specialutformad…... Läs vidare

Filtrera din sökning:

Utbildningsform:

Typ:

Start:

Visar 1-3 av 3 träffar

Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Spara Jämför

SMF- studiemotiverande kurs

Göteborgs folkhögskola

Gå en studiemotiverande kurs Är du 16-25 år eller är över 25 år och är arbetssökande…
Folkhögskola
Kurser
Göteborg
Läs vidare
Jämför

Etableringskurs

Göteborgs folkhögskola

Gå en etableringskurs Har du en pågående etableringsplan från Arbetsförmedlingen och vill i en mindre…
Folkhögskola
Kurser
Göteborg
Läs vidare
Jämför

Gränslöst ledarskapsutbildning

Vindelns Folkhögskola

Gränslöst ledarskap Gränslöst ledarskap är en ledarskapsutbildning för dig med intellektuellt funktionshinder. Utbildningen är treårig…
Folkhögskola
Program
Ospecificerad Vindeln
Läs vidare
Jämför

Visar 1-3 av 3 träffar

Särskild utbildning

stor-stipendie-allautbildare

Särskild utbildning är till för dig som har någon funktionsvariant som innebär att du behöver en specialutformad utbildning. Sådana funktionsvarianter kan vara till exempel autism, utvecklingsstörning eller betydande funktionsnedsättning. Du kan läsa mer om de olika formerna av särskild utbildning här på studier.se.

Gymnasiesärskolan, för dig som gått i grundsärskola eller träningsskola

Om du har avslutat dina studier på grundsärskola eller träningsskola så kan du söka till gymnasiesärskolan. Du går i gymnasiesärskolan under fyra år. Du får studera kärnämnen som svenska och engelska, samtidigt som du provar på olika estetiska ämnen och lär dig om kommunikation och omvärldskunskap. Du kan läsa mer om gymnasiesärskola på vår särskilda informationssida om denna.

Särvux är för dig över 20 år

Särvux är för dig som är över 20 år och vill studera på grund-, gymnasie- eller träningsskolenivå. Skolschemat anpassas efter dig som läser. Din kommun är skyldig att erbjuda särvux!

Andra utbildningar

Det finns också andra utbildningar för dig! Många folkhögskolor välkomnar dig med olika sorters funktionsvariationer. På folkhögskola kan du bland annat lära dig om konstnärligt & hantverk, djur & natur och idrott & träning. Det finns också fritidskurser som låter dig fördjupa dig inom mängder av olika ämnen. Ofta är utbildarna flexibla och har möjlighet att anpassa sitt utbildningsupplägg efter dig. Din funktionsvariant är inte ett hinder för att du ska få möjlighet att lära dig!

Jämför utbildningar