Ridsport

Drömmer du om att arbeta med hästar? Du är inte ensam. Ridsport är en av Sveriges populäraste idrotter och idag finns det mer än 300 000 hästar i landet. Om du vill få arbeta professionellt med hästar kan en... Läs vidare

Inga kurser hittades med valda filter/sökord.

Tips!

  • Testa att plocka bort olika valda filter.
  • För att få bra träffar bör inga sökord vara kortare än tre bokstäver.

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå utbildningar åt dig. Helt gratis!

Vad vill du plugga?
Robin

Ridsport

horse

Drömmer du om att arbeta med hästar? Du är inte ensam. Ridsport är en av Sveriges populäraste idrotter och idag finns det mer än 300 000 hästar i landet. Om du vill få arbeta professionellt med hästar kan en utbildning vara första steget mot ditt drömjobb.

Jobba med hästar – bli hovslagare!

Många som söker sig mot hästnäringen gör det nog för att det är vad hjärtat vill. Det gör att konkurrensen ofta är hård. Ett yrke sticker dock ut mot de andra och det är hovslagare. Enligt Arbetsförmedlingen är arbetsutsikterna för hovslagare goda. Hovslagare tjänar i genomsnitt 23 600 kr.

Utbildningen till hovslagare är två år lång och innefattar både teori och praktik. För att få söka till utbildningen måste du vara minst 20 år gammal och ha körkort. För antagning krävs även friskintyg samt hästvana och yrkeserfarenhet enligt särskilda bestämmelser. Intag sker via yrkesprov. Innan du får börja arbeta måste du också genomgå ett yrkesprov som ges av Svenska Hovslagareföreningen.

För att arbeta med hästar krävs passion

Att arbeta med hästar innebär allt som oftast jobb som är fysiskt krävande, smutsiga och utmanande. Hästarna behöver vård och omsorg alla dagar på året. Vill du träna och tävla måste du alltid prestera på topp. En utbildning kan vara ett första steg på vägen mot eliten. Om du inte hittar vad du letar efter i den här kategorin kan vi rekommendera att du tar dig en titt i någon av kategorierna idrott & träning eller djur & natur.

Arbetar du redan med hästar? Som ryttare eller kusk vet du säkert vikten av att aldrig sluta utvecklas. Du hittar kompetensutvecklande kurser som kan intressera dig under kategorierna djur & naturbruk, miljö & naturbruk och mindfulness & stresshantering.

Letar du efter fritidskurser? Du hittar alla våra fritidskurser med inriktning på häst i ämneskategorin djur.