Restaurang och Livsmedel (RL)

Drömmer du om att arbeta som kock? Skulle du vilja arbeta i ett bageri? Restaurang- och livsmedelsprogrammet…... Läs vidare

Filtrera din sökning:

Utbildningsform:

Typ:

Start:

Visar 1-4 av 4 träffar

Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Spara Jämför

Hotell, restaurang och bageri

Borlänge gymnasieskola

Hotell, restaurang och bageri Programmet ger dig grundläggande kunskaper om lokal- och miljövård, tvätt och…
Gymnasium
Program
HT 2018 Borlänge
Läs vidare
Jämför

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, RL

Borlänge gymnasieskola

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) Restaurang- och livsmedelsprogrammet är programmet för dig som vill arbeta med…
Gymnasium
Program
HT 2018 Borlänge
Läs vidare
Jämför

Restaurang- & livsmedel

Jacobsskolan

Restaurang- & livsmedelsprogrammet (RL) Restaurang-och livsmedelsprogrammet ger en bra grund för arbete i en bransch…
Gymnasium
Program
HT 2018 Hässleholm
Läs vidare
Jämför

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Katedralskolan

Restaurang- och livsmedelsprogrammet Vill du ha jobb ? Vill du starta ett eget företag ?…
Gymnasium
Program
HT Skara
Läs vidare
Jämför

Visar 1-4 av 4 träffar

Restaurang och Livsmedel (RL)

livsmedel-allautbildare

Drömmer du om att arbeta som kock? Skulle du vilja arbeta i ett bageri? Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta i yrken kring måltiden nära kunder och gäster. Det är ett yrkesförberedande program som passar bra för dig som vill arbeta inom restaurang, på bageri eller i butik.

Vad lär du dig om du väljer att läsa restaurang- och livsmedelsprogrammet?

När du läser restaurang och livsmedel får du lära dig om traditionell och modern hantverksmässig bakning, matlagning eller servering. Du lär dig också om måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Under din gymnasietid tränas du i yrket under verkliga förhållanden. Du får lära dig att samarbeta med dina kollegor och möta kunder och gäster. Utbildningen varvar teori och praktik och du kommer att planera, genomföra och kvalitetssäkra arbetet.

På restaurang- och livsmedelsprogrammet finns det tre inriktningar.

En viktig del inom alla yrkesprogram är arbetsplatsförlagt lärande. Arbetsplatsförlagt lärande innebär att du får vara med på en arbetsplats för att gå med och lära dig. Genom att vara med på arbetsplatsen utvecklar du yrkeskunskaper samtidigt som du utvecklar din egen yrkesidentitet. Du har också möjlighet att lära dig mer om yrkeskulturen och hur du blir en del av arbetsplatsens gemenskap.

Vad kan du göra efter att ha läst restaurang- och livsmedelsprogrammet?

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program. Det innebär att du kan börja arbeta direkt efter det att du har tagit examen. Tänkbara yrken för dig som har gått restaurang och livsmedel är bagare, delikatessäljare, kock och servitris.

Liknande gymnasieprogram

Några nationella gymnasieprogram som till viss del liknar Restaurang och Livsmedel är Hotell och Turism (HT), Industritekniskt (IN), Hantverk (HV) och Naturbruk (NB). Vill du istället läsa ett högskoleförberedande program så kan du med fördel titta på Samhällsvetenskap (SA).

Jämför utbildningar