Musik & scenkonst

Musik och scenkonst Brinner du att dansa och vill få en professionell utbildning? Kanske vill du bli skådespelare eller arbeta med teater och musikal? Inom konst och kulturutbildningarna kan du utveckla din förmåga att uttrycka dig på scen. Nya kunskaper... Läs vidare

Visar 1 till 2 av 2

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Ljudtekniker / Producentlinjen

Studio Blue

Konst- och kulturutbildningar
2 år
HT 2024
Stockholm
Stockholms län
159200 SEK

Samtida kulturuttryck

Hermods Komvux

Komvux
Anpassat
Kurser
Löpande
Rikstäckande
CSN-berättigad & kostnadsfri

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå utbildningar åt dig. Helt gratis!

Vad vill du plugga?
Robin

Musik & scenkonst

dansMusik och scenkonst

Brinner du att dansa och vill få en professionell utbildning? Kanske vill du bli skådespelare eller arbeta med teater och musikal? Inom konst och kulturutbildningarna kan du utveckla din förmåga att uttrycka dig på scen. Nya kunskaper varvas med praktiska övningar och dina egna målbilder.

Jobba med att dansa, sjunga eller uppträda

Utbildningarna ger dig goda förutsättningar att dansa, sjunga och uppträda i Sverige och utomlands. Du får också underlag att söka vidare till högskolor och yrkeshögskolor där du kan arbeta vidare på dina kunskaper.

Högskoleförberedande-och yrkeshögskoleförberedande

Utbildningarna är högskoleförberedande eller yrkeshögskoleförberedande där praktiska uppgifter varvas med teori. Exempel på jobb i framtiden:

  • Dansare
  • Danslärare
  • Artist
  • Musiker
  • Musikproducent
  • Maskör
  • Regissör
  • Skådespelare

En ny utbildningsform

Konst och kulturutbildningar är en ny utbildningsform. Det finns både långa och korta utbildningar och de bedrivs av privata skolor. Många kända artister och konstnärer har gått på skolorna. Vill du sedan läsa vidare finns många alternativ exempelvis fristående kurser för scen och musik vid högskolan eller yrkeshögskolan. På studier.se kan du jämföra och hitta den utbildning som passar dig.