Körkort

Att ha körkort ger dig en oerhörd frihet, både privat och i ditt arbetsliv. Här på studier.se kan du hitta och jämföra intensivutbildningar, handledarkurser och körlektionspaket. Oavsett om körkortet du ska ta är ett B-körkort, ett MC-kort eller mopedkörkort... Läs vidare

Visar 1 till 5 av 5

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

BE- Utbildning (tungt släp)

Pedalens Trafikskola

Kompetensutveckling
Öppen utbildning
Löpande
Flera orter (5 st)
5 300 SEK

Körkortsutbildning, för fordon utan krav på yrkesförarkompetensbevis

Söderkulla Tung Trafik

Kompetensutveckling
Anpassat
Kurser
Löpande
Västra Götalands län
-

Kurser i körkortsutbildning

TMA Örebro

Kompetensutveckling
Företagsanpassat
Öppen utbildning
Löpande
Örebro
-

Lastbil C och CE

Pedalens Trafikskola

Kompetensutveckling
Öppen utbildning
Löpande
Flera orter (5 st)
40 000 SEK

Yrkesförarutbildning - Lastbil grund

Söderkulla Tung Trafik

Kompetensutveckling
Anpassat
Kurser
Löpande
Västra Götalands län
-

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå utbildningar åt dig. Helt gratis!

Behov av kompetensutveckling?
Robin

Körkort

korkort

Att ha körkort ger dig en oerhörd frihet, både privat och i ditt arbetsliv. Här på studier.se kan du hitta och jämföra intensivutbildningar, handledarkurser och körlektionspaket. Oavsett om körkortet du ska ta är ett B-körkort, ett MC-kort eller mopedkörkort så hittar du här Sveriges bästa utbildningsanordnare.

Ta B-körkort

Om du ska ta B-körkort kan det vara skönt att ha möjlighet att övningsköra hemma. För att få tillstånd att övningsköra hemma måste du och din handledare genomgå en handledarutbildning. Din handledare måste ha fyllt 24 år och ha haft körkort minst fem av de senaste tio åren. Handledaren får inte ha fått körkortet återkallat eller indraget under mer än tre månader de senaste tre åren.

Du kan ta ditt körkort helt utan körlektioner på en körskola. Det brukar ändå rekommenderas att skriva in sig på en sådan. Elever som har tagit flera lektioner på körskola behöver statistiskt sett köra upp färre gånger än de som studerat på egen hand. Körskolans erfarna lärare ger dig det stöd som du behöver för att bli en trygg förare!

Den som ska ta körkort måste genomgå riskutbildning ett och två. ”Riskettan” handlar om riskfyllda beteenden och alkohol och droger i trafiken, medan ”risktvåan” är det som tidigare kallades halkkörning.

Intensivkurs för B-körkort

Om du har svårt att planera in flera körlektioner i veckan och få tid till övningskörning så kanske en intensivutbildning kan passa dig. Under en intensivkurs bor du oftast på en annan ort och kör flera lektioner om dagen. Under en period på en till tre veckor får du koncentrera dig enbart på ditt stundande körkort. Det brukar finnas möjlighet att göra riskutbildningarna och proven under samma veckor. Du har alltså chans att komma hem från din intensivutbildning som nybliven körkortsinnehavare!

Letade du efter kurser för yrkesförare? Kolla under fordon och transport. Missa inte heller vår informationssida om YKB-utbildning. Missa inte heller vår informationssida om truckutbildning.