Hantverk

Överallt i vår vardag finns färger, former och nyanser. Ofta fångar de vår uppmärksamhet och ger oss inspiration. Att hantverka är nära förknippat med att bli inspirerad. Du kan till exempel välja att sticka en mysig pläd i naturfärger,... Läs vidare

Visar 1 till 4 av 9

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Järnsmide - 7 veckor VT23

Malungs folkhögskola

Kurser
1-3 månader
Kurser
HT 2025
Dalarnas län
Malung-Sälen
Rikstäckande
-

LCA och hållbarhetsrapportering

Nordiska Textilakademin

Kurser
Löpande
Distans
4 500 SEK

Textil Materiallära: Garn och tyg

Nordiska Textilakademin

Kurser
1 dag
Löpande
Distans
4 500 SEK

Trädgårdsdesign Primo

Trädgårdsakademin

Kurser
Anpassat
Online
Kundanpassat
Löpande
Distans
10 619 SEK

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå kurser åt dig. Helt gratis!

Kurs för din fritid?
Robin

Hantverk

hantverk-fritid

Överallt i vår vardag finns färger, former och nyanser. Ofta fångar de vår uppmärksamhet och ger oss inspiration. Att hantverka är nära förknippat med att bli inspirerad. Du kan till exempel välja att sticka en mysig pläd i naturfärger, forma ett konstverk av en gammal trädrot eller dreja fram en tekanna i lera. Hantverk är ett brett område, men ofta kan du göra något som är både vackert och användbart!

Skapa i textil

Det har blivit allt mer populärt att sticka och virka. Förra seklets syjunta har utvecklats och idag finns det stickcafén där intresserade i alla åldrar kan mötas och skapa allt från koftor till ipadfodral. Har du väl lärt dig att sticka eller virka kan du göra det var som helst – på bussen, framför teven eller i väntrummet. Att lära sig kan dock vara lite lurigt. Med hjälp av en erfaren utbildare lär du dig både lätt och rätt.

Ett annat populärt sätt att uttrycka sig i textil är att sy. Vill du förbättra dina dammiga syslöjdskunskaper? Vare sig ditt mål är att kunna laga dragkedjan i din gamla favoritkjol eller att sy kläderna till ditt bröllop så kan en duktig lärare hjälpa dig med grunderna. Varför inte gå en kurs och få göra en provdocka med dina egna mått?

Kreativa utbildningar

Ta fram din kreativa sida och skapa spännande saker! Du kan lära dig att skapa i trä, att snickra, att göra smycken eller att måla om gamla möbler. En kurs i hantverk ger dig inspiration och hjälper dig att hitta ditt eget sätt att vara konstnärlig. Andra kreativa utbildningar hittar du under Konst och livsstil och Inredning och design. Vi kan också rekommendera en fotoutbildning ellerskrivarkurser.