Golf

Tänk dig följande: solen strålar från en blå himmel, över gröna gräsmattor som sträcker sig i mjuka kullar runt dig. Du står på en välklippt tee och förbereder dig för en eftermiddag i goda vänners lag. Med din golfbag... Läs vidare

Visar 1 till 5 av 10

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Grönt kort

Sankt Jörgen Park Golfacademy

Kurser
2 dagar
Kurser
Löpande
Göteborg
Västra Götalands län
2400 SEK

Golfnybörjarkurs junior

Kurser
3 dagar
Kurser
Löpande
Stockholm
Stockholms län
1750 SEK

Golfnybörjarkurs vuxna

Kurser
3 dagar
Kurser
Löpande
Stockholm
Stockholms län
1750 SEK

Spel och repetitionskurs vuxen

Kurser
3 dagar
Kurser
Löpande
Stockholm
Stockholms län
1495 SEK

Summer Camp Junior

Kurser
3 dagar
Kurser
Löpande
Stockholm
Stockholms län
500 SEK

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå kurser åt dig. Helt gratis!

Kurs för din fritid?
Robin

Golf

golf

Tänk dig följande: solen strålar från en blå himmel, över gröna gräsmattor som sträcker sig i mjuka kullar runt dig. Du står på en välklippt tee och förbereder dig för en eftermiddag i goda vänners lag. Med din golfbag över axeln ser du hur din motspelare snyggt slår bollen förbi de rundade sandbunkrarna mot green. Det spelar ingen roll, eftersom du ändå ligger två slag före honom. Låter det lockande?

Att spela golf är en populär, avslappnande fritidssyssla med precis lagom mycket tävling och umgänge. Vissa golfbanor erbjuder så kallas pay and play-banor, som inte kräver att du har tidigare erfarenhet av golf. Med det sagt, är det ändå roligare att kunna spela fritt och med bättre teknik! Genom att gå en kurs som ger dig ett så kallat grönt kort, kan det bli verklighet.

Regler för grönt kort

Grönt kort innebär att du får spela på golfbanor i Sverige och internationellt. För att få grönt kort behöver du gå en kurs, skriva ett godkänt prov och genomföra en godkänd golfrunda på en 18-hålsbana. Grönt kort kan du bara ta av erkända golfklubbar eller golftränare. På studier.se har vi samlat Sveriges bästa utbildningsanordnare som hjälper dig att ta grönt kort.

Under utbildningen genomgår du praktiska träningsmoment, lär dig närspel, att putta och långa slag. Du får också ta dig an teoretiska uppgifter och lära dig golfvett. Det finns självklart kurser både för juniorer och för vuxna spelare. Golf är en gentlemannasport och att kunna reglerna är lika viktigt som att kunna göra en fin sving!

Hitta och jämför andra roliga kurser på studier.se och kombinera motion med solsken.