Båt & Segling

Längtar du efter friheten ute på havet? För att vara en säker båtförare finns det mycket saker du måste kunna. Ett effektivt och roligt sätt att lära sig allt som du behöver veta är att gå en fritidskurs i... Läs vidare

Inga kurser hittades med valda filter/sökord.

Tips!

  • Testa att plocka bort olika valda filter.
  • För att få bra träffar bör inga sökord vara kortare än tre bokstäver.

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå kurser åt dig. Helt gratis!

Kurs för din fritid?
Robin

Båt & Segling

boat

Längtar du efter friheten ute på havet? För att vara en säker båtförare finns det mycket saker du måste kunna. Ett effektivt och roligt sätt att lära sig allt som du behöver veta är att gå en fritidskurs i båt & segling.

Vad krävs för behörighet för att köra båt?

Om du vill köra mindre motorbåt eller segla en mindre segelbåt så krävs inget båtkörkort. Båtkörkortet är dock en bra start för dig som vill känna dig trygg och säker på sjön. En annan fördel med båtkörkortet är att det ofta ger dig rabatt på din båtförsäkring.

För att i nordiska farvatten få framföra ett fritidsfartyg på mer än 4 x 12 meter måste du ha ett kustskepparintyg. Vill du köra något ännu större? För att få framföra fartyg över 24 meter behöver du gå en kurs som gör dig till yachtmaster. En större båt låter dig färdas längre och bekvämare till sjöss, men för den ovana kan det förstås kännas lite obehagligt. Även om du idag inte känner dig säker behöver du dock inte ge upp drömmen om att bli kapten på din egen yacht. Med hjälp av en erfaren utbildare kan du vara redo för de riktigt stora fartygen snabbare än vad du tror!

Lär dig segla eller paddla kajak

Segling är en idrott som kräver mycket av sin utövare. Du måste ha tekniken, tålamodet och styrkan för att kunna framföra din segelbåt under alla förhållanden. Att segla är både äventyr & spänning och mindfulness. Har du en dröm om att ge dig ut på en långsegling? Med hjälp av ett proffs kan du lära dig allt som krävs för att du ska kunna genomföra din drömresa.

Vill du uppleva vågorna på ett annat sätt så kan du testa att paddla kajak. När du ljudlöst glider fram över vattenytan kommer du nära naturen och djurlivet på ett sätt som är svårt att överträffa. Att paddla kajak är även en rolig aktivitet som passar bra för teambuilding.

Är du intresserad av fler naturupplevelser kopplade till sjön rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår kategori jakt & fiske.