Äventyr, dykning & klättring

Letar du efter spännande teambuilding? Vill du ta med barnen på ett hisnande äventyr? Har du fått till uppgift att anordna svensexa eller möhippa? På studier.se kan du hitta och jämföra olika sorters upplevelser. Oavsett om du letar efter... Läs vidare

Inga kurser hittades med valda filter/sökord.

Tips!

  • Testa att plocka bort olika valda filter.
  • För att få bra träffar bör inga sökord vara kortare än tre bokstäver.

Svårt att hitta det du söker? Låt mig och mina kollegor föreslå kurser åt dig. Helt gratis!

Kurs för din fritid?
Robin

Äventyr, dykning & klättring

aventyr

Letar du efter spännande teambuilding? Vill du ta med barnen på ett hisnande äventyr? Har du fått till uppgift att anordna svensexa eller möhippa? På studier.se kan du hitta och jämföra olika sorters upplevelser. Oavsett om du letar efter roliga, utmanande eller galna upplevelser så kan du här hitta det som är både bäst och prisvärt.

Teambuilding

För den som arbetar i någon form av arbetslag kan team & grupputveckling vara en essentiell fråga. Teambuilding är samlingsnamnet på ett antal olika aktiviteter som har till syfte att förbättra samarbetet och sammanhållningen i en grupp. Några exempel på teambuildingaktiviteter är klättring, båt & segling, kajakpaddling eller äventyrsbanor.

Överlevnadskurs och vildmarksupplevelser

Vill du uppleva barndomsdrömmen att kunna leva i skogen som Ronja Rövardotter? Har du någonsin funderat på hur du skulle hanterat en medverkan i Lost? Vill du svetsa samman din arbetsgrupp och umgås utan kavajer och putsade skor? Ta en överlevnadskurs!

Att övernatta i den svenska naturen kan vara ett äventyr. Ni har sällskap av en kunnig guide som lär er hur ni ska göra för att göra upp eld, hitta föda, rena vatten och göra ett vindskydd för natten. Brukar du vara rädd för att gå vilse i granskogen? Några tips och tricks från din överlevnadscoach kommer att göra den rädslan överflödig. Ta chansen och sov under bar himmel. När du ligger där och tittar upp mot stjärnorna kommer du att slås av hur liten och samtidigt viktig du ändå är.

Klättring

Letar du efter en motionsform som kombinerar effektiv träning med äventyr & spänning? I sådana fall så måste du testa klättring! Klättring kan grovt uppdelas i sportklättring, bouldering,traditionell klättring och alpinklättring. Vilken kategori klättringen tillhör beror på vilket underlag man klättrar på, storleken på det man klättrar på och hur utrustningen används.

Du kan klättra både inomhus och utomhus. Inomhus finns det raka och lutande väggar med olika svårighetsgrader, något som gör det lätt att få öva på din klätterteknik även om du är nybörjare. Att klättra inomhus är dessutom en rolig träningsform, både för erfarna utomhusklättrare och för motionärer.

Utomhusklättring är en särskild utmaning. Inte bara utrustningen och underlaget avgör nu svårighetsgraden, utan du måste också hantera väder och vind. Du kan välja mellan att klättra med säkringar – rep som sitter fast i punkten dit du ska – eller att klättra fritt. Går du en kurs i klättring så anpassar utbildaren alltid valet av klättervägg efter dig som deltagare. Är du van inomhusklättrare? Våga ta steget och prova någon av de svårare formerna av klättring!

Klättring som träningsform

Att klättra är utmanande för både kroppen och psyket. Du måste både våga och orka ta klivet från ett litet fäste till ett annat. När du klättrar tränar du din styrka i bålen, armarna, händer och fötter. Du tränar också din balans och koordination.Fler träningskurser hittar du i kategorierna gym & motion och dans & musik. Vill du arbeta professionellt med träning? Då rekommenderar vi att du läser vår informationssida om personlig tränare. Eller kanske är du redo att omedelbart börja leta efter en yrkesförberedande utbildning inom idrott? Vad du än letar efter hittar du det här på studier.se!