Livskompass

Välkommen till Livskompass

Livskompass drivs och underhålls av Fredrik Livheim, som är legitimerad psykolog och internationellt erkänd ACT-trainer. Fredrik delar sin tid mellan att doktorera och forska på ACT-gruppbehandlingar vid Karolinska Institutet och att hålla utbildningar och föreläsningar kring ACT både inom och utom Sverige via Livheim AB.

Fredrik har tidigare arbetat 5 år åt Stockholms stad med att vara med och utveckla och utbilda i de olika Kometprogrammen (PMT).

Om våra kursledare

Fredrik Livheim är ansvarig kursledare. Fredrik är legitimerad psykolog och doktorerar på ACT vid Karolinska Institutet. Fredrik är en internationellt erkänd ”Peer Reviewed ACT Trainer” och har utbildat drygt 1300 gruppledare i Sverige och andra länder i just detta gruppformat av ACT. Utbildningen ges av Livheim AB.

Daniel Ek håller utbildningen tillsammans med Fredrik. Daniel är legitimerad psykolog och har hållit ACT gruppledarutbildningar tillsammans med Fredrik sedan 2010.

Tillsammans är de aktuella med boken ”Tid att leva – ett tioveckorsprogram för stresshantering med ACT och medveten närvaro”.

Vad är ACT?

ACT (Acceptance and Commitment Therapy/Training) är en form av KBT med existentiella inslag. ACT utgår ifrån att tankar och känslor inte i sig är farliga eller negativa, utan att det är vårt förhållningssätt till tankar och känslor som kan skapa problem i livet. Målet med ACT är inte, som i mer traditionell KBT, att minska antalet negativa tankar eller att tänka mer balanserade eller positiva tankar, utan att istället öva upp förmågan att se att tankar är tankar. Genom olika övningar och tekniker kan vi skapa det man inom ACT kallar psykologisk flexibilitet. Psykologisk flexibilitet är förmågan att kunna ha olika typer av tankar och känslor i stunden och att agera i linje med sina livsvärden. Livsvärden är en central del i ACT och handlar om det som du innerst inne vill leva efter, din livsfilosofi.

Extremt sammanfattat kan man säga att ACT handlar om två saker:

 1. Identifiera vad man tycker är riktigt viktigt i livet, och
 2. Ta faktiska, konkreta steg (beteenden) i riktning mot vad man tycker är viktigt i livet.

Kontakt och mer information

För frågor, anmälan eller mer information, skicka en intresseanmälan. Du får direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Utbildningar från Livskompass

Visar 1 till 1 av 1

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

ACT - Stress- och mindfulnessledare - evidensbaserad metod

Livskompass

Kompetensutveckling
4 dagar
Öppen utbildning
Löpande
Rikstäckande
Stockholm
Stockholms län
15 000 SEK
Skickar...

Kontakta utbildaren

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör Livskompass av sig till dig inom kort! Att kontakta utbildaren är ingen bokning av kurs eller dylikt och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

  Kontaktuppgifter

  Adress

  Livskompass
  Konvaljebacken 5
  142 64 Trångsund

  Telefon (visa nummer)

  Besök webbplats

  Utbildningar från Livskompass

  Visar 1 till 1 av 1

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  ACT - Stress- och mindfulnessledare - evidensbaserad metod

  Livskompass

  Kompetensutveckling
  4 dagar
  Öppen utbildning
  Löpande
  Rikstäckande
  Stockholm
  Stockholms län
  15 000 SEK

  Kontakta utbildaren

  Fyll i dina kontaktuppgifter så hör Livskompass av sig till dig inom kort!

  Kontakta utbildaren