OSM Aviation Academy AB

Pilotutbildning - Airline Ready Pilot Program

Utbildningsform

Yrkesutbildning

Längd

1-2 år

Start

Löpande

Pris

975000 SEK

Ämnesområde

Flyg, sjöfart & transport, Flyg, sjöfart & transport

Upplägg

Program

Ort

Rikstäckande
Västerås
Västmanlands län

Omdöme

4/5 baserat på 2 recensioner
Lämna ett omdöme!

Bli pilot hos OSM Aviation Academy!

Vårt Airline Ready Pilot Program tar dig från lite eller ingen flygerfarenhet till att ha alla de certifikat och behörigheter som krävs för att kunna jobba som pilot på ett europeiskt flygbolag.

Programmets längd är cirka 20 månader.

Kursbeskrivning

Airline Ready Pilot Programmet är ett helomfattande integrerat flygutbildningsprogram där teori- och flyglektioner mixas, vilket ger dig en spännande balans mellan akademiska studier och praktisk flygning.

Flygträning

I de första etapperna av flygutbildningen kommer du att göra alla dina flygningar i Visual Meteorological Conditions (VMC), som innebär flygning med hjälp av karta och externa referenser. I början kommer huvudfokus ligga på att lära sig hantera flygets fyra grundprinciper (stig, sjunk, svängar och att flyga rakt fram på en bestämd höjd). I takt med att du utvecklas kommer du lära dig mer ingående hur man landar för att sedan bli redo för din första soloflygning.

Därefter kommer du att ytterligare öka dina färdigheter i navigering och mer komplexa manövrer. Du börjar flyga längre bort från din hemmabas och blir alltmer bekväm och säker i att hantera flygplanet.

Under den andra terminen av din skolning börjar du flyga det som kallas för instrumentflygning. Detta innebär att du kommer att flyga både i, genom och över molnen eller med en skärm som begränsar dig och endast låter dig se insidan av cockpit. Målet med detta steg är att du lär dig flyga på samma sätt som trafikflygen gör. Längsmed ”vägar i luften”, det vill säga fördefinierade rutter som används för att flyga under instrumentflygreglerna (IFR).

I slutfasen kommer du att gå från att ha flugit med endast en motor till att flyga ett tvåmotorflygplan. Så snart du greppat grunderna med detta flygplan fokuseras mycket av träningen på hantering av olika onormala procedurer och nödsituationer. Du kommer att träna på att flyga med endast en av de två motorerna fungerande och bli ännu mer skicklig när det kommer till problemlösning i pressade situationer.

Mot slutet av din flygutbildning är det dags för Airlane Pilot Standard (APS) Multi Crew Cooperation (MCC). Här lär du dig att arbeta sida vid sida i cockpit med en av dina klasskamrater. Att arbeta som lag och lösa komplexa scenarier är en av favoritdelarna under utbildningen för många elever.

Förkunskapskrav

Innan du kan skicka in din ansökan

 1. 18 år
 2. Slutbetyg från gymnasiet med lägst godkända betyg i:
  1. Matematik B / 2b
  2. Engelska B / 6
  3. Fysik A / 1a*
 3. Godkänt Pilot Aptitude Test

*Om du saknar behörighet i form av fysik så erbjuder OSM Aviation Academy en 2 veckor lång distanskurs som motsvarar detta. Du kan anmäla dig till denna kurs efter att ha fått godkänt på ditt Pilot Aptitude Test.

  Före kursstart

  För att arbeta som pilot behöver du ett EASA Class 1 Medical.

  Innan du påbörjar Airline Ready Pilot Programmet är det obligatoriskt för alla studenter att genomföra två förberedande kurser, en i Matematik och en i Fysik. Kurserna är skapade för dig som elev så att du ska känna dig uppvärmd inför studierna och för att ge dig de bästa förutsättningarna för en flygande start på OSM Aviation Academy.

  Pris och betalning

  Utbildningskostnader

  Priset för Airline Ready Pilot Programmet är 975 000 SEK. Detta är uppdelat på fira insättningar, en i början av varje termin. En ansökningsavgift på 25 000 SEK faktureras tillsammans med ditt antagningsbesked och kontrakt som måste betalas för att säkra din plats.

  • Ansökningsavgift – 25 000 SEK
  • Första terminen – 237 500 SEK
  • Andra terminen – 237 500 SEK
  • Tredje terminen – 237 500 SEK
  • Fjärde terminen – 237 500 SEK

  Extra kostnader

  • Pilot Aptitude Test – Del 1
  • Pilot Aptitude Test – Del 2 *
  • EASA klass 1 läkarundersökning
  • EASA klass 1 medicinsk förnyelse (efter 12 månader)
  • CAA examen och certifikatavgifter
  • Type Rating **

  * Om du får godkänt resultat på del 2 av Pilot Aptitude Test, ansöker till ett av OSM Aviation Academys integrerade program och blir antagen, kommer avgiften för Pilot Aptitude test del 2 att återbetalas genom en reducerad kursavgift.

  ** Vissa flygbolag förväntar sig att piloterna betalar för sin type rating, medans andra flygbolag betalar din type rating och istället tecknar ett bond med arbetstagaren. Huruvida du får betala för din type rating eller ej beror på utbud och efterfrågan, vilket innebär att fler flygbolag sannolikt kommer att erbjuda detta när det finns ett högre behov av piloter.

  Mer information och kontakt

  För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

  OSM Aviation Academy AB

  Välkommen till OSM Aviation Academy!

  OSM Aviation Academy har en lång historia av flygutbildning. I över 55 år har vi utbildat professionella piloter.

  Vi på OSM Aviation Academy ser våra studenter som framtida kollegor. Våra integrerade program tar dig från lite eller ingen flygerfarenhet till att ha alla de certifikat och behörigheter som krävs för att kunna jobba som pilot på 20 månader. Direkt när du startar din utbildning får du ett villkorligt jobberbjudande hos OSM Aviation. Detta gör att du kan fokusera på rätt saker, dina flygningar, din kunskap och din utbildning. Karriären har du redan påbörjat som elev hos oss.

  OSM Aviation har mer än 5300 piloter och kabinpersonal anställda i 18 länder runtom i världen och fortsätter att expandera. Flygbolag som Norwegian, Finnair, Turkish Airlines och Sunclass Airlines är några av de bolag som använder sig av OSM Aviations total crew management-koncept. Som examinerad från en av OSM Aviation Academys högkvalitativa kommersiella utbildningar kommer du därför att vara en prioriterad kandidat hos OSM Aviation.

  Som professionell pilot förväntas du vara noga med tidshållning, du följer bolagets Standard Operating Procedures (SOP) och lägger mycket tanke kring säkerhet i ditt dagliga arbete. Det är ett utmanande och krävande yrke som erbjuder den allra bästa av utsikter, och allt börjar med din grundutbildning.

  I vår värld betyder rätt inställning allt. Att vara ihärdig med rätt attityd är av yttersta vikt för att du ska lyckas. Under din utbildning kommer vi att hjälpa dig erhålla de rätta kunskaperna och färdigheterna, resten är upp till dig.

  Vår utbildning

  Hos oss kan du gå följande utbildning:

  • Pilotutbildning – Airline Ready Pilot Program

  Karriär och arbetsmarknad

  Boeing Market Outlook är en av många källor som förutser en stor efterfrågan på piloter under de kommande åren och deras estimering stöds av många andra källor såsom Airbus och ICAO, vilket innebär att utsikterna för ett framtida jobb som pilot ser bättre ut än någonsin tidigare.

  Genom att se tillbaka i tiden kan vi också fastställa att flygindustrin har varit motståndskraftig och växande trots sina många utmaningar. Den globala finanskrisen, krig, oljekrisen och terrorattacker är några av de externa hot som flygbolagen har mött under de senaste årtiondena. Ändå har flygandet fördubblats vart 15:e år, mätt i Revenue Passenger Kilometers (RPK). Med en global befolkning på väg mot 8 miljarder (!) människor kan vi anta att denna trend sannolikt kommer att fortsätta.

  Den mest explosiva tillväxten i form av pilotbehov förutses i Asien-Stillahavsområdet, där stora ekonomier som Kina bidrar på ett extraordinärt sätt på grund av en exponentiellt växande medelklass. Trots att de nordamerikanska och europeiska marknaderna är mer mättade, finns det fortfarande en fortsatt stor tillväxt i dessa regioner. Med ett prognostiserat behov av mer än 352 000 (!) piloter innan 2037 enligt Boeings analys.

  Om du är europeisk medborgare bör du inrikta dig på den europeiska marknaden. I Europa förväntas tillväxten ge 146 000 pilotjobb under de närmaste 20 åren. Därför fokuserar OSM Aviation Academy och OSM Aviation på att erbjuda kvalitativ utbildning för dom som strävar efter att bli professionella piloter – med ett villkorligt jobberbjudande till alla studenter som registrerar sig på vår flygskola.

  Campus

  Vårt huvudkontor (HQ) och vår mest långvariga bas ligger i Västerås, ungefär en timmes bilkörning från huvudstaden, Stockholm.

  Västerås är Sveriges femte största stad i form av invånare och det är en fantastisk plats att studera på. Shopping, restauranger till och med en ”cable-park” för wakeboarding är några av dem sakerna du kan förvänta dig att hitta i denna charmiga stad.

  Närheten till Stockholm (mindre än en timme med tåg) öppnar också upp för en kulturellupplevelse på den globala scenen. Där kan du ofta finna konsertbiljetter för att se världsartister eller besök dem vackra parker och museum som Stockholm har att erbjuda.

  Mer information och kontakt

  För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

  Fler utbildningar från OSM Aviation Academy AB

  Utbildaren har inga fler kurser

  Liknande utbildningar

  Visar 1 till 10 av 20

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Järnvägsprojektör

  Campus Varberg

  Yrkeshögskola
  2 år
  Program
  HT 2022
  Hallands län
  Varberg
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Bantekniker YH

  Trafikverksskolan

  Yrkeshögskola
  1 år
  Program
  Skåne län
  Ängelholm
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  El- och Avioniktekniker B2

  Flygteknik Technical Training Nyköping

  Yrkeshögskola
  Löpande
  Nyköping
  Södermanlands län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Flygtekniker

  Västerås Yrkeshögskola

  Yrkeshögskola
  2 år
  Program
  HT 2023
  Västerås
  Västmanlands län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Flygtekniker - Flygteknikutbildning

  Flygteknikcenter Ljungbyhed

  Yrkeshögskola
  augusti 2022
  Klippan
  Skåne län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Flygtekniker/El- och Avioniktekniker B1.1/B2

  Flygteknik Technical Training Nyköping

  Yrkeshögskola
  Löpande
  Nyköping
  Södermanlands län
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Fordonstekniker EL-IT

  Movant

  Yrkeshögskola
  2 år
  VT 2023
  Göteborg
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Internationell transportlogistiker

  Hermods YH

  Yrkeshögskola
  2 år
  HT 2023
  Distans
  Malmö
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Kalkylator inom måleri

  Hermods YH

  Yrkeshögskola
  1-2 år
  HT 2023
  Distans
  Helsingborg
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Kontaktledningstekniker YH

  Trafikverksskolan

  Yrkeshögskola
  1 år
  Program
  Skåne län
  Ängelholm
  CSN-berättigad & kostnadsfri

  Visa alla 20 kurserna

  Skickar...

  Visa ditt intresse

  Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer. OSM Aviation Academy AB hör av sig inom kort! En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

   Kontaktuppgifter

   Adress

   OSM Aviation Academy AB
   Hässlögatan 2E
   72131 Västerås

   Telefon (visa nummer)

   Besök webbplats

   Omdömen

   • Betyg på utbildningen som helhet: (3/5)

    Hej Vill gärna bli pilot och det är mitt jävligt dröm jobb ! Hur ska man börja och vilket utbildning är krav för att man kan börja ? Mvh
   • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   Skickar...

   Lämna ett omdöme

   12345 (0/5)

   Fler utbildningar från OSM Aviation Academy AB

   Utbildaren har inga fler kurser

   Liknande utbildningar

   Visar 1 till 10 av 20

   Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

   Järnvägsprojektör

   Campus Varberg

   Yrkeshögskola
   2 år
   Program
   HT 2022
   Hallands län
   Varberg
   CSN-berättigad & kostnadsfri

   Bantekniker YH

   Trafikverksskolan

   Yrkeshögskola
   1 år
   Program
   Skåne län
   Ängelholm
   CSN-berättigad & kostnadsfri

   El- och Avioniktekniker B2

   Flygteknik Technical Training Nyköping

   Yrkeshögskola
   Löpande
   Nyköping
   Södermanlands län
   CSN-berättigad & kostnadsfri

   Flygtekniker

   Västerås Yrkeshögskola

   Yrkeshögskola
   2 år
   Program
   HT 2023
   Västerås
   Västmanlands län
   CSN-berättigad & kostnadsfri

   Flygtekniker - Flygteknikutbildning

   Flygteknikcenter Ljungbyhed

   Yrkeshögskola
   augusti 2022
   Klippan
   Skåne län
   CSN-berättigad & kostnadsfri

   Flygtekniker/El- och Avioniktekniker B1.1/B2

   Flygteknik Technical Training Nyköping

   Yrkeshögskola
   Löpande
   Nyköping
   Södermanlands län
   CSN-berättigad & kostnadsfri

   Fordonstekniker EL-IT

   Movant

   Yrkeshögskola
   2 år
   VT 2023
   Göteborg
   CSN-berättigad & kostnadsfri

   Internationell transportlogistiker

   Hermods YH

   Yrkeshögskola
   2 år
   HT 2023
   Distans
   Malmö
   CSN-berättigad & kostnadsfri

   Kalkylator inom måleri

   Hermods YH

   Yrkeshögskola
   1-2 år
   HT 2023
   Distans
   Helsingborg
   CSN-berättigad & kostnadsfri

   Kontaktledningstekniker YH

   Trafikverksskolan

   Yrkeshögskola
   1 år
   Program
   Skåne län
   Ängelholm
   CSN-berättigad & kostnadsfri

   Visa alla 20 kurserna