Expressive Arts i terapi & personlig utveckling | studier.se
Sök ny kurs

Expressive Arts i terapi & personlig utveckling

Expressive Arts Stockholm

Sammanfattning

Utbildningsform: Studier

Ämnesområde: Hälsa, Vård & Omsorg, Psykisk hälsa

Utbildningstyp: Program

Ort: Stockholms län, Stockholm

Längd: 2 år

Start: HT 2022

Utbilda dig i Expressive Arts i terapi & personlig utveckling

Den här 2 åriga utbildningen i expressive arts är den enda i Sverige inom området och unik i sitt slag. Den ger dig spetskompetens att arbeta med konsten som en läkande kraft i möten med människor. Vi utgår ifrån ett helhetsperspektiv där kropp, känsla, tanke och alla sinnen samverkar för att kunna hantera känslomässiga svårigheter och utveckla din inre potential. Grunden för mänsklig utveckling är våra relationer. Du ingår i en mindre kursgrupp som träffas både live i Stockholm och online för att delta i en kreativ och personlig utbildningsresa. Kursstart planerad i oktober 2022.

Vilken behörighet krävs för att antas?

Utbildningen vänder sig till dig som är verksam inom socialt, pedagogiskt och/eller omvårdande arbete och som önskar tillägna dig en fördjupad människosyn och utveckla en kreativ och praktisk metodik som kan användas inom det egna arbetsområdet eller utvidgas till nya områden. Exempel på utbildningsbakgrund hos tidigare studerande: fysioterapeut, arbetsterapeut, sjuksköterska, psykolog, psykoterapeut, läkare, socionom, kurator, diakon, präst, specialpedagog, socialpedagog, beteendevetare, organisationskonsult.

Du behöver antingen ha en utbildning på universitet/högskola och/eller relevant yrkeserfarenhet. Relevant arbetslivserfarenhet räknas som meriterade om formell högskoleutbildning saknas. Det krävs ingen utbildning i konst eller konstnärliga språk.

Utbildningens mål

Den 2 åriga deltidsutbildningen ger dig en unik och särskild kompetens att tillämpa expressive arts i till exempel terapi och behandling, omsorg, själv- och grupputveckling. Eller för andra pedagogiska mål inom vård, skola och arbetsliv, allt beroende på det egna arbets- och kompetensområdet.

Expressive arts vilar på en integrativ (tvärvetenskaplig) psykologisk teoriutveckling. Det involverar anknytningsteori, utvecklingspsykologi, psykodynamisk och existentiell teori, fenomenologi, kliniska studier och kreativ/konstnärlig metodik.

Tidigare studerande har kunnat tillämpa kompetensen i befintligt arbete. Exempelvis inom hälso- och sjukvård, skola, specialpedagogik, folkhögskola, eller inom team och organisationsutveckling. Andra har parallellt med sin anställning byggt upp ett eget företag eller initierat olika projekt där man erbjuder expressive arts terapi/personlig utveckling/stöd.

Efter genomgången utbildning får du ett beskrivande kursintyg på din specialiserade kompetens samt ett diplom i kreativa metoder och expressive arts.

Lärande i arbete (LIA) & handledning

I programmet ingår att du skall genomföra tre olika praktiska moment – möt dig själv i konsten, egenterapi och praktik.

Möt dig själv i konsten – eget konstnärligt arbete

Under utbildningen arbetar du med någon form av eget konstnärligt projekt. Syftet är att stödja, pröva nytt och utveckla kreativiteten och det egna skapandet. Du kommer också inspireras att gå på olika kulturevenemang för påfyllnad och inblick i skilda konstformer.

Egenterapi

Du genomför minst 15 sessioner med egenterapi hos en expressive arts terapeut. Processen hjälper dig uppleva och förstå djupet och kraften i dessa metoder för att läka tidigare emotionella svårigheter, finna resurser och ökad kreativitet i livet.

Praktik

I programmet ingår att genomföra tre olika praktikuppgifter under handledning. Handledningen sker i mindre grupp tillsammans med en handledare med lång erfarenhet av expressive arts inom vård, omsorg, kyrka, skola och behandling.

Utbildningens upplägg och studieform

Utbildningen innehåller 12 moduler med 6 tillfällen per år (ca 375 lärarledda undervisningstimmar). Du kan bo var som helst i Sverige (eller Skandinavien) och studera hos oss och du kan arbeta parallellt. Vi möts i vackra lokaler på Södermalm i Stockholm och via webinarier på Zoom.

Den lärarledda undervisningen för varje modul sträcker sig över tre dagar (fredag – söndag). Olika kompetensområden fördjupas i 12 moduler. Dessa relateras till konst, terapi, vård och personlig utveckling. Till varje modul hör specifik kurslitteratur och färdighetsövningar. Du tränar på att integrera metodiken i en mindre arbetsgrupp.

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer om utbildningen eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Expressive Arts Stockholm

Expressive Arts – för dig som vill leva & arbeta mer kreativt

  • Längtar du efter att arbeta med skapande metoder i möte med andra människor?
  • Är du en konstnärssjäl och professionell hjälpare?
  • Vill du utveckla dig själv genom konsten?
  • Önskar du leva med större kreativitet och glädje i vardagen?

Välkommen till Expressive Arts! Hos oss kan du gå en längre eller kortare utbildning eller pröva på expressive arts metoder i workshops och kurser. Vi arbetar med en kombination av alla konstnärliga språk i möte med människor – i psykoterapi, coaching och personlig och professionell utveckling. Vi kan alla påverka våra liv och få tillgång till mer vitalitet, ökad livskvalitet och större frihet.

“Det finns en vitalitet, en livskraft, en energi, ett uppvaknande, som genom dig övergår i handling, och eftersom det genom alla tider finns bara en av dig, är detta uttryck unikt. Och om du blockerar det, kommer det aldrig att finnas i något annat medium och gå förlorat.” — Martha Graham

Vad är expressive arts?

I expressive arts arbetar vi med kroppen i fokus och den mer eller mindre omedvetna intelligens och visdom som finns inom oss. Vi använder olika konstnärliga språk och uttryck (musik, bild, foto/film, dans/rörelse, drama/gestaltande, dikt/sagor/berättelser). Grunden är en holistisk, humanistisk och existentiell helhetssyn på människan. Metodik och teori bygger på lång praktisk erfarenhet och evidensbaserad forskning. I det skapande arbetet har vi en fenomenologisk hållning. Konsten och skaparkraften är en outsinlig källa och en direkt väg till mening, lust och välmående.

Varför välja Expressive Arts Stockholm?

  • Internationella samarbeten
  • Kombinera arbete med studier
  • Erbjuder delbetalning

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer om utbildningen eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Utbildare Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Jämför

Workshop i Expressive Arts - uttryckande konst (LIVE!)

Expressive Arts Stockholm

Läka och växa genom konsten - Med kroppen och intuitionen som vägvisare I din kropp…
Kompetensutveckling
Workshop
Stockholms län, Stockholm
Jämför

Genom att fylla i formuläret ger vi dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.

Utbildningsanordnaren kontaktar dig direkt. Inom 2 timmar ska de ha hört av sig till dig med den information du vill ha.

En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

Kontaktuppgifter

  • Adress
  • Expressive Arts Stockholm
  • Stockholm

Lämna ett omdöme (NYHET!)


Omdömen

Stavrouola Morfi, barnpsykiater

Betyg på utbildningen som helhet: 5/5

Utbildningen i Expressive Arts har betytt att jag kommit i kontakt med barnet som finns inom mig! Jag kan uppleva världen med hjälp av mina sinnen...  precis som barn gör, med nyfikenhet och glädje.

Charlotte Forsberg, socionom/kurator

Betyg på utbildningen som helhet: 5/5

EXA-utbildningen har betytt oerhört mycket för mig! Bland det bästa jag gjort både personligt och professionellt.    EXA-utbildningen är starkt upplevelsebaserad vilket gör att man får kunskap och förståelse på ett djupt personligt plan...   Att ha fått lära mig tillämpa de konstnärliga språken känns oerhört berikande, både för mig som terapeut och är mycket uppskattat hos mina klienter. EXA metodiken ger värdefull fördjupad dimension i terapiarbetet, något jag tidigare saknat.    Margareta är en mycket inspirerande lärare som har förmågan att förmedla EXAs teori och praktik på ett levandegörande sätt.    Jag kan verkligen starkt rekommendera EXA-utbildningen både för egen personlig utveckling och i yrkesrollen.

Violetta Paprocka, psykolog

Betyg på utbildningen som helhet: 5/5

Utbildning är avslutad och den berikade mina kunskaper som jag haft hitintills. Det var för mig också en fantastisk personlig terapi och jag lärde mig mycket om hur kreativitet och konst förbättrar människors livskvalitet. Expressive arts är ett perfekt terapeutiskt verktyg och vi hade underbara föreläsare!

Liv Åström Kroon, psykosyntesterapeut

Betyg på utbildningen som helhet: 5/5

Jag är mera förankrad och hemma i mig själv på den plats där jag vill leva och verka såväl professionellt som personligt. Konsten, leken, intuitionen, kroppen, musiken, bilderna, poesin - mitt språk har berikats med så många fler nyanser och det är integrerat på ett sådant behagligt sätt i mig. Jag är djupt tacksam över allt jag har fått uppleva, lära och utveckla genom utbildningen med Margareta som guide och vägvisare. Hennes förmåga att hålla, leda och undervisa och inspirera är helt unik!

Elisabeth Almer, socionom

Betyg på utbildningen som helhet: 5/5

Utbildningen är slut, men resan har bara precis börjat. Min slumrande kreativa källa har väckts till liv, och fortsätter söka sig nya vägar! Jag bjuder in konsten och lekfullheten också i klientarbetet och ser hur kraftfulla metoderna är. De fungerar!

Anna Johansson, kulturarbetare och bildpedagog

Betyg på utbildningen som helhet: 5/5

Utbildningen har gett mig en helt ny utgångspunkt varifrån jag kan se, inte bara på mitt arbete, utan på livet, existensen.

Petra Danielsson, socionom

Betyg på utbildningen som helhet: 5/5

Att gå Expressive Arts utbildningen innebar att jag kände att jag äntligen kom hem . Jag kom hem dit jag hör hemma som terapeut och människa. Mitt hjärta dunkar i samma takt som Expressive Arts

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande kurser!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer. Expressive Arts Stockholm hör av sig inom kort!

Genom att fylla i formuläret ger vi dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.

Utbildningsanordnaren kontaktar dig direkt. Inom 2 timmar ska de ha hört av sig till dig med den information du vill ha.

En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande kurser!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Fler utbildningar från Expressive Arts Stockholm

Utbildare Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Jämför

Workshop i Expressive Arts - uttryckande konst (LIVE!)

Expressive Arts Stockholm

Läka och växa genom konsten - Med kroppen och intuitionen som vägvisare I din kropp…
Kompetensutveckling
Workshop
Stockholms län, Stockholm
Jämför
Visa fler utbildningar från Expressive Arts Stockholm


Fler utbildningar vi tror passar dig