Friskvårdskonsulent Hund | studier.se
Sök ny kurs

Friskvårdskonsulent Hund

Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

Sammanfattning

Utbildningsform: Studier

Ämnesområde: Djur & Natur, Djur, Djurvård, Hund

Utbildningstyp: Program, Kurser

Ort: Distans, Falkenberg

Längd: 1 år

Start: VT 2021

Pris: 69100 SEK

Betyg: 0/5 Baserat på 0 recensioner

Lämna ett omdöme!

UPH Friskvårdskonsulent Hund

NYHET!! I kommande start blir du även Dipl. PT för hund och kommer lära dig symptom beh med akupressur/ akupunktur på hund NYHET!!
Många samläser denna med UPH Canineopat och blir då även djurvårdare på utökad nivå 2!

En bred utbildning för att förbättra hundars förutsättningar till rätt träning, massage, kost och inställning. 

Förebygg skador och förbättra hundar fysiskt såväl som mentalt med denna utbildning!! Denna utbildning har vi tagit fram i samarbete med veterinär och vänder sig till dig som vill arbeta med eller arbetar med hundar yrkesmässigt idag. Den kan även samläsas med UPH Canineopat och då blir du även djurvårdare på utökad nivå 2.

Utbildningen är upplagd på 2 terminer, ca 1350 timmar och bedrivs på distans med 11 seminarium på vardera 3-4 dagar en gång i månaden och däremellan distansstudier med tillgång till mentor måndag – fredag. Utbildningen räknas som en heltidsutbildning där du själv bestämmer när du studerar

OBS! Denna utbildning kan samläsas med UPH Canineopat utbildning under 1,5 år. Du blir då Friskvårdskonsulent Hund, Djurvårdare på utökad nivå 2 samt Canineopat.

Kursens innehåll

Anatomi o fysiologi

Invärtes anatomi; omfattar kroppens byggnad och inre funktioner

Osteologi; detaljerade studier om djurets skelett, leder, byggnad och funktion.

Myologi; omfattar skelettmuskulaturens ursprung, fäste och funktion.

Biomekanik

Kunskaper i rörelseförmåga och aktionspotential. Orsaksdiagnostik kopplad till kroppens rörelseapparat orsakad av muskulära dysfunktioner. Kroppsmedvetenhet.

Praktik 

Teoretisk samt praktisk kunskap i hundmassage.

Företagsekonomi

Grundläggande företagsekonomi och coachning. Upprättande av affärsplan.

Lagar och förordningar 

Genomgång av befintlig lagstiftning som berör hundägande och hantering av hund.

Träningsfysiologi

Kunskaper för att kunna upprätta ett träningsprogram för hundar i olika arbetsfaser med hänsyn till hundens behov i respektive gren såväl som att kunna återanpassa hunden vid eventuella rehabtillstånd. Grundläggande kunskaper i olika former av träning och dess påverkan på skelett, muskulatur och cirkulation.

Patologi

Grundläggande sjukdomslära. Tandvård samt akutsjukvård anpassad för friskvårdssyfte samt grundläggande kunskaper i smittvägar och smittskydd.

Näringslära

Grundläggande kunskaper i näringslära.

Etologi och problembeteenden

Grundläggande kunskaper i hundens beteende i flock, som enskild individ samt i samverkan med människan både som arbetande hund och sällskapsdjur.

Efter avslutad utbildning ska eleven:

 • Ha goda kunskaper om grundläggande invärtes anatomi och ska kunna redogöra för hundens inre funktioner såsom cellen, cirkulations- och respirationsapparaten, endokrina apparaten, neuromuskulära funktioner samt matspjälknings- och utrensningsapparaten samt de olika nervsystemens byggnad och funktion. Ha goda kunskaper om osteologi och kunna redogöra för och namnge skelettets olika delar och muskelursprung samt fästen. Kunna beskriva skelettets olika leder och uppbyggnad av dessa på ett bra sätt.
 • Ha goda kunskaper om myologi och kunna namnge skelettmuskulaturens ursprung, fäste och funktion samt förstå samspelet mellan synergist och antagonist.
 • Ha goda kunskaper om hur kroppens rörelsemuskulatur påverkar skelettet och kunna göra beräkningar av mekanisk belastning av muskler, leder och skelett och på så sätt få god förståelse för kroppens förmåga till rörelse och prestation. Förstå och väl kunna grundläggande orsaksdiagnostik kopplad till rörelseapparaten orsakad av muskulära dysfunktioner.
 • Känna väl till de vanligaste och grundläggande sjukdomarna/skadorna i leder och senor, muskulaturen samt skelettet. Känna väl till hur dessa vanligen behandlas utav veterinär. Kunna grundläggande smittskyddslära och veta precis hur man agerar i hundkontakter där det kan föreligga smittorisk.
 • Studenten ska ha goda kunskaper om hundens näringsbehov och förmåga att ta upp olika näringsämnen samt om de kommersiella foder som finns att tillgå. Studenten skall även känna till vitaminers och mineralers betydelse för hundens hälsa och välbefinnande. Studenten ska även känna till problem som kan uppstå vid felaktig utfodring och föreslå förändringar för att avhjälpa dessa. Studenten skall även känna till och kunna diskutera olika teorier som finns angående utfodring av hund.
 • Ha goda kunskaper om hur träning påverkar skelett, muskulatur och cirkulation och kunna göra individanpassade träningsupplägg och ha förståelse för kroppens förmåga till rörelse och prestation. Ha en god förståelse för orsaksdiagnostik kopplad till rörelseapparaten orsakad av muskulära dysfunktioner.
 • Kunna utföra hundmassage och stretching på ett väl utfört sätt. Ha god förståelse och förmåga att förstå varje individs vårdbehov och kunna lägga upp väl anpassade behandlingsprogram. Ska visa ansvarstagande och god förståelse för yrket som massageterapeut, och kunna föra mycket tydliga och sakkunniga dialoger med kund.
 • Studenten ska ha god förståelse och kunskap om hundens beteende i flock, som enskild individ samt i samverkan med människan både som arbetande hund och som sällskapsdjur. Ska ha kunskap om hundens signaler och kroppsspråk samt kännedom om olika felbeteenden.
 • Studenten skall ha goda kunskaper om vilka instanser som reglerar hundhantering och vad som är gällande på området. Skall även ha goda kunskaper om innehåll och tillämpning av lagarna.
 • Kunna förstå grunderna väl i vad som krävs för att starta och driva ett företag. Ska upprätta en tydlig affärsplan med startbudget, resultatbudget, likviditetsbudget och marknadsplan i egen layout.

Övrig information

Utbildningen kostar 34 550 kr per termin. Utbildningen är under 2 terminer.

En anmälningsavgift om 500kr tillkommer och betalas in i samband med ansökan.

(Finns det platser kvar efter sista ansökningsdatum tas elever in löpande därefter.) Anmälan är bindande. Terminsavgiften betalas senast 60 dagar före terminsstart. Antagna elever kan ansöka om avbetalningsplan hos UPH alt. Human Finans.

Antagningskrav:
Minst 18 år. Gymnasiekompetens. God hundvana.

Naturbrukslinjer, vårdlinjer och hästrelaterade utbildningar är meriterande men inget krav.

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

UPH Utbildningscentrum

“När kunskap och kvalité får avgöra”

UPH står för kvalitetssäkrande av terapeuter inom hästutbildning, hundutbildning samt humanutbildning. Vårt mål är att fackkunnigt folk med förtroende ska kunna vända sig till av UPH utbildade elever och få adekvat behandling.

Vi är noga att med att betona vikten av att alltid söka läkar/veterinärvård i första hand för utredning och därefter vid behov följa upp med terapeutisk behandling. Våra utbildningar och vårt material arbetas fram tillsammans med sakkunniga såsom veterinärer, fysioterapeuter och sjukgymnaster m fl. Våra elever är medlemmar i SFKM.

Våra utbildningar

 • Hästutbildningar – UPH erbjuder 2 st certifierande utbildningar inom friskvård och rehabilitering på häst samt vår eftertraktade sadelutprovningsutbildning.
 • Hundutbildningar – Våra hundutbildningar kan samläsas om du önskar arbeta med friskvård och rehabilitering på hund. Vi erbjuder även hunddagisföreståndare utbildning med massageterapi.
 • Djurvårdare på utökad nivå 2 – UPH´s utbildning djurvårdare på utökad nivå är en gedigen utbildning framtagen med aktörer från branschen. En utbildning som ger jobb.

Boende

Vår skola ligger i Älvsered, 1,5 mil öster om Ullared.

Vi har boende på skolan för 215 kr natten i form av självhushåll. Eleverna delar rum samt kök, dusch och toalett. Boendet är i direkt anslutning till skolans lokaler och stämningen brukar vara hög och bidra till samhållning och gemensamma studier på kvällarna. Våra elever rekommenderar boendet till kommande elever då det bidrar till bättre studier och härlig gemenskap.

Hundar är välkomna.

Priser

Boendekostnad är det enda som tillkommer utöver kursavgiften. Litteratur,resor till och från praktik i skolans bussar mm ingår.

Boende kostnad: 215kr/ natten

Boendet måste bokas i förväg då vi har begränsat antal platser.

För mer info ring:  0703-940 440

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Utbildare Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Jämför

Djurvårdarutbildning

Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

Djurvårdare på utökad nivå 2 hos UPH Utbildningen vänder sig till dig som vill jobba…
Vuxenutbildning/Komvux
Program
Distans, Falkenberg
Jämför

Friskvårdskonsulent Häst

Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

UPH Friskvårdskonsulent Häst Nyhet! Du blir djurvårdare på utökad nivå 2 samt PT för ryttare…
Vuxenutbildning/Komvux
Program
Distans, Falkenberg
Jämför

Sadelutprovarutbildning med specialkunskaper i utprovning av skydd & tillbehör

Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

Equipmentcoach / sadelutprovare Med denna utbildning i ryggen kan både utprovaren och kunden känna sig…
Vuxenutbildning/Komvux
Program
Löpande Falkenberg
Jämför

Professionell Hundfysioterapeut-Canineopat®

Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

UPH Canineopat® Rehabilitering för hund. Nu med läkemedelskompetens. Du blir djurvårdare på utökad nivå 2…
Vuxenutbildning/Komvux
Distans, Falkenberg
Jämför

Professionell Hästfysioterapeut Equiopat®

Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

UPH Equiopat® Rehabilitering för häst. D9, läkemedelskompetens. Du blir djurvårdare på utökad nivå 2 häst…
Vuxenutbildning/Komvux
Program
Distans, Falkenberg
Jämför

Genom att fylla i formuläret ger vi dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.

Utbildningsanordnaren kontaktar dig direkt. Inom 2 timmar ska de ha hört av sig till dig med den information du vill ha.

En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

Kontaktuppgifter

 • Adress
 • Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård
 • Älvsered

Lämna ett omdöme (NYHET!)


Omdömen

Den här utbildningen har inga recensioner ännu!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande kurser!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer. Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård hör av sig inom kort!

Genom att fylla i formuläret ger vi dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.

Utbildningsanordnaren kontaktar dig direkt. Inom 2 timmar ska de ha hört av sig till dig med den information du vill ha.

En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande kurser!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Fler utbildningar från Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

Utbildare Utbildning Utbildningsform/Typ Start Ort Jämför

Djurvårdarutbildning

Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

Djurvårdare på utökad nivå 2 hos UPH Utbildningen vänder sig till dig som vill jobba…
Vuxenutbildning/Komvux
Program
Distans, Falkenberg
Jämför

Friskvårdskonsulent Häst

Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

UPH Friskvårdskonsulent Häst Nyhet! Du blir djurvårdare på utökad nivå 2 samt PT för ryttare…
Vuxenutbildning/Komvux
Program
Distans, Falkenberg
Jämför

Sadelutprovarutbildning med specialkunskaper i utprovning av skydd & tillbehör

Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

Equipmentcoach / sadelutprovare Med denna utbildning i ryggen kan både utprovaren och kunden känna sig…
Vuxenutbildning/Komvux
Program
Löpande Falkenberg
Jämför

Professionell Hundfysioterapeut-Canineopat®

Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

UPH Canineopat® Rehabilitering för hund. Nu med läkemedelskompetens. Du blir djurvårdare på utökad nivå 2…
Vuxenutbildning/Komvux
Distans, Falkenberg
Jämför

Professionell Hästfysioterapeut Equiopat®

Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård

UPH Equiopat® Rehabilitering för häst. D9, läkemedelskompetens. Du blir djurvårdare på utökad nivå 2 häst…
Vuxenutbildning/Komvux
Program
Distans, Falkenberg
Jämför
Visa fler utbildningar från Utbildningscentrum för Häst/Hund och Humanvård


Fler utbildningar vi tror passar dig