Rabble stipendiat 2018

Publicerad 2 juli 2018

Rabble stipendium

I början av året utlyste Rabble i samarbete med Studier.se en studerande som med smarta budgettips för studenter och bra studieresultat skulle till att vinna en MacBook Air, värde 11.000 kr. Nu är årets stipendiat utsedd!

Läs mer om Rabble stipendium.

Årets stipendiat

Stipendiaten är nu utsedd och vi säger stort grattis till: Jennilie Svensson!

Budgettips

Jennilie har under sex år av studerande samlat på sig en hel del bra knep för att hålla studentbudgeten i schack.

Här följer hennes allra bästa knep;

”Mitt absolut bästa tips som jag lärt mig genom åren är att samarbeta.

  • Dela kurslitteratur – Köp kurslitteraturen begagnat, och genom att vara minst två personer i samma klass eller program kan man turas om med böckerna.
  • Klippkort på köksklippning – Att klippa toppar och enklare frisyrer kan man oftast hjälpas åt med, istället för kostsamma frisörbesök.
  • Inventera garderoben – Byt kläder med varandra, eller bytlånas. Och ännu bättre är om någon i gruppen har sykunskaper och kan hjälpa till att blåsa nytt liv i de gamla kläderna.
  • Handla secondhand – Det är inte bara kurslitteratur som duger secondhand. Kläder, skor, möbler och porslin finns det gott om. Ett tips är att kolla efter nyckelplagg som annars är dyra.
  • Skaka på rumpan, inte spargrisen – Har någon ett brinnande träningsintresse kan denne agera PT på utegym eller varför inte i elljusspåret. Gratis träning!
  • Storhandla – Att storhandla är alltid billigare än att småhandla. Har någon i gruppen bil så delar ni på bensinpengarna, det blir oftast billigare än bussen. Och om ni ska ta bussen så gör det tillsammans. Man orkar alltid bära fler tunga påsar om man kan skratta samtidigt.
  • Matlådor – Gör enormt mycket för ekonomin. Men det är tråkigt att äta samma köttfärssås tre dagar i rad. Så laga matlådor allihop och byt med varandra.
  • Våga säga nej – Stötta varandra i att inte konsumera lika mycket alkohol. Den typiska studentalkoholkulturen är varken ekonomisk eller hälsosam.
  • Extrajobba – alla timmar du kan få ihop ser grymma ut på ditt CV och underlättar ekonomin. Och dessutom brukar man kunna få personalrabatter. Så passa på att utnyttja de rabatter de andra i gruppen också har!”

Vi på Studier.se önskar Jennilie ett stort grattis till sin nya laptop och lycka till med vidare studier!

Besök Rabble´s hemsida och läs deras bloggpost om årets stipendiat.