Tumba Lipokliniken

Kurs Microneedling / Micropen / Microboost / Kemisk peeling/ BB GLOW

Utbildningsform

Kurser

Start

Löpande

Takt

Heldag

Pris

6 000 SEK

Ämnesområde

BB Glow, Kemisk Peeling, Microneedling, Skönhet

Upplägg

Kurser

Ort

Distans
Stockholm
Stockholms län

Omdöme

4/5 baserat på 7 recensioner
Lämna ett omdöme!

Microneedling/ Micropen kurs

Utbildningen ger dig kunskaper som krävs för att utföra behandlingar på ett säkert och effektivt sätt. Vi går först igenom teorin och därefter övar kursdeltagarna på varandra.

Hudterapeut Harmit Kaur med 2 internationella certifieringar har redan utbildat över 500 terapeuter i microneedling. Många är nybörjare inom skönhetsbranschen och uppskattar den support vi erbjuder även kring andra frågor relaterat till branschen.

Läkemedelsverkets nya krav och MDR lagen

Microneedling där man inte jobbar enbart på epidermis/ överhuden klassas nu som en medicinsk behandling. Det ställer mycket högre krav nu på material som används vid en behandling. T.ex. MÅSTE Micropen vara MEDICINSKT CE märkt (dvs enbart CE märkning räcker ej). Vi erbjuder utbildning med en utav marknadens fåtal Medicinskt CE märkta pennor. Vi håller oss alltid uppdaterade och säkerställer att du som elev får relevant information löpande. Efter genomgången utbildning så får du tillgång till vår supportgrupp med över 100 medlemmar.

Vi förhåller oss till förordningen – (EU) 2017/745 – Kapitel 1, Artikel 1 paragraf 3. Och som följe av det, även Kapitel 5 samt Bilaga VIII, där sistnämnda definierar att invasiva ’devices’ för tillfällig användning måste vara Klass IIa (regel 6). Vår Micropen är en av fåtal som har Medical CE märkning (klassas som medicinteknisk produkt). Detta är viktigt att arbeta med en sådan kvalitet på pennan om man vill följa ovanstående regler.

Genombrott inom hudföryngring

Automatisk mikronålning har under senaste tiden exploderat i popularitet. Mikronålningspennan MicroPen skapar en kontrollerad hudskada som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagenproduktion. Pennan arbetar med hudföryngring, minskning av fina linjer och akneärr, samt förbättring av hudens textur och färg. Fördelen med pennan är snabba resultat, med liten inverkan på kundens vardag.

Resultaten är jämförbara med fraktionerad laser-behandling men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Tack vare den unika designen är det lätt att komma åt alla områden och möjlighet finns att skräddarsy kostnadseffektiva lokala behandlingar som till exempel behandling av rynkor runt mun eller ögon, eller förstorade porer över T-zonen.

Vi lär dig allt du behöver för att kunna arbeta med MicroPen på din salong eller för eget privat bruk såsom teorin bakom mikronålning, användningsområden samt kontraindikationer. Efter utbildningen får du vårt diplom som visar att du har kunskap i MicroPen och automatisk mikronålning.

Micropen

Nålhuvud, sterilt för engångsbruk.

Automatisk mikronålning är en ny, icke-kirurgisk och förbränningsfri teknik för hudföryngring, minskning av fina linjer och akneärr, samt förbättring av hudens
textur och färg. På mikronålningspennan finns 9 st sterila engångsnålar (också med Medical CE märkning) som penetrerar huden för att på så sätt skapa en kontrollerad hudskada. MicroPen har fördelen att nåldjupet kan justeras mellan 0.1 och 2.00 mm under behandlingens gång för att uppnå optimal effekt för specifika behandlingsmål.

Eftersom varje nål penetrerar huden så skapas en tillfällig kanal eller mikroskada. Den kontrollerade skadan utlöser en sårläkningseffekt vilket resulterar i att huden producerar nytt kollagen och elastin i papillära dermis. Dessutom bildas nya kapillärer. Denna kärlnybildning och kollagenbildning leder till en reduktion av ärrvävnad och hudföryngring, det vill säga förbättring av hudens struktur, fasthet och fukthalt.

Professionell behandling med MicroPen anses vara en av de säkraste avancerade hudbehandlingarna. Till skillnad från kemisk peeling, dermabrasion och laserbehandling orsakar hudnålning minimal skada på huden. MicroPen RAFFINE är medicinskt CE-märkt.

Micropen används framgångsrikt för:

 • Uppstramning av slapp hud
 • Minskning av ärr
 • Förbättring av hudbristningar
 • Minskning av fina linjer och rynkor
 • Förbättring av melasma
 • Förbättring av pigmenteringar
 • Ökad upptagning av aktiva ingredienser
 • Generell hudföryngring
 • Stimulera hårbotten för bättre tillväxt
 • Celluliter och ökad fettförbränning

Institute BCN

När du går din utbildning hos oss så får du även tillgång till att arbeta med världens största märke inom mesoterapi.

Något som är viktigt att förstå är att man måste enligt Läkemedelsverket ta ansvar för sina microneedlings behandlingar och de rekommenderar starkt att man använder sig utav anpassade och sterila produkter vid behandling med Microneedling. Detta är något som man specifikt ska efterfråga sin leverantör om. Dvs säkerställa att produkterna är STERILA. Tyvärr är det många som arbetar med ”vad som helst” tex krämer och serum som inte är sterila och för detta ändamål. Vi säkerställer att du får arbeta på ett säkert sätt vad gäller denna behandling, alltifrån apparat, produkter och regler/ lagar ska följas.

Fördelar med Micropen

 • Lämplig för tunn och känslig hud.
 • Behandlingen kan utföras efter godkänd utbildning hos oss och kräver inte någon omfattande särskild utbildning eller dyra instrument.
 • Behandlingen är effektiv och accepteras väl av patienterna.
 • Kostnadseffektiv behandling, både maskin och engångsmaterial är överkomligt.
 • Ögonområdet kan behandlas.
 • Mindre smärtsamt än traditionell dermaroller.
 • Kunden kan återgå till ordinarie verksamhet dagen efter.

CE-märkning är en produktmärkning inom främst EU men även inom EES. CE-märkning krävs för många produkter som kan vara farliga för användaren och betyder att tillverkaren garanterar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. Bokstäverna CE är en förkortning för Conformité Européenne (’i överensstämmelse med EU-direktiven’). Självklart är Raffine och dess engångsnålar inte bara CE märkta men även Medicinskt CE-märkta och sterila. Detta krävs då nålarna penetrerar huden – instrumentet kommer i kontakt med kroppsvätskor och utgör därmed en hälsorisk om det återanvänds.

Krav

Inget krav på medicinsk legitimation.

Datum

Löpande kurstillfällen (2 kurser/ månad).

Pris

6 000 kr (inklusive moms). Kursmaterial och certifikat ingår.
Du kan även köpa startpaket ink utb för 12 000 kr ink moms.

I priset ingår även (utöver Microneedling) utbildning i kemisk peeling och patenterade Microboost behandlingen.

Mesowhite orginalet BB Glow från DERMEDICS utan färger kan du få ta del av via vår online portal om så önskas helt kostnadsfritt.

Om du istället vill köpa ett startpaket så får du samma dag som kursen hålls ändra/ uppgradera och lägger då till mellanskillnaden (ytterligare 6000kr).

Dessutom ingår följande

 • Online utbildning GRUNDKURS BASALA HYGIENRUTINER (för att säkerställa din kvalitet på behandlingar)
 • Du kan repetera hela kursen ONLINE via vår plattform för onlineutbildningar kostnadsfritt i 1 år.
 • Du får med en bok om all anatomi ink hud skriven av en hudterapeut så att du kan vidareutbilda dina kunskaper efter vår utbildning. Denna bok lär dig all anatomi en hudterapeuts utbildning vanligen innefattar.
 • Supportgrupp på Facebook för elever
 • Du kan enkelt handla dina produkter via vår slutna webshop där merparten av produkter inte ges tillgång till outbildade eller allmänheten.

Online

Du kan även utföra hela denna utbildning online. Då kostar onlineutbildning tillsammans med startpaket 8500kr ink moms. Eventuell frakt tillkommer när vi skickar ut startpaketet.

Kontakt och mer information

För frågor, anmälan eller mer information, skicka en intresseanmälan. Du får direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Tumba Lipokliniken

Välkommen till Tumba Lipokliniken!

Tumba Lipokliniken grundades 2012 av Harmit Kaur. Idag jobbar vi ett helt team för att kunna möta våra kunders behov. Vi har sedan start haft fokus på behandlingar som kan hjälpa våra kunder att utan kirurgi forma kroppen, tex med LPG och Coolshaping. Vi erbjuder dock ett brett utbud av flera tjänster inom skönhet och hälsa.

Vår vision sedan start har varit att erbjuda våra kunder hög kvalitativ teknologi tillsammans med hög servicekänsla, så att du som kund alltid kan känna dig trygg och omhändertagen utav oss. Vi erbjuder även kurser inom skönhet.

Säker Klinik

Tumba Lipokliniken är certifierad utav ”Säker Klinik”.

Säker Klinik är ett företag som samarbetar med if Skadeförsäkring för att skapa en tryggare och säkrare skönhetsbransch. Säker Klinik certifierar utbildade kliniker och ger en extra trygghet i form av en behandlingskadeförsäkring som träder i kraft om något skulle hända under eller efter behandling. Dessutom har behandlaren genomgått utbildning för ett säkert tänkande kring estetiska behandlingar och arbetar med CE godkänd utrustning.

Kursutbud

Vi erbjuder i dagsläget följande kurser:

 • Klassisk Ansiktsbehandling
 • Kurs Microneedling / Micropen / BB Glow / Kemisk peeling
 • BB Glow fortsättningskurs
 • Plasmapen Plaxel Kurs
 • IRI® MEDICAL PEN
 • kemisk peeling

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Fler utbildningar från Tumba Lipokliniken

Visar 1 till 5 av 5

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Kemisk peeling

Tumba Lipokliniken

Kurser
1 dag
Öppen utbildning
Löpande
Stockholm
Stockholms län
1900 SEK

Klassisk Ansiktsbehandling

Tumba Lipokliniken

Kurser
Anpassat
Öppen utbildning
Löpande
Distans
5000 SEK

Kurs 3 i 1 MDA & Derma F Gold & Portömning

Tumba Lipokliniken

Kurser
Öppen utbildning
Löpande
Stockholm
Stockholms län
-

Plasmapen Plaxel Kurs

Tumba Lipokliniken

Kurser
Öppen utbildning
Löpande
Flera orter (4 st)
6 000 SEK

”BB” Mesowhite Glow kurs

Tumba Lipokliniken

Kurser
3-7 timmar
Öppen utbildning
Löpande
Stockholm
Stockholms län
999 SEK

Liknande utbildningar

Visar 1 till 10 av 100

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Astomed Academy Fillers steg 1

Astomed Klinikutrustning

Kurser
Kurser
Löpande
Stockholm
Stockholms län
7900 SEK

Astomed Academy Kemisk peeling

Astomed Klinikutrustning

Kurser
Kurser
Löpande
Stockholm
Stockholms län
-

Astomed Academy Micro-needling 

Astomed Klinikutrustning

Kurser
Kurser
Löpande
Stockholm
Stockholms län
-

Astomed Academy Permanent hårborttagning med laser & IPL

Astomed Klinikutrustning

Kurser
2 dagar
Kurser
Kurser
Öppen utbildning
Löpande
Stockholm
Stockholms län
25 000 SEK

Avancerad kurs i Fillers

RealAkademin by RealKliniken

Kurser
1 dag
Öppen utbildning
Löpande
Flera orter (4 st)
9 990 SEK

Botox Grundkurs

RealAkademin by RealKliniken

Kurser
1 dag
Öppen utbildning
Löpande
Flera orter (4 st)
9990 SEK

Frisörutbildning

Göteborgs Frisörskola

Kurser
6-12 månader
Kurser
Löpande
Göteborg
Västra Götalands län
129 000 SEK

Grundkurs Fillers

RealAkademin by RealKliniken

Kurser
1 dag
Öppen utbildning
Löpande
Flera orter (4 st)
9990 SEK

Kurs i PRP & Skinbooster

RealAkademin by RealKliniken

Kurser
1 dag
Öppen utbildning
Löpande
Flera orter (4 st)
8 990 SEK

BB Glow-, Microneedling-, Kissum-Utbildning-, Hyaluron Pen

Kurser
Öppen utbildning
Löpande
Lund
Skåne län
39750 SEK

Visa alla 100 kurserna

Skickar...

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, har frågor eller vill boka. Tumba Lipokliniken hör av sig inom kort! En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

  Kontaktuppgifter

  Adress

  Tumba Lipokliniken
  Tumba Torg 112
  14730 Tumba

  Telefon (visa nummer)

  Besök webbplats

  Omdömen

  • Betyg på utbildningen som helhet: (3/5)

   Hej . Jag undrar när denna kurs kommer starta upp?
  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   Otroligt bra utbildning och lärare. Inte nog med att hon var trevlig så var hon även väldigt pedagogisk. Hon gick igenom allt utförligt och vi fick ställa frågor under utbildningens gång som hon besvarade på ett bra och förståeligt sett. Vi fick testa microneedling på varandra vilket var otroligt kul och det kändes viktigt att få prova på. Det var bra att vi fick testa allt på plats, speciellt med läraren vilket kändes tryggt!
  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   Så nöjd med kurserna jag har gått, Harmit vet vad hon gör :) Rekommenderar varmt.
  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   Riktigt bra utbildning som pågår under en heldag. Fokus på mikroneedling men även BB-glow och kemisk peeling. Utbildningen är delad i teori på förmiddagen praktik på eftermiddagen och avslutas med ett test. Pratiken utgör av att man får en modell som man utför behandlingen på. I behandlingen ingår rengöring, kemisk peeling, mikroneedling (vitamin coctail), lugnande fuktmask och kräm. Harmit (företagare, utbildaren) går runt och ger feedback medans. Harmit är trevlig och tillmötesgående . Något som verkligen uppskattas är bra service. Hon hjälper till vid frågor och funderingar även efter utbildningen. Hade gärna gått flera utbildningar hos Harmit Tumba Lipokliniken
  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   Bra och professionell utbildning. Bra teori genomgång och bra att man fick öva på varandra. Bra produkter från BCN också.
  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   Hermet mycket kunnig och har mycket tålamod, har alltid bra pris o kvalitet ?
  • Betyg på utbildningen som helhet: (5/5)

   Bästa skolan man lär sig allt , Harmit är bäst i Stockholm
  Skickar...

  Lämna ett omdöme

  12345 (0/5)

  Fler utbildningar från Tumba Lipokliniken

  Visar 1 till 5 av 5

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Kemisk peeling

  Tumba Lipokliniken

  Kurser
  1 dag
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  1900 SEK

  Klassisk Ansiktsbehandling

  Tumba Lipokliniken

  Kurser
  Anpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  5000 SEK

  Kurs 3 i 1 MDA & Derma F Gold & Portömning

  Tumba Lipokliniken

  Kurser
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  -

  Plasmapen Plaxel Kurs

  Tumba Lipokliniken

  Kurser
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  6 000 SEK

  ”BB” Mesowhite Glow kurs

  Tumba Lipokliniken

  Kurser
  3-7 timmar
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  999 SEK

  Liknande utbildningar

  Visar 1 till 10 av 100

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Astomed Academy Fillers steg 1

  Astomed Klinikutrustning

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  7900 SEK

  Astomed Academy Kemisk peeling

  Astomed Klinikutrustning

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  -

  Astomed Academy Micro-needling 

  Astomed Klinikutrustning

  Kurser
  Kurser
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  -

  Astomed Academy Permanent hårborttagning med laser & IPL

  Astomed Klinikutrustning

  Kurser
  2 dagar
  Kurser
  Kurser
  Öppen utbildning
  Löpande
  Stockholm
  Stockholms län
  25 000 SEK

  Avancerad kurs i Fillers

  RealAkademin by RealKliniken

  Kurser
  1 dag
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  9 990 SEK

  Botox Grundkurs

  RealAkademin by RealKliniken

  Kurser
  1 dag
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  9990 SEK

  Frisörutbildning

  Göteborgs Frisörskola

  Kurser
  6-12 månader
  Kurser
  Löpande
  Göteborg
  Västra Götalands län
  129 000 SEK

  Grundkurs Fillers

  RealAkademin by RealKliniken

  Kurser
  1 dag
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  9990 SEK

  Kurs i PRP & Skinbooster

  RealAkademin by RealKliniken

  Kurser
  1 dag
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (4 st)
  8 990 SEK

  BB Glow-, Microneedling-, Kissum-Utbildning-, Hyaluron Pen

  Kurser
  Öppen utbildning
  Löpande
  Lund
  Skåne län
  39750 SEK

  Visa alla 100 kurserna