Kurs Microneedling / Micropen / BB Glow / Kemisk peeling | studier.se
Sök ny kurs

Kurs Microneedling / Micropen / BB Glow / Kemisk peeling

Tumba Lipokliniken

Sammanfattning

Utbildningsform: Kurser

Ämnesområde: Skönhet, BB Glow, Kemisk Peeling, Microneedling

Utbildningstyp: Kurser

Ort: Jönköpings län, Jönköping

Längd: 1 dag

Start: Löpande

Takt: Heldag

Pris: 6 000 SEK

Betyg: 4.7/5 Baserat på 7 recensioner

Lämna ett omdöme!

Microneedling/ Micropen kurs

Microneedling/ Micropen kurs

Utbildningen ger dig kunskaper som krävs för att utföra behandlingar på ett säkert och effektivt sätt. Vi går först igenom teorin och därefter övar kursdeltagarna på varandra. 

Hudterapeut Harmit Kaur med 2 internationella certifieringar har redan utbildat över 400 terapeuter i microneedling. Många är nybörjare inom skönhetsbranschen och uppskattar den support vi erbjuder även kring andra frågor relaterat till branschen. 

Läkemedelsverkets nya krav och MDR lagen

Microneedling där man inte jobbar enbart på epidermis/ överhuden klassas nu som en medicinsk behandling. Det ställer mycket högre krav nu på material som används vid en behandling. T.ex. MÅSTE Micropen vara MEDICINSKT CE märkt (dvs enbart CE märkning räcker ej). Vi erbjuder utbildning med en utav marknadens fåtal Medicinskt CE märkta pennor. Vi håller oss alltid uppdaterade och säkerställer att du som elev får relevant information löpande. Efter genomgången utbildning så får du tillgång till vår supportgrupp med över 100 medlemmar.

Vi förhåller oss till förordningen – (EU) 2017/745 – Kapitel 1, Artikel 1 paragraf 3. Och som följe av det, även Kapitel 5 samt Bilaga VIII, där sistnämnda definierar att invasiva ’devices’ för tillfällig användning måste vara Klass IIa (regel 6). Vår Micropen är en av fåtal som har Medical CE märkning (klassas som medicinteknisk produkt). Detta är viktigt att arbeta med en sådan kvalitet på pennan om man vill följa ovanstående regler. 

Genombrott inom hudföryngring

Automatisk mikronålning har under senaste tiden exploderat i popularitet. Mikronålningspennan MicroPen skapar en kontrollerad hudskada som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagenproduktion. Pennan arbetar med hudföryngring, minskning av fina linjer och akneärr, samt förbättring av hudens textur och färg. Fördelen med pennan är snabba resultat, med liten inverkan på kundens vardag.

Resultaten är jämförbara med fraktionerad laser-behandling men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Tack vare den unika designen är det lätt att komma åt alla områden och möjlighet finns att skräddarsy kostnadseffektiva lokala behandlingar som till exempel behandling av rynkor runt mun eller ögon, eller förstorade porer över T-zonen.

Vi lär dig allt du behöver för att kunna arbeta med MicroPen på din salong eller för eget privat bruk såsom teorin bakom mikronålning, användningsområden samt kontraindikationer. Efter utbildningen får du vårt diplom som visar att du har kunskap i MicroPen och automatisk mikronålning.

Micropen

Nålhuvud, sterilt för engångsbruk.

Automatisk mikronålning är en ny, icke-kirurgisk och förbränningsfri teknik för hudföryngring, minskning av fina linjer och akneärr, samt förbättring av hudens
textur och färg. På mikronålningspennan finns 9 st sterila engångsnålar (också med Medical CE märkning) som penetrerar huden för att på så sätt skapa en kontrollerad hudskada. MicroPen har fördelen att nåldjupet kan justeras mellan 0.1 och 2.00 mm under behandlingens gång för att uppnå optimal effekt för specifika behandlingsmål.

Eftersom varje nål penetrerar huden så skapas en tillfällig kanal eller mikroskada. Den kontrollerade skadan utlöser en sårläkningseffekt vilket resulterar i att huden producerar nytt kollagen och elastin i papillära dermis. Dessutom bildas nya kapillärer. Denna kärlnybildning och kollagenbildning leder till en reduktion av ärrvävnad och hudföryngring, det vill säga förbättring av hudens struktur, fasthet och fukthalt.

Professionell behandling med MicroPen anses vara en av de säkraste avancerade hudbehandlingarna. Till skillnad från kemisk peeling, dermabrasion och laserbehandling orsakar hudnålning minimal skada på huden. MicroPen är CE-märkt.

Micropen används framgångsrikt för:

 • Uppstramning av slapp hud
 • Minskning av ärr
 • Förbättring av hudbristningar
 • Minskning av fina linjer och rynkor
 • Förbättring av melasma
 • Förbättring av pigmenteringar
 • Ökad upptagning av aktiva ingredienser
 • Generell hudföryngring
 • Stimulera hårbotten för bättre tillväxt
 • Celluliter och ökad fettförbränning 

Institute BCN 

När du går din utbildning hos oss så får du även tillgång till att arbeta med världens största märke inom mesoterapi. Läs mer på tillverkarens hemsida https://institutebcn.com/en/

Något som är viktigt att förstå är att man måste enligt Läkemedelsverket ta ansvar för sina microneedlings behandlingar och de rekommenderar starkt att man använder sig utav anpassade och sterila produkter vid behandling med Microneedling. Detta är något som man specifikt ska efterfråga sin leverantör om. Dvs säkerställa att produkterna är STERILA. Tyvärr är det många som arbetar med ”vad som helst” tex krämer och serum som inte är sterila och för detta ändamål. Vi säkerställer att du får arbeta på ett säkert sätt vad gäller denna behandling, alltifrån apparat, produkter och regler/ lagar ska följas.

Fördelar med Micropen

 • Lämplig för tunn och känslig hud.
 • Behandlingen kan utföras efter godkänd utbildning hos oss och kräver inte någon omfattande särskild utbildning eller dyra instrument.
 • Behandlingen är effektiv och accepteras väl av patienterna.
 • Kostnadseffektiv behandling, både maskin och engångsmaterial är överkomligt.
 • Ögonområdet kan behandlas.
 • Mindre smärtsamt än traditionell dermaroller.
 • Kunden kan återgå till ordinarie verksamhet dagen efter.

CE-märkning är en produktmärkning inom främst EU men även inom EES. CE-märkning krävs för många produkter som kan vara farliga för användaren och betyder att tillverkaren garanterar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. Bokstäverna CE är en förkortning för Conformité Européenne (’i överensstämmelse med EU-direktiven’). Självklart är Raffine och dess engångsnålar inte bara CE märkta men även Medicinskt CE-märkta och sterila. Detta krävs då nålarna penetrerar huden – instrumentet kommer i kontakt med kroppsvätskor och utgör därmed en hälsorisk om det återanvänds.

Krav

Inget krav på medicinsk legitimation.

Datum

Löpande kurstillfällen (2 kurser/ månad).

Pris

6 000 kr (inklusive moms). Kursmaterial och certifikat ingår.
Du kan även köpa startpaket ink utb för 12 000kr ink moms.

I priset ingår även utbildning i kemisk peeling och Mesowhite Glow behandling av märket DERMEDICS (originalet BB GLOW utan färger!)

Dessutom ingår följande 

 • Online utbildning GRUNDKURS BASALA HYGIENRUTINER (för att säkerställa din kvalitet på behandlingar)
 • Du kan repetera hela kursen ONLINE via vår plattform för onlineutbildningar kostnadsfritt i 1 år. 
 • Du får med en bok om all anatomi ink hud skriven av en hudterapeut så att du kan vidareutbilda dina kunskaper efter vår utbildning. Denna bok lär dig all anatomi en hudterapeuts utbildning vanligen innefattar.
 • Supportgrupp på Facebook för elever 
 • Du kan enkelt handla dina produkter via vår slutna webshop www.bcnsverige.se som inte ger tillgång till outbildade eller allmänheten. 

Online

Du kan även utföra hela denna utbildning online. Då kostar onlineutb tillsammans med startpaket 8500kr ink moms. Ev frakt tillkommer när vi skickar ut startpaketet.

Kontakt och mer information

För frågor, anmälan eller mer information, skicka en intresseanmälan. Du får direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Tumba Lipokliniken

Välkommen till Tumba Lipokliniken!

Tumba Lipokliniken grundades 2012 av Harmit Kaur. Idag jobbar vi ett helt team för att kunna möta våra kunders behov. Vi har sedan start haft fokus på behandlingar som kan hjälpa våra kunder att utan kirurgi forma kroppen, tex med LPG och Coolshaping. Vi erbjuder dock ett brett utbud av flera tjänster inom skönhet och hälsa.

Vår vision sedan start har varit att erbjuda våra kunder hög kvalitativ teknologi tillsammans med hög servicekänsla, så att du som kund alltid kan känna dig trygg och omhändertagen utav oss. Vi erbjuder även kurser inom skönhet.

Säker Klinik

Tumba Lipokliniken är certifierad utav “Säker Klinik”.

Säker Klinik är ett företag som samarbetar med if Skadeförsäkring för att skapa en tryggare och säkrare skönhetsbransch. Säker Klinik certifierar utbildade kliniker och ger en extra trygghet i form av en behandlingskadeförsäkring som träder i kraft om något skulle hända under eller efter behandling. Dessutom har behandlaren genomgått utbildning för ett säkert tänkande kring estetiska behandlingar och arbetar med CE godkänd utrustning.

Kursutbud

Vi erbjuder i dagsläget följande kurser:

 • Klassisk Ansiktsbehandling
 • Kurs Microneedling / Micropen / BB Glow / Kemisk peeling
 • BB Glow fortsättningskurs
 • Plasmapen Plaxel Kurs
 • IRI® MEDICAL PEN
 • kemisk peeling

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Utbildare Utbildning Längd/Typ Pris Ort Jämför

Plasmapen Plaxel Kurs

Tumba Lipokliniken

Plasmapen Plaxel Kurs 300 min , 6000 kr – finns även som online kurs Med marknadens…
Öppen utbildning
6 000 SEK

Distans, Jönköpings län, Jönköping
Jämför

”BB” Mesowhite Glow kurs

Tumba Lipokliniken

”BB” Mesowhite Glow kurs Detta är kurs för även nybörjare utan förkunskper Du får lära…
4 timmar
Öppen utbildning
999 SEK

Jönköpings län, Jönköping
Jämför

Kurs 3 i 1 MDA & Derma F Gold & Portömning

Tumba Lipokliniken

MDA & Derma F Gold & Portömning Vi lär dig allt du behöver kunna för…
Öppen utbildning
Kundanpassat Jönköpings län, Jönköping
Jämför

Kemisk peeling

Tumba Lipokliniken

Kurs kemisk peeling 240 min, 1.900 kr  ink moms Vill du lära dig mer om AHA…
1 dag
Öppen utbildning
1900 SEK

Jönköpings län, Jönköping
Jämför

Klassisk Ansiktsbehandling

Tumba Lipokliniken

Kurs Klassisk Ansiktsbehandling 540 min , 5.000,00 kr Tumba Lipokliniken har utbildat över 250 terapeuter sedan…
1 dag
Öppen utbildning
5000 SEK

Jönköpings län, Jönköping
Jämför

Genom att fylla i formuläret ger vi dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.

Utbildningsanordnaren kontaktar dig direkt. Inom 2 timmar ska de ha hört av sig till dig med den information du vill ha.

En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

Kontaktuppgifter

 • Adress
 • Tumba Lipokliniken
 • Tumba

Lämna ett omdöme (NYHET!)


Omdömen

Evelina Engström

Betyg på kursen som helhet: 3/5

Hej . Jag undrar när denna kurs kommer starta upp?

Melania Jakob

Betyg på kursen som helhet: 5/5

Otroligt bra utbildning och lärare. Inte nog med att hon var trevlig så var hon även väldigt pedagogisk. Hon gick igenom allt utförligt och vi fick ställa frågor under utbildningens gång som hon besvarade på ett bra och förståeligt sett. Vi fick testa microneedling på varandra vilket var otroligt kul och det kändes viktigt att få prova på. Det var bra att vi fick testa allt på plats, speciellt med läraren vilket kändes tryggt!

Karla

Betyg på kursen som helhet: 5/5

Så nöjd med kurserna jag har gått, Harmit vet vad hon gör :) Rekommenderar varmt.

Walli Hanna

Betyg på kursen som helhet: 5/5

Riktigt bra utbildning som pågår under en heldag. Fokus på mikroneedling men även BB-glow och kemisk peeling. Utbildningen är delad i teori på förmiddagen praktik på eftermiddagen och avslutas med ett test. Pratiken utgör av att man får en modell som man utför behandlingen på. I behandlingen ingår rengöring, kemisk peeling, mikroneedling (vitamin coctail), lugnande fuktmask och kräm. Harmit (företagare, utbildaren) går runt och ger feedback medans. Harmit är trevlig och tillmötesgående . Något som verkligen uppskattas är bra service. Hon hjälper till vid frågor och funderingar även efter utbildningen. Hade gärna gått flera utbildningar hos Harmit Tumba Lipokliniken

Anna M Höglund

Betyg på kursen som helhet: 5/5

Bra och professionell utbildning. Bra teori genomgång och bra att man fick öva på varandra. Bra produkter från BCN också.

Lina muhsen

Betyg på kursen som helhet: 5/5

Hermet mycket kunnig och har mycket tålamod, har alltid bra pris o kvalitet 💫

Sihem mona

Betyg på kursen som helhet: 5/5

Bästa skolan man lär sig allt , Harmit är bäst i Stockholm

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande kurser!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer. Tumba Lipokliniken hör av sig inom kort!

Genom att fylla i formuläret ger vi dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.

Utbildningsanordnaren kontaktar dig direkt. Inom 2 timmar ska de ha hört av sig till dig med den information du vill ha.

En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande kurser!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Fler utbildningar från Tumba Lipokliniken

Utbildare Utbildning Längd/Typ Pris Ort Jämför

Plasmapen Plaxel Kurs

Tumba Lipokliniken

Plasmapen Plaxel Kurs 300 min , 6000 kr – finns även som online kurs Med marknadens…
Öppen utbildning
6 000 SEK

Distans, Jönköpings län, Jönköping
Jämför

”BB” Mesowhite Glow kurs

Tumba Lipokliniken

”BB” Mesowhite Glow kurs Detta är kurs för även nybörjare utan förkunskper Du får lära…
4 timmar
Öppen utbildning
999 SEK

Jönköpings län, Jönköping
Jämför

Kurs 3 i 1 MDA & Derma F Gold & Portömning

Tumba Lipokliniken

MDA & Derma F Gold & Portömning Vi lär dig allt du behöver kunna för…
Öppen utbildning
Kundanpassat Jönköpings län, Jönköping
Jämför

Kemisk peeling

Tumba Lipokliniken

Kurs kemisk peeling 240 min, 1.900 kr  ink moms Vill du lära dig mer om AHA…
1 dag
Öppen utbildning
1900 SEK

Jönköpings län, Jönköping
Jämför

Klassisk Ansiktsbehandling

Tumba Lipokliniken

Kurs Klassisk Ansiktsbehandling 540 min , 5.000,00 kr Tumba Lipokliniken har utbildat över 250 terapeuter sedan…
1 dag
Öppen utbildning
5000 SEK

Jönköpings län, Jönköping
Jämför
Visa fler utbildningar från Tumba Lipokliniken


Fler utbildningar vi tror passar dig