Sankt Jörgen Park Golfacademy

Grönt kort

Utbildningsform

Kurser

Längd

2 dagar

Start

Löpande

Takt

Heldagar

Pris

2400 SEK

Ämnesområde

Golf

Upplägg

Kurser

Ort

Göteborg
Västra Götalands län

Omdöme

0/5 baserat på 0 recensioner
Lämna ett omdöme!

Golfkurs, grönt kort

Sankt Jörgen Park Golf Club är auktoriserade av Svenska Golfförbundet för att anordna nybörjarutbildningar, så kallade grönt kortkurser. Ända sedan anläggningen startade 1991 har vi på S:t Jörgen anordnat grönt kortkurser. Hos oss får du lite mer!

Helgkurs för nybörjare i golf

På Sankt Jörgen tycker vi att det är viktigt att du som ny golfare får mer än på andra klubbar. Därför har vi kvar teoriutbildningen då den är väldigt viktig för alla golfare. Utan teoribiten kommer du känna dig vilsen ute på banan. Vi har 6 h teori med utbildade instruktörer som guidar dig in i golfens olika termer. I avgiften ingår dessutom lunch båda dagarna så att du ej behöver tänka på mat. Dessutom får du kaffe och fralla vid samlingen första dagen.

Vad kostar en golfkurs?

Priset för grundutbildningen är 2400:-

Då ingår: 9 h praktik, 6 h teori, hyra av utrustning, kursmaterial, lunch på lördag och söndag samt kaffe och fralla Lördag morgon och kaffe under teoripassen.

Vid introduktionen får kursdeltagaren all kurslitteratur. Häri beskrivs vilka krav som ställs för att du skall bli godkänd för spel på banan.

Vår ambition är att det skall vara enkelt att börja spela golf, välj därför vår grundkurs i golf.

När har du grönt kort?

Efter avslutad kurs ska du gå ”fadderrundor” med någon som har officiellt hcp. Du spelar från 150- metersmarkeringen (röd tee på par 3 hålen). Du ska sedan lämna in scorekort där du har spelat minst 9 hål och erhållit minst 18 poäng.

På hålen har du 3 slag extra för att erhålla 2 poäng. Det betyder att du ska håla i på 6 slag för att få två poäng. Hålar du i på 5 slag så får du 3 poäng o.s.v. Då har du HCP 54, dvs: Grönt kort. Sedan ska du fortsätta spela på banan, och försöka nå hcp 36, och då har du officiellt hcp och är en riktig golfare, som kan börja spela på alla banor. När du nått 54 ska du börja spela från röd tee, då följer man slopetabellen, som anger hur många slag du får på hålen.

Kursbeskrivning

Övervägande delen av våra medlemmar började sin golfkarriär med en av klubbens nybörjarkurser. Det tycker vi är bra. Då vet vi att de fått en gedigen grundutbildning samt att de lärt känna klubbens avspända mentalitet. Alla kursdeltagare får möjlighet att bli medlem i Sankt Jörgen Park Golf Club.

Målsättning

Målsättningen är att våra kursdeltagare skall få en grundutbildning som, med individuellt anpassad påbyggnadsträning, gör att de klarar kraven för att få spela på banan, så kallade fadderronder. Det är ett bevis på att man har vissa nödvändiga grundkunskaper för att erhålla grönt kort.

En annan målsättning är att utbildningen skall inspirera till att fortsätta sin utveckling till att bli riktigt duktiga golfspelare.

Kursens omfattning och upplägg

Varje kurs omfattar fem lektionstillfällen, uppdelade i praktik- och teoripass.
Om du vill ta mer lektioner finns påbyggnadspaket som är anpassade efter kunskapsnivå.
Våra fina övningsområden får användas för egen träning av deltagare i nybörjarkurserna. Dock måste kort eller polletter till drivingrange köpas.

Sätt ihop din egen nybörjarkurs

Numera kan du också sätta ihop din egen utbildning. Du kan köpa teoriutbildningen separat och ett träningspaket, innehållande 10 privatlektioner, av en av våra instruktörer. På så sätt kan du anpassa din nybörjarkurs till tider som bäst passar dig.

Kontakt och mer information!

För frågor, anmälan eller mer information – skicka en intresseanmälan! Du får direkt kontakt med kursansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Sankt Jörgen Park Golfacademy

Golfkurser på Sankt Jörgen

Sankt Jörgen Park Golfacademy är samlingsnamnet på vårt unika utbildningscenter. Det innefattar drivingrange, studio, testcenter, shop, puttinggreen samt närspelsområde med korthålsbana.

Golfkurser för alla

Vi är stolta över att Sankt Jörgen Park är en anläggning med mycket golfträning- och utbildningsmöjligheter. Vi har självklart också våra populära junior- och elitträningar samt nybörjarkurser. Till detta görs också en satsning på de som inte än hunnit klara av att få officiellt handicap.

Auktoriserade av Svenska Golfförbundet

Sankt Jörgen Park Golf Club är auktoriserade av Svenska Golfförbundet för att anordna nybörjarutbildningar, så kallade grönt kortkurser. Ända sedan anläggningen startade 1991 har vi anordnat grönt kortkurser.

Garanterat medlemskap

Varje år lockar kurserna ett hundratal nya entusiaster som lär sig golfens A B C. Flertalet av dessa väljer sedan att bli medlemmar i klubben. När du har genomgått en nybörjarutbildning hos oss är du alltid garanterad medlemskap i klubben.

Vi tycker det skall vara enkelt att börja spela golf.

Kontakt och mer information

För frågor, anmälan eller mer information – skicka en intresseanmälan! Du får direkt kontakt med Klubbansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Fler utbildningar från Sankt Jörgen Park Golfacademy

Utbildaren har inga fler kurser

Liknande utbildningar

Inga liknade utbildningar hittades.

Skickar...

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, har frågor eller vill boka. Sankt Jörgen Park Golfacademy hör av sig inom kort! En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

  Kontaktuppgifter

  Adress

  Sankt Jörgen Park Golfacademy
  Knipplekullen 8-10
  417 49 Göteborg

  Telefon (visa nummer)

  Besök webbplats

  Omdömen

  Kursen saknar omdömen

  Skickar...

  Lämna ett omdöme

  12345 (0/5)

  Fler utbildningar från Sankt Jörgen Park Golfacademy

  Utbildaren har inga fler kurser

  Liknande utbildningar

  Inga liknade utbildningar hittades.