Stresshantering och personlig utveckling för företag | studier.se
Sök ny kurs

Stresshantering och personlig utveckling för företag

Pingh Management

Sammanfattning

Utbildningsform: Kompetensutveckling

Ämnesområde: Mindfulness & Stresshantering, Personlig & Individuell utveckling

Utbildningstyp: Företagsanpassat, Workshop, Öppna utbildningar

Ort: Distans

Start: Löpande

Pris: 5 995 SEK

Betyg: 5/5 Baserat på 2 recensioner

Lämna ett omdöme!

Stresshantering och personlig utveckling

Pinghs utbildning i stresshantering ger dig kunskap, insikter och verktyg för att varaktigt bryta med stressen i din vardag. Den tar dig till en uppgraderad version av dig själv!

Vi lever i en tid med allt snabbare tempo och mindre tid till att låta hjärnan tänka i sina egna banor. Stress är en naturlig del av livet och förmågan att hantera den livsviktig.  

För att förstå oss själva i vårt sammanhang, i det liv vi lever just nu, behöver vi reflektera över hur vi har det både på arbetet och privat. I alla delar av våra liv. Med våra kollegor, kunder, vänner, bekanta och familj. Och med våra egna kroppar. 

Det är i kroppen vi märker hur vi har det. Den är vår kompass.

I den här utbildningen lär du dig att lita på det du upplever och därigenom minska din stress. Du får kunskap om vad som stressar dig och lär dig förebygga och hantera stress. Vi tillåter oss att litet i taget, i lugn takt, uppleva och förstå oss själva och livet mer. 

Du övar upp din förmåga att förstå dina egna reaktioner och sakta blir det mer och mer naturligt för dig att känna ditt känsloläge och hur du mår. Du lär dig vad som får dig att må bra och var dina gränser går för det som dränerar dig på energi. 

Genom att vara mer förstående, förlåtande och accepterande med dig själv blir du ödmjukare, både mot dig själv och andra. Du mår helt enkelt bättre!

Till slut vet du hur du ska hantera stress och det som händer för att skapa ditt eget inre lugn. Du lär dig med kroppsminnet och det blir hållbart för livet, precis som att lära sig cykla.

Du blir kort och gott en uppgraderad version av dig själv!

Pinghs utbildning i stresshantering 

Antal deltagare: 6–12 personer

Tid: Utbildningarna genomförs enligt överenskommelse. Datum för öppna utbildningar finns på Pingh Managements Facebook-sida.

Plats: Utbildningen är helt digital och genomförs via Zoom.

Kostnad: 5 995 kr exklusive moms per del och deltagare.

Utbildning i fyra delar

Pinghs utbildning i stresshantering är uppbyggd i fyra delar som successivt ökar din kunskap om stress, hur den påverkar just dig och hur du kan hantera den. 

Utbildningsmetoden bygger huvudsakligen på gestaltterapi.

Varje del är fristående och kan genomföras separat. Den allra bästa och mest långvariga effekten får du av att genomföra alla fyra delarna. 

Varje del pågår under fem veckor och varje vecka deltar du i digitala workshops under totalt två timmar. 

Utbildningen inleds med ett individuellt samtal där du får hjälp att formulera ditt mål. Därefter träffas vi i grupp med 6 – 12 deltagare i ett antal digitala workshops. 

Under utbildningens gång varvas övningar som vi antingen gör tillsammans under workshopen eller som du gör själv efteråt. 

Mellan varje workshop väljer du ut något att fokusera och öva på till nästa gång. I varje del ingår cirka en timmes individuell handledning.

Innan det är dags för den fjärde och sista delen av utbildningen gör vi en paus på två till tre månader. Sen träffas vi på Zoom för en uppföljning och repetition av hela utbildningen. På så sätt bäddar vi för att dina kunskaper, vanor och insikter sitter kvar för all framtid.

Innehåll

Del 1 – Grunden
Sammanhang, Acceptans, Återhämtning, Kroppen och Hjärnan

I den första delen av utbildningen får du en grundläggande förståelse för hur du fungerar och agerar under stress. Temat är din nuvarande situation och hur du kan börja gå mot en tillvaro där du mår bättre och känner dig mer fokuserad och kreativ. Du gör ett test för att se var din stressnivå ligger och vi pratar om hur det kopplar till ditt beteendemönster. 

Vi går översiktligt igenom vad stress innebär för kroppen, hjärnan, ditt beteende och dina tankar. Vi går även på en grundläggande nivå igenom vad din kropp behöver när det gäller återhämtning, näring och träning. 

När du är klar med del 1 och de första fem veckorna av utbildningen har du lärt känna din egen stress. Du har också fått några verktyg för att bättre kunna hantera den i olika situationer.

Del 2 – Fördjupning av del 1 samt Nervsystemet, Beteendemönster och Anknytningsteori

Den andra delen av utbildningen bygger vidare och fördjupar kunskaperna från den första delen. Dessutom lär vi oss om nervsystemet, beteendemönster och anknytningsteori. De är alla viktiga byggstenar för att förstå hur du kan förebygga och hantera stress.  

När du är klar med del 2 har du fördjupat din förståelse för dina stressfaktorer och hur du på bästa sätt kan hantera stress. Vid det här laget börjar du på ett naturligt sätt ta hjälp av din ökade medvetenhet om hur stress påverkar dig och känns i kroppen. 

Del 3 Fördjupning av del 1 och 2 samt Förhållningssätt och Självmedkänsla

I den tredje delen fortsätter vi att repetera och fördjupa kunskaperna från de två första delarna så att allt sitter starkt integrerat i dig. Vi bygger också på med ny kunskap och förståelse för hur ditt förhållningssätt påverkar. Målet är att öka din självmedkänsla, något som gör livet enklare och mer lustfyllt. Varje deltagare gör också en plan för tiden fram till uppföljningen, den fjärde och avslutande delen av utbildningen. 

När du är klar med del 3 har du all nödvändig kunskap och alla verktyg du behöver för att förebygga och hantera stress. 

Del 4 Uppföljning och repetition 

Den fjärde och avslutande delen bokar vi in två till tre månader efter den tredje delen. Vi gör en återblick för att se var du befann dig innan utbildningen startade och hur ditt mål formulerades. Vi tar fasta på var du befinner dig nu och reflekterar över vad som har förändrats till det bättre. Vi tittar på dina insikter och nya reflektioner. Vi repeterar, gör fler övningar och sammanfattar vad du nu har med dig i livet och hur du nu kan hantera stress i ditt liv. 

När du är klar med hela utbildningen har du med kroppsminnet lärt dig hur du ska hantera stress och det som händer i ditt liv med ett bibehållet inre lugn. På så sätt sitter dina nya insikter och beteenden kvar för livet. 

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Pingh Management

Välkommen till Pingh Management!

Utgångspunkten för dig och ditt deltagande är du, både på mina föreläsningar, workshops och i mina kurser. Du och din egen situation. Ditt fokus är hela tiden du själv. Du ger dig själv möjligheten att få nya insikter och lärdomar i utbytet av reflektioner med övriga deltagare.

Mina tjänster

bygger på den metod jag utarbetat för allt mitt arbete. Både på en föreläsning, en workshop eller en kurs så arbetar jag med en blandning av fakta och övningar och vi hinner pröva och känna på så pass mycket att du har någonting med dig hem som du kan fortsätta öva på hemma. Mitt mål är att du ska få hjälp, mer eller mindre beroende på vad du deltar i, att hantera din egen stress.

Med övningar menar jag att vi prövar olika saker tillsammans eller var och en för sig och att vi sedan bjuder in varandra i våra reflektioner och funderingar. När vi bjuder in och delar med oss så lyssnar vi i första hand på varandra. Vi lyssnar och funderar och vi kan även bygga på en annans reflektion, dvs. det en person säger kan få dig att tänka vidare på något. Eller till och med göra en härlig insikt!

Workshops i olika format

En workshop har alltid ett eller flera teman, innebär oftast en blandning av fakta och övningar och kan pågå från en timme till flera heldagar. Det kan handla om fakta som hur hjärnan fungerar, hur kroppen påverkas och hur vi enkelt kan ta hand om oss själva på ett bra sätt. Med övningar menar jag att vi prövar olika saker tillsammans eller var och en för sig och att vi sedan bjuder in varandra i våra reflektioner och funderingar över vad vi har upplevt. När vi bjuder in och delar med oss så lyssnar vi både på varandra och på oss själva. Vi lyssnar och reflekterar och vi kan även bygga på en reflektion, dvs. det en person säger kan få dig att tänka vidare på något. Eller till och med göra en härlig insikt!

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Utbildare Utbildning Längd/Typ Pris Ort Jämför

Boosta din stress-immunitet! - Företagsanpassat

Pingh Management

Det här är en mini-kurs Det här är en oerhört komprimerad variant av utbildningen Stresshantering…
Företagsanpassat
3 995 SEK

Distans, Rikstäckande
Jämför

Arbetsgruppens kreativitet för företag - Teambuilding

Pingh Management

Arbetsgruppens kreativitet Den här workshopserien har jag tagit fram efter att jag i november 2020…
Företagsanpassat
3 995 SEK

Distans, Rikstäckande
Jämför

Genom att fylla i formuläret ger vi dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.

Utbildningsanordnaren kontaktar dig direkt. Inom 2 timmar ska de ha hört av sig till dig med den information du vill ha.

En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

Kontaktuppgifter

  • Adress
  • Pingh Management
  • Tullinge

Lämna ett omdöme (NYHET!)


Omdömen

Fotograf Claudia Fried

Betyg på kursen som helhet: 5/5

Jag har dels gått Ingers NUR kurs och det var MYCKET bra och lärorikt. Jag fick med mig många verktyg som jag använder i mitt dagliga liv, både privat och i arbetslivet för att hantera och undvika stress. Jag har dessutom regelbundna samtal med Inger, vid behov och under stressigare perioder, som har blivit livsviktiga för mig och är extremt värdefulla. Jag rekommenderar Inger och Pingh Management mycket varmt.

Petra

Betyg på kursen som helhet: 5/5

Jag gick NUR-kursen våren 2020 och kan varmt rekommendera den. Jag, som varit nära väggen för 6 år sedan, lärde mig att känna igen min stress innan den får grepp om mig. Jag upplevde också att jag genom kursen fick mer fokus och energi eftersom jag nu vet vad som tog energi tidigare.

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande kurser!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer. Pingh Management hör av sig inom kort!

Genom att fylla i formuläret ger vi dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.

Utbildningsanordnaren kontaktar dig direkt. Inom 2 timmar ska de ha hört av sig till dig med den information du vill ha.

En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande kurser!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Fler utbildningar från Pingh Management

Utbildare Utbildning Längd/Typ Pris Ort Jämför

Boosta din stress-immunitet! - Företagsanpassat

Pingh Management

Det här är en mini-kurs Det här är en oerhört komprimerad variant av utbildningen Stresshantering…
Företagsanpassat
3 995 SEK

Distans, Rikstäckande
Jämför

Arbetsgruppens kreativitet för företag - Teambuilding

Pingh Management

Arbetsgruppens kreativitet Den här workshopserien har jag tagit fram efter att jag i november 2020…
Företagsanpassat
3 995 SEK

Distans, Rikstäckande
Jämför
Visa fler utbildningar från Pingh Management


Fler utbildningar vi tror passar dig