Sök ny kurs

Företagsanpassad ledarskapsutbildning

Riddez Konsultation AB

Sammanfattning

Utbildningsform: Kompetensutveckling

Ämnesområde: Chef & Ledarskap

Utbildningstyp: Företagsanpassat

Ort: Rikstäckande, Stockholm

Längd: 1 dag

Start: Löpande

Pris: Kundanpassat

Ledarskapsutbildning med presentationsteknik

Företagsanpassad ledarskapsutbildning.

I kursen för ledarskapet tar vi även upp frågor kring identitet och rollen som ledare. Hur separerad är du från denna roll och vilka motiv är drivkraften bakom dina beslut på jobbet? Kan du vara närvarande i dina möten med olika människor utan att bli utmattad?

Michel har lång erfarenhet av ledarskapsutbildningar och samtliga erbjudanden kan anpassas för detta ändamål.

Kommunikationen i ditt ledarskap

Ledare tar många beslut och hamnar ibland i dilemman. Ofta utgör dilemman intressanta delar av berättelser även om de inte är lika angenäma i verkligheten.
I konsten pratar man om ”Value Studie” för att skapa tredimensionella bilder i stilleben etc. Det går att översätta till värderingar.

Vilka värderingar är överordnade andra? Hur tar du dina beslut?

Hur håller du minnesvärda bra presentationer internt eller externt med avsedd effekt hos dina mottagare? Hur personlig ska du vara och var är skillnaden mellan att bli privat?

Kursinnehåll

Innehållet i ledarskapskursen utgår från kurserna i presentationsteknik då kommunikationen är A och O.

Vi lyfter bland annat:

 • att strukturera en presentation för att uppnå intresse och nyfikenhet hos medarbetare och publik.
 • att använda konkreta nycklar som fångar utan att du behöver bli mer ”karismatisk” än du redan är.
 • att ta fram din egen personlighet i din kommunikation, just för att vi inte fokuserar en sekund på detta.

Vi frågar oss bland annat:

 • Hur skapas autentisk samhörighet med dina lyssnare?
 • Vad har jag för idéer kring uppgiften och hur påverkar det resultatet.
 • Hur du kan göra dina presentationer känslomässiga. Förstå ditt motiv för varje specifik presentation samt vilken effekt du vill ha på dem som lyssnar.

För t.ex. chefer och ledare innebär ofta ledarskapet att framträda internt eller externt. En del är bekväma med detta, andra inte. Många gånger underskattar man värdet av att behärska kunskapen och tekniken som ligger bakom gripande tal, vilket gör att detta får en väldigt låg prioritering i förhållande till andra frågor. I andra fall har man aldrig förstått att det finns en gedigen praktisk kunskap i detta, som är helt oberoende av medfödd karisma och bekvämlighet framför publik.

Chefer, mellanchefer och ledare

Kurserna lär ut hur man håller, underhållande, belysande och inspirerande presentationer, oavsett om de handlar om att förmedla visioner, nya insikter, idéer eller kunskap, skapa engagemang, förtroende, eller förmedla värderingar och vem man är och vad man står för som ledare.

Affärspresentationer som presenteras med analyser i siffror och diagram på Powerpoints, driver fram affärstänkande och borrar rakt igenom spekulationer och myter när det gäller fakta. Men de leder ändå inte rakt in till lyssnarnas hjärta. Det gör endast bra berättelser och autentisk personlig kontakt.

”Inte ännu en kurs i retorik”

Den vänder sig till både de som förmedlar sig via tal som skrift. Detta är inte ännu en kurs i klassisk retorik. Jag utgår från scenen, filmen och konsten för att lära ut hur man skapar dynamiska och underhållande presentationer.

OBS. Kursen handlar inte i huvudsak om begreppet ”Storytelling i affärsvärlden” som har blivit en ny form av marknadsföring. (Detta är ofta historier som berättas och återberättas och integrerar människorna i företagets kultur och syftar till att stärka varumärket.)

Jag analyserar snarare den kreativa process som ligger bakom riktigt bra tal och skriftliga presentationer, genom att exemplifiera olika framgångsrika professionella kreatörer, konstnärer och deras konstverk.

Målgrupp

Företag som vill skapa minnesvärda presentationer/föreläsningar/tal.

Utbildningsinformation

Datum: Företagsanpassade kurser kan bokas för 1 eller 2 dagar. Dessa kan också delas upp i halvdagar. Det finns också längre upplägg och paket på 6 dagar under ett halvår eller år. Dessa företagsanpassade kurser är rikstäckande. Kontakta oss för att skräddarsy en kurs.

Plats: Nacka, Stockholm.

Ordinariepris: 12 500 ex moms, rabatterat pris: 10 900 ex moms.
Lunch för båda dagarna samt fika, förmiddag och eftermiddag ingår.

”Måla med svart eller vitt men aldrig med grått”

Boken ” Måla med svart eller vitt men aldrig med grått” ingår i kursen. En bok om framgångsrik kommunikation av Michel Riddez . Tidningen Elle utnämnde den till en av tolv självhjälpsböcker 2017 som verkligen hjälper på riktigt”.

Kontakt och mer information

För frågor, anmälan eller mer information, skicka en intresseanmälan. Du får direkt kontakt med Michel som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Riddez Konsultation AB

Kurser i presentationsteknik Michel Riddez

Företagsanpassade utbildningar inom presentationsteknik, samt teamutveckling för arbetsgrupper, ledningsgrupper och team som syftar till en djupare förståelse för vilka drivkrafter som kan finnas i team.

Michel Riddez är skådespelaren som håller unika kurser i presentationsteknik. Han utgår från scenen, filmen och konsten för att lära ut hur man skapar personliga, oförutsägbara, dynamiska och underhållande presentationer.

Kursutbud

Alla kurser riktar sig mot företag.

 • Presentationsteknik – Konsten att hålla föredrag, del 1
 • Presentationsteknik – Konsten att hålla föredrag, del 2
 • Företagsanpassad ledarskapsutbildning
 • Teamutveckling med konsten som verktyg

Sagt av tidigare deltagare

Kurserna har varit mycket populära och uppskattade genom åren, då deltagarna får träning och personlig coaching i att strukturellt bygga ett spännande manus, förhålla sig till detta, till sin publik och till sig själva i alla situationer då de möter denna publik. Kurser som skiljer sig väsentligt från den uppsjö kurser som finns i Presentationsteknik och Retorik och lämnar ett starkt känslomässigt avtryck. Idag skriver och producerar Michel även egna filmer och filmmanus.

”Finns ingen bättre inspiratör och tränare i berättelsens konst!”

”Michel Riddez är ett proffs som tar ett helhetsgrepp kring att presentera både sig själv och de budskap jag vill framföra. Hans förankring kring det sceniska och strukturer är mycket givande.. Kan varmt rekommendera honom.”

”Michel har en förmåga att få deltagarna att utsätta sig utan att skämmas. Han är engagerad och hängiven. Hans feedback är skarp och ärlig, alltid med värme.

”The training was different than what expected and that’s why excellent! Contrast practicing was very good.”

”Michel had a different way of guiding us through the subject and I found it interesting. I will definitely use his technique in the future.”

Om Michel Riddez

Riddez började studera vid Teaterhögskolan i Göteborg i mitten av 80-talet. (Numera Högskolan för scen och musik).

Hans intresse för skådespelarprocessen, både som skådespelare och pedagog på en egen privat skådespelarutbildning, fick honom att gå vidare till studier i strukturell analys. Detta ledde till att han började ha egna unika kurser i presentationsteknik med utgångspunkt från olika konstnärliga discipliner. Riddez riktar sig direkt till dig, vare sig du arbetar inom näringslivet, är konstnärlig utövare eller bara nyfiken på vad som får en muntlig presentation att bli oförglömlig.

Riddez har också skrivit manus till en prisbelönt novellfilm, har därefter skrivit långfilmsmanus och arbetar nu med en teaterpjäs.

”Måla med svart eller vitt men aldrig med grått”

Boken ”Måla med svart eller vitt men aldrig med grått” av Michel Riddez ingår i kurserna i presentationsteknik och ledarskapsutbildningen.

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning, på riddezkonsultation.se eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med Michel som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Utbildning Längd/Typ Pris Ort Spara Jämför

Presentationsteknik - Konsten att hålla föredrag, del 1

Riddez Konsultation AB

Presentationsteknik, första delen Företagsanpassad kurs i presentationsteknik. I denna kurs i presentationsteknik får alla deltagare…
1-2 dagar
Företagsanpassat
Kundanpassat Rikstäckande, Stockholm
Läs vidare
Jämför

Presentationsteknik - Konsten att hålla föredrag, del 2

Riddez Konsultation AB

Presentationsteknik, andra delen Företagsanpassad kurs i presentationsteknik. I denna fortsättningskurs arbetar vi enbart med aktuella…
1-2 dagar
Företagsanpassat
Kundanpassat Rikstäckande, Stockholm
Läs vidare
Jämför

Teamutveckling med konsten som verktyg

Riddez Konsultation AB

Låt konsten bli ett verktyg för teamutveckling Företagsanpassad utbildning i teamutveckling för arbetsgrupper, ledningsgrupper och team…
Anpassat
Företagsanpassat
Kundanpassat Rikstäckande, Stockholm
Läs vidare
Jämför

Genom att fylla i formuläret ger vi dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.

Utbildningsanordnaren kontaktar dig direkt. Inom 12 timmar ska de ha hört av sig till dig med den information du vill ha.

En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

Kontaktuppgifter

 • Adress
 • Riddez Konsultation AB
 • Junkervägen 4
 • 132 45 Saltsjö-Boo

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Gör din förfrågan på 30 sekunder. Ta del av 3 liknande utbildningar inom 12 timmar.

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Gör din förfrågan på 30 sekunder. Ta del av 3 andra utbildningsförslag inom 12 timmar.

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande kurser!

Gör din förfrågan på 30 sekunder. Ta del av 3 andra kursförslag inom 12 timmar.

Sätt igång!

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer. Riddez Konsultation AB hör av sig inom kort!

Genom att fylla i formuläret ger vi dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.

Utbildningsanordnaren kontaktar dig direkt. Inom 12 timmar ska de ha hört av sig till dig med den information du vill ha.

En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Gör din förfrågan på 30 sekunder. Ta del av 3 liknande utbildningar inom 12 timmar.

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Gör din förfrågan på 30 sekunder. Ta del av 3 andra utbildningsförslag inom 12 timmar.

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande kurser!

Gör din förfrågan på 30 sekunder. Ta del av 3 andra kursförslag inom 12 timmar.

Sätt igång!

Fler utbildningar vi tror passar dig