RFSL Utbildning

HBTQI-Certifiering

Utbildningsform

Kompetensutveckling

Längd

Anpassat

Start

Löpande

Ämnesområde

Arbetsmiljö, Personlig & Individuell utveckling, Social arbetsmiljö, Teamutveckling

Upplägg

Företagsanpassat, Workshop

Ort

Flera orter (5 st)

Omdöme

0/5 baserat på 0 recensioner
Lämna ett omdöme!

Fyll i formuläret för att boka direkt eller komma i kontakt med utbildaren!

Hbtqi-certifiering

Att få vara sig själv borde vara en självklarhet för alla, tyvärr ser verkligheten annorlunda ut. En hbtqi-certifiering är ett sätt att förändra det genom att öka er kunskap, förbättra er arbetsmiljö och samtidigt säkra ett bättre bemötande av era målgrupper. Det handlar om mänskliga rättigheter i vardagen.

Varför hbtqi-certifiering?

Att vara hbtqi-certifierad är en kvalitetsstämpel. Ett hbtqi-certifikat skickar en tydlig signal till omvärlden att ni i er verksamhet arbetar strategiskt för att synliggöra och utmana de föreställningar och normer som kan leda till att människor behandlas ojämlikt. På RFSL vet vi att många hbtqi-personer aktivt söker sig till verksamheter som är hbtqi-certifierade när de vill komma i kontakt med det offentliga eller köpa tjänster.

En hbtqi-certifiering är också positivt i ert interna arbete. Ni säkrar en arbetsmiljö som är mer inkluderande för fler och ni blir en attraktivare arbetsgivare, både för hbtqi-personer och andra, när ni visar att ni tar frågor om mänskliga rättigheter på allvar. En certifiering bidrar till att ni får tryggare medarbetare med möjlighet att utnyttja sin fulla potential. Genom att hbtqi-certifiera verksamheten säkerställer ni också att ni arbetar enligt mål 10 och 16 i Agenda 2030.

En flexibel och tillgänglig process

Alla arbetsplatser är olika. Därför är vägen fram till ett hbtqi-certifikat inte likadan för alla. Beroende på hur er verksamhet är organiserad och vilka förkunskaper ni har anpassar vi utbildning och process så att den ska matcha era behov, önskemål och förutsättningar. Arbetsprocessen löper i två parallella spår – utbildning och förändringsarbete.

Hbtqi-certifieringen leds av RFSL:s erfarna utbildare och processledare. Vi arbetar nära er verksamhet under alltifrån 2 månader till upp till ett år.

Exempel på hur en certifieringsprocess kan gå till:

 • Vi börjar med ett uppstartsmöte med er ledningsgrupp.
 • Ni bildar en arbetsgrupp som har extra ansvar för processen och samarbetar nära med utbildare från RFSL.
 • Tillsammans gör vi en grundlig inventering av era behov och utvecklingsområden.
 • Ni får definiera ert övergripande syfte och era önskade mål med certifieringen.
 • Därefter lägger vi upp en plan för hur vi ska nå era mål.
 • Vi ger er den utbildning och de verktyg ni behöver för att nå hela vägen fram. Utbildningen blandar föreläsningsmoment med interaktiva workshops och webbutbildningar.
 • Arbetsgruppen driver arbetet med att ta fram en handlingsplan anpassad efter er verksamhet. Våra utbildare stöttar arbetsgruppen i denna process.
 • Handlingsplanen gäller för tre år framöver, vilket också är den tiden som hbtqi-certifikatet är giltigt. Efter tre år blir er arbetsgrupp kallad till en omcertifierings-workshop där ni får stöd i att uppdatera handlingsplanen för de kommande tre åren.

Certifiering ger konkreta verktyg för likabehandling

Hbtqi-certifieringen tar utgångspunkten i normer kring kön och sexualitet och hbtqi-frågor, men vår metodik innefattar både ett normkritiskt och intersektionellt perspektiv. Under utbildningen diskuterar vi normer kopplat till alla diskrimineringsgrunder, som etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, kön, könsöverskridande identitet och uttryck, religion, sexuell läggning och ålder. Vi guidar er till ett mer normkritiskt perspektiv, en godare arbetsmiljö och ett bättre bemötande. Målet är att skapa en miljö där alla känner sig inkluderade och välkomna.

Hbtqi-certifieringens mål

Efter avslutad hbtqi-certifiering ska alla medarbetare ha fått en ökad kunskap om hbtqi, normer och hbtqi-personers livsvillkor samt ha förhållningssätt för ett inkluderande bemötande. Och er organisation ska ha påbörjat ett förändringsarbete för en öppen och inkluderande arbetsmiljö, samt ett välkomnande bemötande av besökare, kunder och samarbetspartners utifrån ett hbtqi-perspektiv.

Blended learning eller helt digitalt

Hbtqi-certifieringen består av webbaserade moment där era medarbetare enskilt genomgår utbildningsmoduler på en tid som passar dem, varvat med utbildning och workshops som sker på plats hos er. Det är även möjligt att genomföra certifieringen helt digitalt. Vi ligger i framkant inom digitalt lärande och vår hbtqi-certifiering i digitalt format håller hög kvalitet och har nöjda kunder. Läs mer om hur en digital utbildning med oss går till.

Varför certifiering hos RFSL?

När man ska prata om viktiga frågor ska man prata med någon som vet. Vår kunskap bygger på 70 års erfarenhet av att arbeta med hbtqi-personers rättigheter och livsvillkor, i Sverige och världen. RFSL var pionjärer i att introducera normkritik i Sverige och är idag Sveriges största aktör när det kommer till kompetensutveckling inom hbtqi och inkludering.

Vi lanserade hbtqi-certifieringen 2008 och och var först ut med konceptet. Genom åren har vi hbtqi-certifierat över 550 verksamheter och utvecklat en metodik som gör skillnad. RFSL:s hbtqi-certifiering är visserligen en omfattande process, men den lägger grunden för ett långsiktigt arbete och en garanti för att ni arbetar för mänskliga rättigheter i vardagen.

Känns en hbtqi-certifiering som ett för stort steg för er just nu?

Vi erbjuder även föreläsningar, skräddarsydda utbildningar, utbildningskoncept riktade till chefersamt annan konsulthjälp. Erfarenheterna från de uppdrag vi bedrivit sedan start har gett oss både spetskompetens och bredd. Kontakta oss så tar vi fram ett koncept som fungerar för just er verksamhet.

RFSL Utbildning

RFSL

Välkommen till RFSL Utbildning!

RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, är en ideell organisation som grundades 1950. RFSL:s målsättning är att samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter ska gälla för hbtq-personer som för alla andra i samhället.

RFSL arbetar lokalt, nationellt och internationellt och är en ständigt växande organisation med cirka 7000 medlemmar och 36 avdelningar spridda över Sverige.

RFSL bedriver en mängd olika verksamheter och projekt. Till exempel har RFSL en stödmottagning, en utbildnings- och certifieringsverksamhet, verksamheten Newcomers (en stödgrupp och mötesplats för nyanlända i Sverige) och en enhet som arbetar särskilt med hiv och hälsa. RFSL:s internationella arbete är också omfattande och vi samarbetar med med hbtq-organisationer i till exempel Sydafrika och Indonesien. RFSL arbetar därutöver med löpande politisk påverkan och opinionsbildning.

På avdelningsnivå är RFSL en social mötesplats, där medlemmar kan delta i olika aktiviteter, såsom föreläsningar, cafékvällar, pridefiranden och workshops.

Utbildning

RFSL har gedigen erfarenhet och bred kompetens inom en mängd olika områden. Vi skräddarsyr utbildningar för att passa verksamheter med olika typer av inriktningar.

HBTQI – Certifiering
Alla verksamheter tjänar på att bli mer inkluderande, vare sig det rör sig om offentlig eller privat sektor. Att genomföra en HBTQI-certifiering är ett strukturerat och målmedvetet sätt att förbättra såväl arbetsmiljö som bemötande. Här ser du en komplett lista över alla verksamheter som certifierats av RFSL.

Mer information och kontakt

För frågor, anmälan eller mer information – läs mer på respektive utbildning eller skicka en intresseanmälan. Du får genom en intresseanmälan direkt kontakt med utbildningsansvarig som återupptar kontakten via mail eller telefon inom kort.

Fler utbildningar från RFSL Utbildning

Visar 1 till 2 av 2

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

HBTQI för chefen

RFSL Utbildning

Kompetensutveckling
Öppen utbildning
Löpande
Distans
Rikstäckande
Stockholm
-

Webbutbildning med hbtqi-fokus

RFSL Utbildning

Kompetensutveckling
Anpassat
Distans
395 SEK

Liknande utbildningar

Visar 1 till 10 av 276

Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

Byggarbetsmiljösamordnare BAS-P och BAS-U – Grund

Trainor

Kompetensutveckling
1 dag
Företagsanpassat
Öppen utbildning
Löpande
Flera orter (6 st)
6200 SEK

Livsbalans personlig co-active coaching för privatpersoner, 3 till 12 månaders program

JCL Coaching

Kompetensutveckling
Anpassat
Workshop
Öppen utbildning
Löpande
Skurup
Skåne län
3350 SEK

Online 4 veckor Intensiv – Att jobba på distans, Livsbalans & Återhämtning

JCL Coaching

Kompetensutveckling
Anpassat
Företagsanpassat
Webinarium
Löpande
Distans
Skurup
-

Sam i praktiken - Systematiskt arbetsmiljö

Kursakademin

Kompetensutveckling
2 dagar
E-Learning
Öppen utbildning
Löpande
Distans
7 100 SEK

ACT Steg 1-utbildning

Kompetensutveckling
2 år
Kurser
Löpande
Lund
Stockholm
Stockholms län
37 750 SEK

Affärsmannaskap

Borago

Kompetensutveckling
Företagsanpassat
Linköping
Rikstäckande
Östergötlands län
-

Aktivitetsbaserade arbetssätt

iManagement

Kompetensutveckling
Anpassat
Företagsanpassat
Löpande
Distans
Stockholm
0 SEK

Allmän ställningsutbildning 2-9 meter

Dalecarlia Arbetsmiljö

Kompetensutveckling
1 dag
Företagsanpassat
Löpande
Flera orter (5 st)
1 399 SEK

Anbudsgivarskolan

Borago

Kompetensutveckling
Företagsanpassat
Linköping
Rikstäckande
Östergötlands län
-

Arbetsanpassning

Addera Hållbar HR AB

Kompetensutveckling
1 dag
Företagsanpassat
Flera orter (4 st)
3995 SEK

Visa alla 276 kurserna

Skickar...

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, har frågor eller vill boka. RFSL Utbildning hör av sig inom kort! En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

  Kontaktuppgifter

  Adress

  RFSL Utbildning
  Saltmätargatan 20
  113 59 Stockholm

  Telefon (visa nummer)

  Besök webbplats

  Omdömen

  Kursen saknar omdömen

  Skickar...

  Lämna ett omdöme

  12345 (0/5)

  Fler utbildningar från RFSL Utbildning

  Visar 1 till 2 av 2

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  HBTQI för chefen

  RFSL Utbildning

  Kompetensutveckling
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  Rikstäckande
  Stockholm
  -

  Webbutbildning med hbtqi-fokus

  RFSL Utbildning

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Distans
  395 SEK

  Liknande utbildningar

  Visar 1 till 10 av 276

  Utbildare Utbildning Upplägg Start Ort Pris Jämför

  Byggarbetsmiljösamordnare BAS-P och BAS-U – Grund

  Trainor

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Öppen utbildning
  Löpande
  Flera orter (6 st)
  6200 SEK

  Livsbalans personlig co-active coaching för privatpersoner, 3 till 12 månaders program

  JCL Coaching

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Workshop
  Öppen utbildning
  Löpande
  Skurup
  Skåne län
  3350 SEK

  Online 4 veckor Intensiv – Att jobba på distans, Livsbalans & Återhämtning

  JCL Coaching

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Företagsanpassat
  Webinarium
  Löpande
  Distans
  Skurup
  -

  Sam i praktiken - Systematiskt arbetsmiljö

  Kursakademin

  Kompetensutveckling
  2 dagar
  E-Learning
  Öppen utbildning
  Löpande
  Distans
  7 100 SEK

  ACT Steg 1-utbildning

  Kompetensutveckling
  2 år
  Kurser
  Löpande
  Lund
  Stockholm
  Stockholms län
  37 750 SEK

  Affärsmannaskap

  Borago

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Linköping
  Rikstäckande
  Östergötlands län
  -

  Aktivitetsbaserade arbetssätt

  iManagement

  Kompetensutveckling
  Anpassat
  Företagsanpassat
  Löpande
  Distans
  Stockholm
  0 SEK

  Allmän ställningsutbildning 2-9 meter

  Dalecarlia Arbetsmiljö

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Löpande
  Flera orter (5 st)
  1 399 SEK

  Anbudsgivarskolan

  Borago

  Kompetensutveckling
  Företagsanpassat
  Linköping
  Rikstäckande
  Östergötlands län
  -

  Arbetsanpassning

  Addera Hållbar HR AB

  Kompetensutveckling
  1 dag
  Företagsanpassat
  Flera orter (4 st)
  3995 SEK

  Visa alla 276 kurserna