Ekonomikursen Bokföringsveckan | studier.se
Sök ny kurs

Ekonomikursen Bokföringsveckan

Avans

Sammanfattning

Utbildningsform: Kompetensutveckling

Ämnesområde: Ekonomi

Utbildningstyp: Kurser

Ort: Rikstäckande

Längd: 1-8 veckor

Start: VT

Pris: Kundanpassat

Betyg: 0/5 Baserat på 0 recensioner

Lämna ett omdöme!

KONOMIKURSEN BOKFÖRINGSVECKAN

Hej, jag heter Kent Berger och det är jag som utbildar dig i bokföring. Jag har drivit olika företag sedan 1988 och det tog flera år innan jag började bokföra själv. Jag trodde att det skulle vara för svårt för mig så jag lät en bokföringsbyrå sköta allt. När jag väl började sköta detta själv upptäckte jag vad mycket lättare det var att förstå och planera ekonomin. Dessutom hör jag till den lilla skaran som tycker att det är roligt att bokföra. Om du lär dig bokföring från grunden så är det enklare att förstå siffrorna man ser och kan då också fatta relevanta ekonomiska beslut. När du sedan känner att du hellre låter en byrå ta hand om bokföringen för att du vill använda timmarna till annat, så har du då tillräckligt med insikt och kunskaper att du kan diskutera företagsekonomi med byrån.

Denna 5-dagars bokföringskurs vänder sig speciellt till dig som är på väg att starta , eller nyligen har startat eget företag. Motsvarande kurs kostar det 3-dubbla i Stockholm. Du betalar endast 1 000 kr per utbildningsdag.

Kursbeskrivning

I utbildningen får du grundläggande och fördjupade kunskaper i att bokföra både manuellt och via programmet SPCS Administration. Kursen tar upp viktiga saker att ta hänsyn till som företagare som t.ex. regler och planering. Förutom löpande bokföring ger kursen kunskaper i effektiv avstämning, lagar, sortering, rapporter och skattedeklarationer. Teori och genomgångar varvas med övningar under hela veckan. Du får mycket nya kunskaper, ideér och insikter eftersom du studerar i grupp.

Kursmål

Efter genomgången utbildning ska du kunna fakturera kunder och sköta den löpande bokföringen i ett mindre företag. Du ska förstå de ekonomiska sammanhangen och kunna en del lagar och regler som företagare har att rätta sig till. Du ska också kunna betala ut löner och göra enklare personaladministration. Dessutom ska du kunna skriva ut relevanta rapporter samt utföra moms och skattedeklarationer.

Målgrupp

Kursen vänder sig speciellt till dig som ska starta eget, med eller utan tidigare kunskaper i företagsekonomi. Kursen lämpar sig också till dig som vill kunna förstå och analysera ekonomiska rapporter för att fatta viktiga strategiska beslut.

Innehåll

 • Grundkurs i Visma administration 500
 • Ekonomiska begrepp
 • BAS-kontoplanen
 • Bokföringslagen
 • Företagsformer
 • Dag- och huvudbokföring
 • Resultat- och balansrapport
 • Nyckeltal
 • Enkel lönehantering
 • Redovisning av skatter, avgifter och moms
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Fakturering
 • Månadsavstämning balanskonto
 • Många lärorika övningar

Förkunskaper
Inga förkunskaper alls i ekonomi krävs men däremot kunskaper i att använda en dator motsvarande grunddata.

Kursdatum
Kursen är 5 heldagar kl. 09-16 följande datum;

Östersund: 13-17 oktober 2014
Strömsund: 12-16 januari 2015
Sista anmälningsdag: 10 dagar innan kursstart.

Plats: Fagerbacken 28 i Östersund.

Deltagarantal: Minst 6 personer för att kursen ska genomföras.

Specialpris: 5 000 kr per person. moms tillkommer.
Kursmaterial, lunch och fika (Kaffe, te och kaka) ingår i priset.

Anmälan via tfn. 063-57 50 60, 57 50 65 eller via anmälnings- och bokningsformuläret

Betalningsvillkor
Betalning av kursavgift sker i förskott, senast 7 dagar innan kursstart.

Villkor för avbokning: Avbokning är kostnadsfri fram till 7 dagar innan kursstart. Därefter tillkommer 2 500 kr som dras av vid återbetalning av erlagd kursavgift.

Avans

Avans utbildning – genvägen till nya kunskaper

avansAvans är ett lokalt förankrat utbildningsföretag och har bedrivit utbildning i 25 år inom många olika yrkes- och ämnesområden. Det som är vår främsta styrka är vår breda kompetens och att vi bedriver verksamhet professionellt inom de områden vi utbildar i. Från och med 2002 har vi uppdraget att för Östersunds kommun bedriva utbildning inom områdena grafik, media och multimedia.

I pauserna i studierna kan du med enkelhet koppla av i Åres skidbackarna, bara ca 10 mil från Östersund.

 

Kommunal Vuxenutbildning
Information om våra gymnasiala kurser

Från år 2002 har vi uppdraget av Östersunds kommun att erbjuda ett skapligt utbud av gymnasiala kurser inom ramen för kommunal vuxenutbildning. Dessutom kan vi erbjuda platser till de som bor i annan kommun!

I kurskatalogen finns de kurser du kan läsa hos oss. Våra heltidskurser ger mycket goda kunskaper inom ett eller flera yrkesområden. Dessutom finns ett stort urval av fristående kurser som ger kunskaper inom ett visst område och tillhörande programvaror. Alla kurser går att läsa på distans och studietakt samt startdatum kan då bestämmas helt till dina studiemöjligheter och behov.

Att studera hos oss
Oavsett vilken kurs du väljer så kan du delta i de schemalagda genomgångarna i olika programvaror som är antingen för- eller eftermiddagar samt vissa kvällar. Övriga studier kan genomföras hemifrån. Under hela kurstiden har du som deltagare tillgång till vår webbaserade utbildningsplattform där övningar och uppgifter tillhörande kursen/erna kan inhämtas. Där finns också inspelade programgenomgångar för dem som inte kan delta i våra salsgenomgångar och har programmen på sin egna dator.

Alla våra utbildare är mycket kunniga inom de områden de utbildar i och arbetar också professionellt med Webb, reklam och annan grafisk och medial produktion. Detta och deras goda förmåga att kommunicera och lära ut gör att du får en bra utbildning med verklighetsnära övningar och diskussioner och stort utrymme för flexibilitet.

studeraLärartäthet
Ny teknik har medfört ett mer flexibelt lärande där individen har ett stort svängrum gällande val av studietakt och metoder samt interaktiva studieplattformar. Det gör att den fysiska närvaron av en utbildare inte behövs 40 timmar i veckan. Utbildarna finns närvarande de dagar då genomgångar genomförs och övrig tid finns de tillgängliga via e-post, telefon samt vår utbildningsplattform som de för övrigt ständigt uppdaterar och underhåller.

Ansökan till kurser
Om du tillhör Östersunds kommun går du in på LärCentrums ansökningsportal. Där registrerar du dig som studerande för att kunna göra kursansökningar. Bor du i annan kommun, prata med komvux om hur du skall gå tillväga når du ansöker om kurser i annan kommun.

Kompetensutveckling upphör aldrig i en frisk & välmående organisation
Hos oss finns flera möjligheter att välja mellan när du finner det aktuellt med kompetenshöjning.

Företagsutbildningar
Behovs- och företagsanpassade kurser

Avans har sedan starten 1987 hjälpt företag med kompetenskomplettering. Det kan var hela grupper eller enskilda som behöver klä på sig lite mer kunskaper och vi anpassar kurser helt efter behov och förkunskaper.

Hos oss finns flera möjligheter att välja mellan när du finner det aktuellt med kompetenshöjning.

Hos oss kan företag beställa kurser som kan genomföras hos oss i våra kurslokaler eller på arbetsplatsen. Det går också att skapa en distanskurs där vi utnyttjar modern teknik och kan ha både genomgångar live och studera med hjälp av interaktiva kurser eller inspelade genomgångar.

I bland är det både enklare och billigare att behovsanpassa kurser utifrån personalens och ledningens befintliga kunskaper. Genom att vi träffar alla eller hämtar in önskemål via enkäter så kan vi skräddarsy kurser som blir verklighetsnära och kopplade till arbetsplatsen.

lärandePrivatundervisning
Under de senaste åren har vi erbjudit företag och privatpersoner privatundervisning till en låg kostnad. Behovet styr helt innehållet i utbildningen som då blir effektiv och till ett bra pris.

En del kallar det konsultation men vi kallar det för privatundervisning, som har blivit lite av en succé. Du kan i stort sett själv bestämma när du vill ha dina kurstillfällen och du får också bestämma vart du vill vara. Vissa väljer att komma till oss för att kunna koncentrera sig men det finns också de som vill vara på arbetsplatsen.

Vad kan vi då erbjuda dig?
Vi har många års erfarenhet av olika programvaror, grafik, fotografering, media, ekonomi och företagande och det är områden vi gärna delar med oss av våra kunskaper inom. Dessutom har vi ett nätverk av duktiga utbildare som tillsammans har en oerhörd kompetens. Det bästa är om du kontaktar oss för att se om vi kan bli din utbildare.

Prislappen för privatundervisning blir oftast billigare än en plats i en öppen kurs!

Utbildare Utbildning Längd/Typ Pris Ort Jämför

Genom att fylla i formuläret ger vi dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.

Utbildningsanordnaren kontaktar dig direkt. Inom 2 timmar ska de ha hört av sig till dig med den information du vill ha.

En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

Kontaktuppgifter

 • Adress
 • Avans
 • FAGERBACKEN 28
 • 83146 Östersund

Lämna ett omdöme (NYHET!)


Omdömen

Den här kursen har inga omdömen ännu!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande kurser!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Visa ditt intresse

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer. Avans hör av sig inom kort!

Genom att fylla i formuläret ger vi dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsanordnaren.

Utbildningsanordnaren kontaktar dig direkt. Inom 2 timmar ska de ha hört av sig till dig med den information du vill ha.

En intresseanmälan är ingen bokning av kursen och du förbinder det inte till något genom att fylla i formuläret.

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande utbildningar!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Få förslag på fler liknande kurser!

Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till 5 st företag kontaktar dig med rätt förslag!

Sätt igång!

Fler utbildningar vi tror passar dig