Chef och Mgruppen går ihop i nytt bolag - Chefakademin

Publicerad 2 november 2021

Visste du att Chef och Mgruppen går ihop i nytt bolag?

Chef och Mgruppen bildar nu Chefakademin, som erbjuder chefs- och ledarskapsutbildningar för nya och erfarna chefer. Ett starkt varumärke på marknaden med attraktiva och gedigna utbildningar. Läs mer nedan!

Nu går mediebolaget Chef och det anrika utbildningsbolaget Mgruppen Svenska Managementgruppen samman under namnet Chefakademin. Det nystartade bolaget blir därmed en av de tyngsta aktörerna på marknaden för chefs- och ledarskapsutveckling.

Hitta din utbildning via Chefakademin här!

“Jag är så glad över att få börja bygga det här tillsammans med alla kunniga och engagerade medarbetare som ju är Sveriges främsta experter på chefs- och ledarskapsfrågor”, säger Cissi Elwin som blir vd för det nybildade bolaget och fortsätter:

“Vår ambition är att bli det självklara valet för dig som söker chef- och ledarskapsutveckling, genom hela vårt utbud av utbildning, smarta tjänster, tidningen Chef och Chef.se, sammanfattningar av de viktigaste ledarskapsböckerna, poddar och event.”

”Vår ambition är att bli det självklara valet för dig som söker chef- och ledarskapsutveckling” – Cissi Elwin, VD Chefakademin

I samband med att Cissi Elwin tillträder den nya tjänsten lämnar hon efter tio år jobbet som chefredaktör för tidningen Chef, för att helt kunna fokusera på rollen som vd för Chefakademin. I hennes ställe tillträder den nya chefredaktören Nisha Besara, närmast vice vd på public affairs-byrån Rud Pedersen, och tidigare chefredaktör för Dagens Arena.

”Ledarskap och närliggande frågor ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag ser att jag kan spela en roll i att förändra bilden av vad ledarskap kan vara, hur chefer kan vara mer mångfacetterade än den traditionella bilden och lyfta förebilder som fler kan känna igen sig i”, säger Nisha Besara.

Arbetet med att utforma Chefakademins organisation, utbud och profil pågår för fullt.

“Men klart kommer det aldrig att bli! Vi kommer att behöva utveckla nya saker hela tiden för att fullt ut kunna svara på kundernas behov”, slår Cissi Elwin fast.

Chefakademin blir ett av Sveriges ledande utbildnings- och utvecklingsföretag för chefer och ledare på alla nivåer. Chefakademin har i dag cirka 50 medarbetare där alla har tydliga egna ansvarsområden. Utbildningsdelen samlar kurser och utbildningar i olika längd och format: Fysiskt, digitalt och blended‚ från snabb och flexibel upskilling till längre program som Executive MBA och företagsanpassade upplägg. I den redaktionella delen ingår tidningen Chef, webb och nyhetsbrev, Chefboken och flera stora event. Chefakademin är ett dotterbolag till Ledarna Chefsservice LCS AB.

Läs mer om Chefakademin och deras ledarskapsutbildningar här!

Vill du veta mer om Chefakademin?

Besök Chefakademin genom studier.se för mer information om utbildningarna.