Skönhet | studier.se

Skönhet

I tusentals år har människan haft skönhetsideal. Om du är en av dem som brinner för att…... Läs vidare

Filtrera din sökning:

Utbildningsform:

Typ:

Start:

Visar 1-3 av 3 träffar

Visar 1-3 av 3 träffar

Skönhet

makeup

I tusentals år har människan haft skönhetsideal. Om du är en av dem som brinner för att få andra att känna sig vackra så kan du med fördel söka dig till ett jobb inom skönhetssektorn. Förutsättningen för att lyckas är att du är estetiskt lagd, noggrann och ambitiös.

Det finns många sorters skönhetsutbildningar

Ordet ”skönhetsutbildningar” är bara det samlingsbegrepp vi på studier.se använder för att samla de utbildningar som vi tror kan intressera dig som brinner för skönhet. Kategorin är bred. Här kan du hitta utbildningar till frisör, makeup-artist, fotvårdsspecialist och hårstylist. Det är dina intressen och dina mål med utbildningen som avgör vad du ska välja.

Vill du läsa en skönhetskurs på fritiden? I sådana fall rekommenderar vi att du letar i fritidskategorin kurser i skönhet. Där kan du bland annat hitta din utbildning i fransförlängning och nagelteknologutbildning.

Ser du en framtid där du kombinerar ditt skönhetsintresse med friskvård? Då kan du titta på kurserna under kategorin friskvård, kropp & själ. Kanske vill du kombinera din skönhetskurs med en massageutbildning?

För dig som är under 20

Är det dags att söka till gymnasiet? Om du redan som ung känner att du vill arbeta inom skönhetsindustrin kan du med fördel söka dig mot det yrkesförberedande gymnasieprogrammet Hantverk (HV)Hantverk är både kreativt och tekniskt. Du behöver utveckla din personliga prägel samtidigt som du finslipar din tekniska skicklighet. Därför får du i programmet öva på ditt hantverks olika moment och tekniker för att på så sätt förstå yrkets karaktär, hantverkstraditioner och utvecklingsmöjligheter. Perfekt för dig som drömmer om en framtid som frisör, med andra ord!

Jämför utbildningar