Gymnasiesärskola | studier.se

Gymnasiesärskola

Gymnasiesärskolan finns för dig som har en utvecklingsstörning. Under fyra år får du lära dig vad du…... Läs vidare

Filtrera din sökning:

Utbildningsform:

Typ:

Start:

Visar 1-0 av 0 träffar

Visar 1-0 av 0 träffar

Gymnasiesärskola

stor-stipendie-allautbildare

Gymnasiesärskolan finns för dig som har en utvecklingsstörning. Under fyra år får du lära dig vad du behöver för att efter din student kunna börja arbeta. Det finns nio nationella program för gymnasiesärskolan. Behöver du en utbildning särskilt anpassad efter dina förutsättningar kan du gå på det som kallas för individuella programmet.

Att tänka på vid ditt gymnasieval

När du väljer vad du ska läsa på gymnasium ska du tänka på vad du vill göra i framtiden. De nationella programmen på gymnasiesärskolan är yrkesförberedande. Det betyder att du i skolan får lära dig vad du behöver veta för att kunna arbeta. Drömmer du om att arbeta i affär eller med djur & natur? Ditt gymnasieval kan hjälpa dig att komma närmare din dröm.

Är du osäker på vad de olika programmen innebär? Här på studier.se kan du läsa en kort beskrivning av innehållet i varje program. Vill du läsa mer om något särskilt program kan du göra det hos Skolverket.

Program för dig som vill arbeta med människor

Program för dig som tycker om att arbeta med händerna

Vi på studier.se hoppas att du hittar ett gymnasieprogram som passar bra för dig! På vår webbsida kan du hitta och jämföra utbildningar och kurser från olika skolor. Allt för att du ska hitta den utbildning som är bäst för dig.

Jämför utbildningar